Ihatunk, de csak mértékkel

A rendszeres, de mértékletes alkoholfogyasztás pozitív hatással van a középkorúak egészségi és lelki állapotára - állapította meg egy nagyszabású kanadai kutatás.

 

A mértékletes alkoholfogyasztás jót tesz testnek és léleknek egyaránt.
A Portland Állami Egyetem kutatói a québeci és ontariói egészségügyi központokkal együttműködve 5400 kanadai lakost vizsgáltak 14 éven keresztül.

A kutatás során az akkor már középkorú résztvevők esetében az alkoholfogyasztás életminőségre gyakorolt hatását vizsgálták – írja a Borkultusz.com.

piaRögzítették tehát a résztvevők aktuális egészségügyi állapotát, és összevetették azt az alkoholfogyasztási szokásaikkal.

Utóbbi alapján a kutatók több kategóriába sorolták a kísérlet alanyait, hogy megállapítsák, milyen ivási szokások milyen hosszú távú hatást gyakorolnak az egészségi állapotra.

A szakemberek visszafogott fogyasztásnak minősítették a nők esetében azt, ha az illető nem lépte túl a heti 14, férfiaknál pedig a heti 21 egységet. (egy alkoholegység = 10 ml tiszta alkohol = 1 pohár sör = 1 dl bor = 3 cl tömény).

A kutatók meglepő módon azt tapasztalták, hogy a rendszeres, de mérsékelt italozás eredményezi a legjobb életminőségi mutatókat az absztinensekhez és a többi csoporthoz képest.

Forrás: elelmiszer.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr94692933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása