A neves pszichiátert a minisztérium és a Károli Gáspár egyetem saját halottjának tekinti.

Július 25-én 14.15 órakor vesznek végső búcsút Buda Béla pszichiátertől, kommunikációkutatótól Budapesten, a Farkasréti temetőben - tudatta a Károli Gáspár Református Egyetem és az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. 

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével és Középkeresztjével is kitüntetett tudós, aki a kommunikációelmélet, a szociálpszichológia, a személyiségfejlődés területén végzett kiemelkedő tudományos tevékenységet, 74 éves korában, múlt vasárnap hunyt el.

Buda Bélát a minisztérium és az egyetem is saját halottjának tekinti.

A közleményben idézték Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, aki így írt a kutatóról: "a rendszerváltó generáció egyik legjelesebb képviselője volt, aki Magyarország lelki-szellemi újjáépítését az emberi közösségek lelki egészségének helyreállításán keresztül kívánta elérni. Szelíd szenvedéllyel harcolt a szenvedélybetegekért."

Buda Béla 1963-ban szerzett diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen (SOTE). 1978 és 1995 között a Sportkórház pszichoterápiás osztályának vezetőjeként, 1992-1995-ben a Nemzeti Egészségvédelmi Intézet főigazgatójaként, 1995 és 2001 között a SOTE Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyetteseként dolgozott. Pályafutása során a Nemzeti Drogmegelőzési és Módszertani Kutatóintézet tudományos igazgatója, 2004-től pedig az Országos Alkohológiai Intézet igazgatója is volt. Részt vett 2011-ben az új nemzeti drogstratégia kialakításával megbízott irányító testület munkájában.
Huszonöt éven keresztül az Orvosi Hetilap szerkesztője, 1992 és 2001 között a Pszichoterápia, 1993 és 2002 között a Szenvedélybetegségek című lap főszerkesztője volt. 
A Károli Gáspár Református Egyetem felkérésére 1999-ben megalapította az intézmény bölcsészettudományi karának kommunikáció- és médiatudományi tanszékét, amelynek 2001 és 2004 között főállású vezetője volt. 

Weborvos 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr545417659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása