Van segítség, van kivezető út a drogok útvesztőjéből – hangsúlyozta Balog Zoltán Budapesten. Az emberi erőforrások minisztere az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapja alkalmából adományozott kitüntetéseket és szakmai elismeréseket a kábítószer-ellenes küzdelemben tudományos, egészségügyi és szociális szakterületeken kiemelkedő munkát végző szakembereknek és szervezeteknek. 

A közösségek építésével és megtartásával lehet sikeresen küzdeni a szenvedélybetegségek ellen – mondta a miniszter, majd rámutatott: „akinek közössége van, annak embere van”. A prevenció és a drogellenes harc ugyanis elsősorban és leginkább ember-kérdés. Vannak-e, lesznek-e emberek, közösségek, szervezetek, lesz-e összefogás az ezen útvesztőbe kerültek megmentése érdekében? – fogalmazott a miniszter.

Fotó: Horváth Ernő



Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy Magyarországon van kultúrája a segítségnyújtásnak. Hazánkban ebben a kérdésben régen az egyházak voltak úttörők, hiszen amíg hivatalosan nem is létezett a „drogprobléma”, csak ők foglalkoztak az akkori szóval élve „kallódó” fiatalok felkarolásával. Mára számos szervezettel és hálózattal bővült e kör, így a nap üzenete egyértelmű: van segítség a bajbajutottaknak, van kihez fordulniuk. Van szabadulás – nyomatékosította a miniszter.

Az év második felében kormány elé kerül az új kábítószer-ellenes stratégia – tájékoztatott. Természetesen szükség van tervre, de ugyanekkora szükség van azokra az emberekre, akik elvégzik ezt a munkát. Az adminisztráció és e társadalmi szereplők közötti együttműködés nagyon fontos – hívta fel a figyelmet Balog Zoltán, hozzátéve: ennek elmélyítése érdekében, köszönetképp adományozza az EMMI ezeket az elismeréseket az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapján.

Fotó: Horváth Ernő



Asztalosné Zupcsán Erika pohárköszöntőjében rámutatott: amikor az ember hivatást választ, azt nem azért teszi, hogy dicséretet kapjon, hanem elhivatottságból, szeretetből. A szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár végül további sikeres munkát kívánt a kitüntetetteknek. 

Az Elige Vitam-Díjban, Miniszteri Dicséretben és Miniszteri Elismerő Oklevélben részesültek névsorát a kapcsolódó anyagok között olvashatják.

(kormany.hu) 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr654620195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása