A nyár és a zenei fesztiválok kapcsán szinte minden évben előkerül a drogfogyasztás kérdése. Holott lehet, hogy valójában nincs is miről beszélni. 

 

– Szó sincs arról, hogy a nyár drogfogyasztás szempontjából kiemelkedően veszélyes lenne – mondta el lapunknak Szemelyácz János, a pécsi Drogambulancia vezetője. – Ma már ugyanis a tömegkommunikáció olyan szinten van, hogy aki akar, gyakorlatilag pillanatok alatt kaphat anyagot: minden fiatalnak van olyan ismerőse, aki vagy tud szerezni, vagy ismer valakit, aki tud szerezni. Magyarul nem kell ahhoz fesztivál vagy bármilyen nagyobb buli, hogy kipróbáljunk valamit.

 Az egymást érő nyári fesztiválokon leginkább kétfajta drog népszerű: a fű és a serkentőszerAz egymást érő nyári fesztiválokon leginkább kétfajta drog népszerű: a fű és a serkentőszer

A Drogambulancia vezetőjétől megtudtuk: a fesztiválokon leginkább kétfajta drog népszerű: a fű és a serkentőszer – Előbbi lényegesen kevesebb veszélyt rejt, mint az utóbbi – tudtuk meg Szemelyácz Jánostól.

 – Összességében azonban bármelyiktől könnyen válhatunk akár mások, akár a magunk áldozatává – azt gondoljuk például, hogy át tudunk ugrani a stégről a Balaton túlpartjára, aztán az elrugaszkodás után jön a nagy meglepetés.

Mindig legyen kísérő, akkor nem lehet nagy baj

A LEGEGYSZERŰBB intelem, ha azt szeretnénk, hogy gyerekünket semmi baj ne érje, egyszerű: soha ne maradjon egyedül. Ha egy nagyobb társaság együtt indul el bulizni, az a legszerencsésebb, ha kiválasztanak maguk közül egy „őrszemet”, aki odafigyel a többiekre, s arra is, hogy például nem akar-e valaki valamit az italokba csempészni. Amennyiben ő nem iszik alkoholt, akkor a hazatérés is könnyen megoldható, hiszen vezethet autót. 

– A FOGYASZTÁS mindig egyfajta bizalmon alapul: gyakorlatilag a vásárlónak fogalma sincsen, milyen minőségű, milyen koncentrátumú, milyen összetevőkből álló anyagot vett meg az eladótól – tette hozzá Szemelyácz János. – Ezért itt is a mérsékletesség elve érvényesüljön, azaz lehetőség szerint mindenből csak keveset, nagyon keveset.  

Forrás: bama.hu - Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló) 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr514717524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása