Egyedülálló drogprevenciós programot valósítottak meg nyolc veszprémi általános- és középiskolában az elmúlt kilenc hónapban. A diákok a foglalkozások alkalmával betekintést nyerhettek a pártfogói munkába, az elterelés folyamatába, leszokott drogosoktól hallhattak előadásokat - írja a Magyar Hírlap.

 

Virányi Judit, a Veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület elnök-igazgatója a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy szerettek volna kitörni a drogprevenció unalmas kereteiből. Kiemelte, hogy az ambulancia munkatársai térítésmentesen tartották meg a foglalkozásokat. 
Mint mondta, aktív programokat igyekeztek szervezni, ahol partnerként kezelik a fiatalokat. Hozzátette, hogy elsősorban a 14-16 évesekre fókuszáltak. 
A tegnapi zárórendezvényen Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a szülők aggodalma a kábítószer elleni harcban már kevés, társadalmi összefogásra van szükség. Dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos az újfajta drogokról beszélt, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy a kábítószer olyan változást visz végbe az emberben, amit nem lehet irányítani. 
A rendezvényen ott volt Stohl András is, aki a nyilvánosság előtt beszélt problémáiról a drogambulancia pszichológusával. 

Forrás: edupress.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr444600733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása