Ez a kampány a „Pécs Biztonságosabb Éjszakai Életéért Egyeztető Fórum“  partnerei segítségével jön létre. Az alapító tagok a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a TÜKE Busz Zrt., az INDIT Közalapítvány és öt olyan zenés-táncos szórakozóhely, akik a program indításakor első körben csatlakoztak ehhez a kezdeményezéshez.



A kezdeményezés célja, hogy egységes szemlélet mentén összefogja az érintett szervezetek és szolgáltatók munkáját és közösen biztonságosabbá és élhetőbbé tegye Pécs éjszakai életét.
A tervezett programok alapvetően a már meglévő szolgáltatások összehangolásán  alapulnak. 
Elsőként, olyan éjszakai busz ún. „parti busz“ járat indítása a cél, ami az érintett szórakozóhelyek és kollégiumok között közlekedik, úgy, hogy közben érinti Pécs fontosabb közlekedési csomópontjait is. A járatok szükségességét egy előzetes hatástanulmány igazolja, de a pontos menetrendet és útvonalat a tesztidőszak végére tervezzük kialakítani.  A március végéig tartó teszt időszaka alatt további adatokat fognak gyűjteni az INDIT Bulisegély Szolgálat munkatársai az utazó közönségtől, hogy a későbbi menetrend valóban az ő igényeikhez  illeszkedjen. A hét hat napján közlekedő partibuszokon a szórakozóhelyek felajánlásának köszönhetően biztonsági személyzet teszi zavartalanná az utazást. A teszt időszaka alatt a parti buszokat érvényes összvonalas és diák bérletek felmutatása mellett ingyenesen lehet majd igénybevenni. A későbbi tervek szerint ez kiegészülhet a TÜKE kártya használatával is.



A „ Pécs Biztonságosabb Éjszakai Életéért Egyeztető Fórum“ másik kezdeményezése, hogy létrehozza a „Biztonságos Szórakozóhely“ minőségbiztosítási rendszert. Ebben a szemléletben a parti kultúra az ifjúsági kultúra része, tehát a szórakozóhelyeket kulturális intézményekként kezeli. A „Biztonságos Szórakozóhely“ címet csak azok a szórakozóhelyek kaphatják meg, akik részt vesznek egy több napos tréningen és az ezt követő három hónapos minőségügyi auditon. Ha a szakmai szervezet (Kábítószerügyi Egyeztető Fórum) úgy találja, hogy a szórakozóhely minden feltételnek megfelel, akkor megkaphatja a „Biztonságos Szórakozóhely“ védjegyet. A „Biztonságos Szórakozóhely“ címmel rendelkező helyek ezt követően vállalják, hogy  folyamatosan megfelelnek a minőségi követelményeknek, amiket a KEF rendszeresen ellenőrizni fog. Ha valakinél hiányosságot tapasztalnak, akkor visszavonhatják a megszerzett minősítést. 
Szeretnénk, ha a jövőben több szórakozóhely is csatlakozna ehhez a kezdeményezéshez, így szívesen fogadjuk részükről az ilyen irányú megkeresést. 

Integrált Drogterápiás Intézet 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr595081255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása