Mintegy 50 alkotó, köztük értelmi fogyatékos és pszichiátriai kezelésben részesülő művészek munkáiból látható kiállítás csütörtöktől a Csók István Antikvitás Galériában Budapesten.

 

Budapest Art Brut Galéria szeptember utolsó hétvégéjén harmadik alkalommal rendezte meg a Psychart24 elnevezésű művészeti maratont. A 24 órás eseményen 184 alkotó 264 képet készített el, ezekből válogatták ki a tárlat anyagát. A kiállítók között vannak értelmi fogyatékosok és pszichiátriai kezelés alatt állók, valamint hivatásos művészek is. Bemutatják például Papp Norbert grafikáját, V. Szabó Noémi, Gellért Marianna és a színész Esztergályos Cecília festményeit – közölte Kovács Emese, a Budapest Art Brut Galéria munkatársa az MTI-vel.

A kiállítás célja a pszichiátriai kezelés alatt állókkal szemben kialakult előítéletek csökkentése mellett az, hogy bemutassák az alkotó munka jótékony hatását és a betegek művészi tehetségét.


A Budapest Art Brut Galéria 2009 óta nyújt megjelenési és kiállítási lehetőséget a magyarországi művészetterápiás és art brut műhelyek számára. A műhelybe rendszeresen meghívják a művészképzésben résztvevő hallgatókat és tanárokat, akiknek továbbképzéseket is szerveznek. A galéria üzemeltetésében olyan emberek vesznek részt, akik pszichiátriai betegségük miatt a munkaerőpiacon nem tudnak munkát vállalni – mondta Kovács Emese. A tárlat december 29-ig tart nyitva.

Psychart24 - képgaléria

A Magyarországon egyedülálló rendezvény célja, hogy a művészet kifejező erejét felhasználva hozzájáruljon a mentális fogyatékkal és lelki betegséggel élők ellen irányuló előítéletek és diszkrimináció csökkentéséhez, a társadalom által, a pszichiátriai betegségek köré emelt falak lebontásához.

Bővebb információ:
3. PsychArt24 kiállítás

A kiállítás megtekinthető december 29-ig, minden munkanap 10 és 18 óra között.

DrInfo

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr234966847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása