A program lebonyolítója az Emberi Erőforrások Minisztériuma – az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával az

Életrevaló Karitatív Egyesület,

a „2012-13. tanévben megrendezendő művészeti versenyek támogatása” című programban

meghirdeti

2013. május 2-vel

az Országos tehetségkutató kisfilm versenyt

20 éven aluli közoktatási intézményekben tanuló fiatalok, műhelyek, alkotócsoportok részére

 

Kategória:
„Tehetség” - Műhelyek, iskolák, oktatási intézmények közösségei, egyéni alkotók maximum 10 perces drogprevenciós kisfilmek kategória.

Ki pályázhat:
A programra oktatási intézmények filmes szakkörein, műhelyein, média szakos tanulóin kívül minden a filmkészítés iránt érdeklődő 20 év alatti közoktatási intézményben tanuló fiatal pályázhat.

Téma:
Alternatívák az egészséges életmódra vonatkozóan. Te mit fogsz majd mondani másoknak, miért ne kábítószerezzenek? Miért ne fogyasszanak mértéktelenül alkoholt? Miért nem jó dohányozni? Hogyan kerüljék el a net, alkohol, szerencsejáték, munka, kapcsolat… függővé válást? Helyette milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, vártok, szeretnétek a saját életetekben? Mit tudsz tenni, hogy teljes biztonsággal, egészséges életet tudj élni? Milyen életet szeretnél magadnak, és a következő generációknak? Milyen értelmes célokkal, tevékenységekkel kitöltött életet képzeltek el magatoknak és a következő generációknak.

Filmetek izgalmas, érdekes, hiteles legyen! Olyan, amit ti is szívesen megnéznétek bármikor.

Mutassatok példát arra is, hogy hová, és hogyan lehet segítségért fordulni! Fogalmazzatok meg pozitív üzeneteket a filmekben!

A technika:
A film maximum 10 perces lehet. Hosszabb filmet nem fogadunk be a versenybe.

A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm, dokumentumfilm, zenés klip, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. Olyan alkotók, alkotócsoportok jelentkezését várjuk, akik már szereztek minimális tapasztalatokat a filmkészítésben. Iskolai filmes műhelyektől, média műhelyektől, továbbá egyéni alkotóktól is várunk alkotásokat. Fontos, hogy megfelelő koncepcióval, tartalommal, és technikai kivitelezéssel készült alkotásokkal pályázzanak a résztvevők.

Nevezési határidő: 2013. június 20.

Filmek beérkezési határideje: 2013. június 20.

Hogyan nevezhetsz:
Nevezés ingyenes. Első lépésként jelezd részvételi szándékod az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com email címen. Feltétlenül jelezd, hogy a „Tehetség” pályázatra jelentkezel. Mi nevezési lapot, és felhasználói szerződést küldünk neked. (Nevezési lapot, és felhasználói szerződést az Internetről is letöltheted.)

Az elkészült filmet írd ki DVD-re a lehető legjobb minőségben, töltsd ki a nevezési lapot, és a felhasználói szerződést, majd mindhárom dokumentumot együtt küldd el az Életrevaló Egyesület postacímére, és jelezd email-en is az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címen, hogy postára adtad a filmet!

A filmedet töltsd fel video megosztóra is, és a feltöltött filmed linkjét küldd el emailen. Így ha sérülten érkezik a DVD, akkor sem kerül hátrányba a filmed, biztosan időben odaér a zsűri elé.

Az Életrevaló Egyesület más pályázataira beadott filmekkel erre a pályázatra nem lehet pályázni.

Postacímünk:
Életrevaló Egyesület
1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.

Kérjük, hogy olyan email címet adjatok meg, amit rendszeresen figyeltek, mivel e-mailen jelezzük vissza a nevezés elfogadását és a filmek beérkezését is.

Keress bennünket az Életrevaló Egyesület közösségi oldalán! (fb.com/ Életrevaló Egyesület)

Nyertes pályázatok díjazása:
Tárgynyeremények, valamint a legjobb beérkező alkotásokat készítők az elkövetkező 5 évben megbízásokat kapnak az Életrevaló Egyesület klipjeinek, spotoknak elkészítésére.

A legjobb filmeket oktatási célokra is felhasználják a szervezők és a megbízó, ezért szerződést kötünk az

Az Életrevaló Egyesület honlapjain (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu), továbbá az Origó oldalán egy drogprevenciós kisfilm gyűjteménybe is felkerülnek a filmek.

Értékelés:
A film-pályázatokat 2013. június 22-ig értékeli a zsűri.

Eredményhirdetés:
Várhatóan 2013. június 29-én lesz Budapesten.

Az Életrevaló Egyesület honlapján (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu), továbbá FB profilján, emailen keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást.

Információ a szerződéstervezetről:
Szerződés tervezetet emailen eljuttatjuk a pályázókhoz legkésőbb 2013. június 20 délig.

Azokkal a pályázókkal, akinek a filmjét kiemelkedőnek értékelte a zsűri, helyezéstől függetlenül, a szervezők szerződést kötnek a filmvetítési jogokra

A filmben szereplő zenei és képi anyagok jogtisztaságáért a szerző felel! 

Amire kérünk, hogy figyelj filmed tartalma, és formája ne legyen:
másokat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot) sértő társadalomra veszélyes hatályos magyar jogszabályba, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú az Életrevaló Egyesület, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a támogatók, és együttműködő partnereink érdekeit sértő harmadik személy szerzői jogait sértő faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító bűncselekményre felbujtó védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.

További kérdésekkel fordulj az
Életrevaló Egyesület vezetőjéhez:
Preszl Éva,
eletrevalo.egyesulet@hotmail.com ,
+36-70/389-15-35

További információkat a következő honlapokon találsz:
http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu
http://eletrevaloegyesulet.jimdo.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr635295968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása