Az INDIT Közalapítvány és a Kék Pont Alapítvány közös közleménye 

 

  • Tiltakozunk az ellen, hogy miközben a dizájner drogok terjedésének gátat vető C-lista kezdeményezés miatt saját vállát veregeti a kormány, a végtelen variációjú és ismeretlen összetételű dizájner drogok okozta, tömegesen kritikus helyzetbe kerülő, ám lehetőségek híján az egészségügyi ellátórendszerbe jelenleg semmilyen módon nem integrálható, kezelésbe nem vonható, de segítségre szoruló, dizájner drogot használókról nem vesz tudomást.
  • Tiltakozunk az ellen, hogy miközben a kormány "a célzott prevenciós munka, illetve a teljes felépülés-központú kezelés" fontosságát hangsúlyozza, amely, mint írja: "egyedüliként adhat reményt a droghasználóknak", az e célokat szolgáló és a civil szakmai szervezeteknek már megítélt támogatásokat sem biztosítja, vagy jellemzően fél-háromnegyed éves csúszással. Egyben felhívjuk a döntéshozók figyelmét arra, hogy ez esetben is a remény hal meg utoljára, a súlyosan beteg droghasználó előbb.
  • Tiltakozunk az ellen az álságos és cinikus döntéshozói kommunikáció ellen, amely miközben azt üzeni, hogy "a stratégia lényeges eleme a drogpolitikának, de az eredményeket az emberek, a terepen dolgozó elkötelezett szakemberek, az önkéntesek érik el", a valóságban a kormány, aláírt szerződései, ergo kötelezettségvállalásai ellenére sem biztosítja a civil szervezeteknek járó pénzügyi forrásokat, a változásokról nem tájékoztatja őket, az őket ért anyagi kár miatt felelősséget nem érez, a jogosan felmerülő kárpótlási igény kielégítése fel sem merül benne.
  • Tiltakozunk az ellen, hogy a kormány – a kutatási adatokkal ellentétes tendenciákat állítva – még mindig elmúltnyolcévezik, és ezzel politikai síkra tereli a szakmapolitikai vitát.
  • Tiltakozunk az ellen, hogy a kábítószerügyi koordináció semmilyen szakmai érvvel nem indokolja, hogy miért volt szükség – egyebek mellett - az „elkötelezett szakemberek és önkéntesek” körében szerzett információk kikozmetikázására az ország jelentésből?

2012. november 9.

Prof. dr. Rácz József                                                dr. Szemelyácz János

igazgató,  kuratóumi elnök                                         szakmai vezető, a kuratórium elnöke

Kék Pont Alapítvány                                                   INDIT Közalapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr774900073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása