Ruzsa Dóra pszichológus arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogy vajon okozhat-e függőséget a siker, és ha igen hogyan, és milyen következményekkel jár ez az állapot 

Ha valaki az élet bármely területén sikereket ér el, elismerést szerez, jó érzés tölti el. A sikeres emberek sokat hajtanak, de fáradozásaikat azzal a jó érzéssel jutalmazza az élet, amit úgy nevezünk elismertség. Minél többet dolgozunk, annál sikeresebbek lehetünk, de vigyázni kell mert akár függővé is válhatunk ettől az érzéstől.

„Manapság nem készíti fel a társadalom arra az embereket, hogy a sikert fel kell dolgozni.” - kezdi Ruzsa Dóra pszichológus, sikertrének. Sem a kultúránk, sem a társadalmunk nem tanítja meg, hogy az elért sikerrel tudni kell mit kezdeni.

A szakértő szerint gyakran előfordul - mivel a siker is csak egy lépcsőfok - hogy nem találjuk meg a helyes utat. Elmúlik a sikerélmény, újból elbizonytalanodunk, és akár önbizalomhiányos állapot alakulhat ki.

Gyakran a nyugdíjazással is veszélyes helyzetbe kerülünk, hiszen az addigi felpörgetett életritmusunk, a fokozott adrenalin „életben tartott minket”. Ennek megszűnte gyakran depresszióhoz vezet, akár betegségek kialakulásához, ami addig csak lappangott testünkben.

Fontos, hogy mindig legyen egy célunk, amiért kűzdünk, amiért menetelünk előre az életben. Ennél is fontosabb azonban, hogy a cél elérésekor, tudjunk találni egy újabb álmot, amit „kergethetünk”.

Forrás: napidoktor.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr564693699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása