Társasjátékkal, sporttal, és beszélgetéssel szeretné az Indit Közalapítvány Kaposvári Addiktológia Konzultációs Központ megmenteni a fiatalokat a kábítószertől vagy a különféle függőségek kialakulásától. A hamarosan induló programokon azok is részt vehetnek, akik már fogyasztottak valamilyen kábítószert, vagy ismerősük aktív szerhasználó. 

 

Vörös Ildikó, szakmai vezető, INDIT - Tükörkép Központ:
„Mindent kipróbálnak, amit megszereznek."

Sajnos nem újdonság, hogy a legkülönfélébb, úgynevezett dizájner drogok hódítanak a fiatalok körében, s a legtöbb szer esetében a rendőrség tehetetlen, hiszen legálisan jutottak hozzá a fogyasztók. Az Indit Közalapítvány Kaposvári Addiktológia Konzultációs Központjának munkatársaival már eddig is több rendezvényen találkozhattak a kamaszok.

Vörös Ildikó, szakmai vezető, INDIT - Tükörkép Központ:
„Pont azokat a fiatalokat próbáljuk elérni, akik veszélyeztetettek, így a szerhasználattal kapcsolatban, vagy már szerhasználók, legyen ez a kár alkohol, vagy dohányzás vagy kábítószer, vagy akár Internet függőség, tehát bármi szóba jöhet."

Bizony, hála az okostelefonoknak, a net függő kamaszok már nem csak otthon hódolhatnak szenvedélyüknek, de társaságban is képesek aggasztóan viselkedni.

Vörös Ildikó, szakmai vezető, INDIT - Tükörkép Központ:
„Bezárkózik, teljesen bekockul, ahogy szokták mondani és megszűnnek a valódi társas kapcsolatai."

Szinte már a keményebb szerhasználók mentális tüneteit produkálják - tette hozzá a szakember.
Ezért a kényszeres facebookereket vagy a megszállott online játékosokat is várják a hamarosan induló rendezvényeiken.

Vörös Ildikó, szakmai vezető, INDIT - Tükörkép Központ:
„Éjszakai sport lenne a Városligetben, ott, ahol a három kis pálya van egymás mellett, ami ugye nagyrészt a sportolásról szólna, de lennének benne kreatív játékok, vagy akár kézműveskedés, illetve társulna hozzá egy beszélgetős sarok, ahol azért lehetne mindenféle témáról közben beszélgetni."

A beszélgetésről a központ munkatársai gondoskodnak, a játékokhoz viszont bármiféle segítséget elfogadnak. Sportszereket, társas- és építőjátékokat, de kézműves foglalkozásokhoz használható alapanyagokkal is lehet támogatni őket. Ha segítenének, jelentkezzen a képernyő alján látható elérhetőségek valamelyikén.

Elérhetőségek:
Telefon: 82/511-634
E-mail: nappali@indit.hu

 Forrás: somogytv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr54322799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása