Ha hibáinkból tanulhatunk a legtöbbet, akkor minden nevelőnek részt kellene venni egy drogterápián. Ott a nevelési hibák áldozataival találkozhatunk. S tanulhatunk megoldást!

 

A Magyarországi Református Egyház múltheti drogkonferenciáján, amelyet a dunaújvárosi drogambulancia megalakulásának egyéves évfordulója alkalmából rendeztek, a helyi és az országos összefüggések, információk mellett méltatlanul kevés terjedelem jutott a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonra.  

Viktorné Erdős Eszter, a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon alapítója és vezetője előadásában elsősorban és mindenekfelett azt a tanulságot hangsúlyozta, amelyet sokan és sokszor hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. A drogterápia lényege nem, de legalábbis nem csak a méregtelenítés, hanem a drogos egész életvitelének, életvezetésének a megváltoztatása! 

Hiszen ha elhagyja az otthont, vagy bármely intézetet, ahol nagy szenvedések árán megszabadították drogfüggőségétől, visszakerülve megszokott környezetébe és életvitelébe, egy-két nap alatt visszaesik a droghasználatba, a bűnözésbe. Ebből a környezetből és életmódból kell kiragadni azzal, hogy megadjuk számára azt, ami addig mindenképpen hiányzott az életéből, meglehet, sok más mellett: az értelmes célt, hangsúlyozta a lelkész asszony, aki évtizedek óta foglalkozik drogosokkal.

Zacher Gábor toxikológus,drogterápiás szakember (Fotó: Vohlmann György) 


Ebben a legjobb mód a közösség és a munka. Az ehhez vezető eszközök pedig a figyelem és az elfogadás. A konferencián más is hangsúlyozta az odafigyelés jelentőségét: Zacher Gábor, toxikológus, főorvos szerint is ez a gyógyítás és kezelés kulcsa. Már a droghasználat előtt is ezt kellene tennünk...

duol - Pekarek János 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr485311760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása