depisAz ünnepek közeledtével megnő az öngyilkosságok száma. A szakértő szerint az elkeseredett emberek többsége nem súlyos depressziós, segíthetünk rajtuk.

 

Fényhiány, hideg, tél – ellenségei a jó kedvnek, és termőtalajai a különféle kedélybetegségeknek. Sajnos nem pusztán statisztikai legenda, hogy az ünnepek közeledtével megnő az öngyilkosságok száma decemberben – mondta a Kossuth Rádióban Bagdy Emőke pszichológus.

Az ünnepek alatt a magány elkezd fájni és sírni. 
A szakértő szerint az elkeseredett cselekedetek többsége akkor következik be, amikor javában tartanak az ünnepek. Azokra jellemző az öngyilkosság, akik elveszítették szeretteiket, magányosak. A helyzet ugyanakkor mintha javulna, ez pedig szoros összefüggésben áll azzal, hogy egyre szorosabbá válnak az emberi kapcsolatok, a pszichológia iránt is egyre többen érdeklődnek.

maganyAlapvető szükséglet, hogy legyen egy társunk
A téli depresszió - ez a nagyjából körülírt pszichiátriai tünetekkel rendelkező kedélyállapot - mindenkire hatással van, az öngyilkosság előtti állapot pedig pszichiátriai kóros tünetnek minősül, a lényeg azonban az, hogy aki elveszve érzi magát, az jelt adjon. Ezeket a jeleket pedig kezdjük észrevenni, mert jobban figyelünk egymásra, ez pedig életet.

Figyeljünk, segítsünk egymásnak, mert akár életet is menthetünk!
Az ilyenkor bekövetkező öngyilkosságok többnyire lelki tényezőkkel függnek össze, nem mindenki súlyos depressziós, aki végez magával, de az ünnepek alatt a magány elkezd sírni és fájni.
Az emberek nem tudnak egymás nélkül élni, alapvető szükséglet, hogy legyen egy társunk, akivel megoszthatjuk gondjainkat, problémáinkat. Ezért kell figyelni a másikra, mert mindig van valaki, akin segíteni tudunk.

MR1 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr864983846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása