2013 július 30.-án Óvári Enikő szerkesztő-riporter műsorában a Köz-Véleményben a Bipoláris világ szakmai tanácsadója Arany Andrea és felelős szerkesztője Korcz Attila fog interjút adni. A közigazgatás rádiójában ezúttal a bipoláris zavarról, annak nehézségeiről, megéléséről esik szó, valamint arról, hogy hogyan lehet vele teljes értékű életet élni. 

A Bipoláris világ szerkesztőségéhez július elején érkezett a felkérés. Mind a két résztvevő úgy vélte, hogy mindenképp kihasználja ezt a lehetőséget, hogy segítséget nyújtson a betegeknek, hozzátartozóknak. Arany Andrea a hozzátartozók megszólításával valamint a betegség szakmai megvilágításával szeretné a hallgatókat, érintetteket segíteni.

Arany Andrea 2009-ben csatlakozott az oldal segítői közé. Később tanulmányai miatt kissé háttérbe szorította az oldalt, de még mindig fontos számára, hogy folyamatosan fejlesztett tudását jó célra hasznosítsa.

A másik vendég Korcz Attila, akinek a neve már szinte összeforrt a betegséggel, így nem érte megleptetésként a megkeresés.

- Számomra az ilyen lehetőség arany értékű. Fontosnak tartom, hogy minél többet beszéljünk erről. Ahhoz képest, hogy fejlett nyugati gondolkodást és nagy liberalizmust és megértést, elfogadást hirdető népnek tartjuk magunkat, ez a tabuk országa. Az emberek még mindig a rossz szocialista beidegződések áldozatai. 

Egy mentális beteg ugyanolyan hasznos és teljes értékű tagja lehet a társadalomnak, mint bárki más. Túl azon, hogy saját néha kegyetlen és fájdalmas időszakaimról is nyíltan beszélek, megemlítem, hogy én hogyan dobtam le magamról a betegség láncát, sőt hogyan fordítottam hasznomra.

A Rádió Orient az OrientPress Hírügynökség, a közigazgatás hírszolgáltató rádiója. A műsorvezetője Óvári Enikő aki hétről hétre érdekes és hasznos hírekkel látja el a hallgatókat. Ezúttal egy több százezer embert érintő betegség témáját fogja feszegetni. Érdemes tudni, hogy a magyar lakosság cca. 1%-a szenved bipoláris zavarban (100000 fő), s családtagjaik is közvetlen érintettek, így ez a műsor sokak számára lehet hasznos.

A műsor az orientpress.hu -n lesz hallgatható. Ajánljuk minden érintettnek és a betegség iránt érdeklődő számára.

  orientpress.hu

Bipoláris Világ 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr455417585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása