Megnyílt a világ első utcai drogautomatája. Az aucklandi kormányzat a lépéstől az illegális kábítószer-kereskedelem felszámolását reméli. 

Új-Zéland fővárosában, Aucklandben egy grammnyi adag nagyjából 16 ausztrál dollárba ( 3600 Ft.) kerül - adta hírül a La Stampa. Az adagot szolgáltató gépezetet egy klubban állították fel, csoki, kóla és sörautomaták közé. A klub forgalma már az első napokban hatalmasat ugrott, mindennek az az oka, hogy a legszerényebb becslések szerint is Auckland lakossága fogyasztja a világon a legtöbb kannabiszt, a felnőttek 13 százaléka a drog rendszeres élvezője. 

Drogautomata nyílt Új-Zélandon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az automata felállítása nem ütközött törvénybe, ugyanis Új-Zélandon a könnyű drog fogyasztása nem tiltott, csupán a kereskedelme az. A gépet azonban egy állami, nonprofit szervezet üzemelteti, a pénz tehát a költségvetésbe folyik. Mindemellett gyorsan visszaszorította a lágy szerek piacát uraló, főként ausztrál dílerek számát. 

Forrás: .borsonline.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr234336749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása