November elsejétől új fenntartóhoz kerül a VÁLASZ Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központ. Az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány tervei szerint olyan speciális lakásotthont alakítanának ki a városban, elsősorban állami gondozottaknak, ahol szakemberek kezelhetnék a drogfüggőket és segítenék őket a leszokásban. A fenntartóváltásnak köszönhetően a félegyházi ellátóhely az ország második legnagyobb hálózati rendszerévé nőtte ki magát.

Az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány két évvel ezelőtt azzal a céllal alakult, hogy segítséget nyújtson a kallódó, szenvedélybeteg, vagy épp drogfüggő fiataloknak. A Kiskunfélegyházán működő VÁLASZ Szenvedélybeteg-segítő és Droprvenciós Központ munkatársai már évek óta jó kapcsolatot ápolnak az alapítvánnyal, ezért gondoltak arra, hogy a szorosabb együttműködés érdekében november elsejétől csatlakoznak a szervezethez. Az Egészségdokk Közhasznú Alapítvány számos tervvel készül. Szeretnék elérni, hogy minél nagyobb, országos lefedettségű szervezetként működhessenek. Balcsik-Tamás Zsolt, a kuratórium elnöke elmondta, Kiskunfélegyházán mindenképpen szeretnének létrehozni lakásotthont, ahol szakemberek kezelhetnék a drogfüggőket és segítenék őket a leszokásban. Nem ritka, hogy már 10-12 éves korú gyermekek is tudatmódosító szerekhez nyúlnak. A Félegyházán működő intézmény is egyre népszerűbb a szenvedélybetegek és a droghasználók körében. Jelenleg 82 embert látnak el, ami miatt a nyitva tartás meghosszabbítására is szükség volt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Bajza utcai központban egyre többen jelentkeznek intravénás szerhasználók, illetve a legális drogokat, alkoholt, cigarettát, gyógyszert fogyasztók. A drogprevenciós központban rendszeresen szerveznek közös és egyéni foglalkozásokat annak érdekében, hogy segítsék azokat, akik meg szeretnének szabadulni függőségüktől – mondta el Varga Judit Barbara, a félegyházi intézmény vezetője. Az elmúlt hétvégén Fülöp-kurzust tartottak az intézményben, ahová nem csak a szenvedélybetegeket, hanem a félegyházi lakosokat is várták. A kurzuson az érintettek előadásokkal, énekekkel és imákkal kerültek közelebb Istenhez, így kapva segítséget a leszokáshoz. A programon közel negyven fő vett részt.

Gulyás Zsuzsanna

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr34872470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása