A depresszióra gyógyír az állatok barátsága!  

 

A depresszióval kapcsolatban végzett kutatásban egyre több összefüggést fedeznek fel a beteg állapotának javulása, és az állatokkal való kapcsolattartás között. Valóban gyógyírt jelent a kis kedvencek szeretete egy depresszióban szenvedő ember számára?

Feltétlen szeretet

Lehet bármennyire is bosszús a kedvünk a fárasztó és stresszes munkanap végén, a hozzánk bújó házi kedvenc minket üdvözlő, vidám látványa pillanatok alatt feledteti velünk a korábbi problémákat. Ebből a sokak által megtapasztalt élethelyzetből kiindulva, már kevésbé tűnik hihetetlen elképzelésnek, hogy az állatok közelsége kedély- és állapotjavító hatást ér el a depressziótól szenvedő embereknél.

A valódi titok

Egyszerűen annyi a titok, hogy fontos vagy és szükség van rád! Az állatok emlékeznek ránk, várják, hogy visszatérjünk, és amikor ez megtörténik, mindent megtesznek, hogy ezt kifejezésre juttassák. A törődést és gondoskodást feltétel nélküli szeretettel hálálják meg.

 

Talán ez az, ami segít felülemelkedni minden embernek a mentális vagy fizikai betegségein. Mindezt anélkül, hogy ennek a hihetetlen képességnek a betegek, vagy házi állataik tudatában lennének.

Elterelő hadművelet

A depresszió sok esetben alakul ki az elhagyatottság és a magány érzéseiből táplálkozva. Ezeken egyaránt segít egy vidám házi kedvenc, aki a szimpla jelenlétével tereli el a gazdája gondolatait a saját betegségéről.

Társra találni

A betegségek leküzdésénél szintén nagyon fontos, hogy érezzük a szükségét a cselekedeteinknek. Az egyedül élő emberek nem tartják magukat hasznosnak, ami könnyen elmélyítheti a depressziót. Az állatokról azonban gondoskodni kell, tehát újra látnak értelmet felkelni, felöltözni, hiszen feladataik vannak, és valaki számít rájuk.

Emellett azáltal, hogy van kihez szólniuk a magánytól szenvedőknek, valamint reakciókat és válaszokat kapnak kedvenceiktől, szinte bizonyos, hogy pirulák nélkül is javulni fog a hangulatuk. 

NapiDoktor - Tóth Eszter 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr235036271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása