Elkészült a Kék Pont nyolcadik kerületben működő Kontakt komplex ártalomcsökkentő, tűcsere programjának tavalyi éves beszámolója, amely részletes elemzést tartalmaz a kliensforgalmi adatokról és  az intravénás droghasználat alakulásáról is. Egyik érdekes megállapítása  a beszámolónak, ami számunkra bíztató tapasztalat is egyben, hogy "az év során egyre növekvő tendenciát mutatott a visszahozott használt fecskendők száma, amely talán a napi átlagok számának alakulásán látszik a legegyértelműbben. De érdemes összevetni a januárban illetve a decemberben cserélt és elvitt injektorok számát is: az elvitt fecskendők száma kétszeresére, a begyűjtött használt injektorok száma pedig közel háromszorosára nőtt. A becselérési arány december hónapban 73% volt, azaz magasan az éves átlag felett....

A korábbi évekhez hasonlóan 2011-ben is volt anonim HIV és HCV szűrés a Kontakt programban. Az egész évben folyamatosan – heti egyszer, illetve kéthetenként a női napon - elérhető szűrés mellett 2011-ben is részt vettünk az Országos Epidemiológiai Központ által végzett a magyarországi intravénás kábítószer-használattal összefüggő fertőzések (HIV, HBV, HCV) prevalenciájának felmérésében. A Kék Pont Alapítvány összesen 99 mintát szolgáltatott a vizsgálat számára. A 99 főből 61 (62%) férfi és 38 (38%) nő volt. Öt minta kétes volt a hepatitis C vírus vizsgálatakor, így 94 személyből 69 (72%) bizonyult hepatitis C pozitívnak."

További adatok és tények itt, a beszámolónkban olvashatók.

Forrás: kekpont.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr684398529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása