Felvinczi Katalin egyetemi docenst választotta a lisszaboni székhelyű Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelő Központja (EMCDDA) igazgatóságának póttagjává kedden az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága. A szakember megbízatása három évre szól.

Az EMCDDA igazgatósága a tagállamok egy-egy képviselőjéből, az Európai Bizottság két képviselőjéből, a kábítószerek területén különösen hozzáértő, az Európai Parlament által kijelölt két független szakértőből, illetve döntés esetén harmadik országok képviselőiből áll. A póttagok a teljes jogú tagokat segítik, és távollétükben képviselik. A Megfigyelő Központ elsősorban tájékoztatást nyújt és megkönnyíti a legjobb gyakorlatok cseréjét a tagállamok között a kábítószer- és a kábítószerfüggőség problémájáról. 

A szakembert Göncz Kinga, a parlamenti szakbizottság alelnöke jelölte az EMCDDA igazgatóságába. "Felvinczi Katalin tapasztalt szakember, aki jól ismeri az európai ügynökség tevékenységét is, hiszen évekig az Megfigyelő Központ igazgatóságában képviselte Magyarországot. Megválasztása hosszú és tartalmas szakmai tevékenységének elismerése" - mondta a szocialista képviselő.

Felvinczi Katalin pszichológus, egyetemi docens korábban a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet igazgatója, majd a kábítószerügyekért felelős miniszteri biztos volt.  

Stop

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr844933025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása