Március elsejével életbe lép a C-lista, amely a szakemberek szerint pozitív hír. Azzal viszont többen nem értenek egyet, hogy a Btk.-ban tovább szigorítanák a drogfogyasztást.

 

 Március elsejével lép életbe a sokat emlegetett C-lista. Ez tartalmazza a bódító készítmények törzsképleteit és azok variánsait is. Így megszűnhet az a gyakorlat, hogy miután betiltanak egy-egy kábítószert, az előállítók a droglaborban kis módosítással újra legálissá és piacképessé teszik. Aki mégis megteszi, börtönbe kerülhet. A rendelettől a fiatalkorúak drogfogyasztásának visszaesését várják. Az elmúlt hetekben halálos áldozata is volt az úgynevezett dizájner drogoknak. 

A márciustól induló C-lista már a bódító készítmények törzsképletei mellett azok variánsait is tartalmazza, tehát a kis módosítással korábban ismételten legálissá tett szereket is azonnal letiltja. A C-listás szerek árusításáért 2-3 év jár, de aki iskolában vagy környékén teszi, az 5-8 év börtönt is kaphat. A közben megjelenő új szerek pedig már 1-2 héten belül felkerülnek a tiltólistára. 

Zacher szerint "visszaszorulhat a pofátlan internetes kereskedelem"

Zacher Gábor toxikológus főorvos a Közbeszédben elmondta: a C-listának köszönhetően véleménye szerint visszaszorul majd a droghasználat. A főorvos szerint eddig ugyan döcögős volt a boltok bezárása, ami innentől kezdve könnyebb lesz. Zacher szerint a pofátlan internetes kereskedelem is biztosan vissza fog szorulni. Mint mondta: „ezentúl sokkal többet kell majd talpalni, hogy az ember cucchoz jusson, és már nem az lesz, hogy otthon feltett lábbal kettőt nyomnak a gépen és házhoz jön a drog.” 

 

Január elsejével kilenc dizájnerdrogot soroltak át a kábítószerek közé. Ilyen például a korábban az interneten is kapható mefedron, format, metilon és több úgynevezett szintetikus kannabionid. Ezek fogyasztásáért az év eleje óta akár kettő, árusításáért akár 8 év börtönt is kiszabhatnak.

 

Bilkei és Zacher szerint nem megoldás a Btk. további szigorítása

Arra a felvetésre, hogy a Büntető Törvénykönyvben tovább szigorítanák a drogfogyasztást (például, 2-8 évig terjedő börtön járna egy füves cigi elszívásáért), Bilkei Pál kriminálpszichológus elmondta: Magyarországon százezerre tehető azoknak a fiataloknak a száma, akik fogyasztottak már valamilyen szert. Bilkei szerint büntetés helyett segíteni kellene a fiatalokat abban, hogy a drogok csábításának ellen tudjanak állni. Hozzátette: akik árulják a drogot, azokat pedig meg kell büntetni.

A toxikológus a megelőzés fontosságáról beszélt

Zacher Gábor sem ért egyet a büntetési tételek emelésével. Mint mondta: „messzemenőkig nem értek egyet a büntetés szigorításával, azt gondolom, hogy a megelőzés szerepe a legfontosabb”. A toxikológus kifejtette: a gyerek áll szemben a dílerekkel, s neki kell tudni nemet mondani. Arra kell felkészíteni, hogy valóban nemet tudjon mondani. „Lesz olyan, aki ki fogja próbálni, lesz, aki függő lesz, és lesz, aki bele fog halni” – mondta. Hozzátette: a célunk csak az lehet, hogy a gyereknek olyan értékrendszere legyen, hogy merjen nemet mondani és ők maguk jöjjenek rá arra, hogy a szerhasználat megváltoztat, s ezt csak úgy lehet elkerülni, ha nem nyúlnak a drogokhoz – közölte a szakember.

füves cigi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilkei: a család szerepe a legfontosabb

Bilkei Pál hangsúlyozta: a családnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy a gyerek ellen tud-e állni a drogok kísértésének. A kriminálpszichológus szerint a legfontosabb az, hogy a gyerek biztonságban és jól érezze magát a családban, mert ha így van, akkor nem fog a droghoz nyúlni. A szakember továbbá az iskolai közösség fontosságát hangsúlyozta a Duna esti műsorában. Mindkét szakember egyetértett abban, hogy szigorúbb büntetési tételnek nem lesz visszatartó ereje.

Arra az újságírói felvetésre, mely szerint vannak akik attól tartanak, hogy a szigorítás miatt kevesebben mennek majd be a drogambulanciákra gyógyulni, Zacher Gábor elmondta: „alapvetően az egészségügyi ellátórendszerből nem szivároghat ki adat a hatóságok felé. Oda azért jönnek, hogy segítséget kérjenek”. 

Forrás: hirado.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr814113147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rasztaszív 2012.02.15. 18:05:50

a tudatmódosítókat fogyasztók büntetésének elve inkvizíciós jogelv,a római jogban ismeretlen,az inkvizíció pedig már alkalmazta,így az eredete nem kérdéses.a fő kérdés az,miként kerülhetett bele egy inkvizíciós jogelv egy ensz egyezménybe?az egységes kábítószer egyezmény belső ellentmondásai ugyanis valószínűvé teszik,hogy utólagos betoldásról van szó.az egyezmény teljes egészében szabályozza a drogok forgalmazását,egészen a fogyasztóknak szánt adagok csomagolásának módjáig .a betoldott inkvizíciós jogelv teszi lehetetlenné a végrehajtást,és okoz világszerte jelentős problémákat.
nem a tudatmódosító szerek miatt több a deviancia,hanem a túlnépesedés,és az ebből adódó társadalmi feszültségek miatt.ha a társadalomban felszaporodó devianciákkal akarunk valamit kezdeni,akkor a túlnépesedéssel kell valamit kezdeni.
első lépésnek megfelelő lenne a túlnépesedés tagadásának büntetése.

a társadalmi feszültségek téves,vallási alapú,elnyomó jellegű kezelése biztosan robbanáshoz fog vezetni.a következményeket pedig viselnie kell majd annak a vallásnak is,amelyik ideológiai alapot teremt tömegek (vallási alapú) terrorizálásához.

puszták éhes vándora 2012.02.15. 18:08:10

Szeretném hinni, hogy valóban nem szivároghat ki adat az eü. rendszerből a hatóságok felé. Kivételek azonban itt is lehetnek (vannak), pl. konkrét bűncselekmény kapcsán. Ha a kezelésre jelentkező beteg érintett, nem biztos, hogy bízni fog a rendszerben. Bármikor érintetté válhat.
Valóban a megelőzés a legfontosabb. Ennek módjait, módszereit kellene alaposan körüljárni. A megelőzésben részt kell vennie egyaránt a családnak, az iskolának, a közösségnek, végül de nem utolsó sorban az arra hivatott hatóságnak.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.15. 18:24:28

"például, 2-8 évig terjedő börtön járna egy füves cigi elszívásáért"

Ha elvágom a szomszéd nyakát, kevesebbet kapok szerintem... Ha részegen elütök valakit és bele is hal, kevesebbet kapok. Ha esetleg rendőr a célszemély, még ülni sem kell.
Ha bekokózva-berúgva baszom szét egy ember életét, 5 hónappal megúszom.

De ezek eltörpülnek egy füves cigi mellett, persze.

Drugs are bad, 'mkay?

2012.02.15. 18:31:37

Na, lesz itt kommentcunami, a bloggazda dörzsölheti a tenyerét. Egyébként amit kiolvasok az írásból, az kicsit idealista. Hogy a család legyen harmonikus a gyerek körül, és akkor nem nyúl droghoz például. Egyrészt a társadalomnak, az államnak nem sok rálátása és főleg nem sok ráhatása van a családok működésére, úgyhogy innen közelítve ez csak kedves idea. Másfelől láttam én már nem egy jó családból, rendes családból származó gyereket rácsúszni a drogra. A családnak, még egy jól működőnek is, nem sok ereje van, hogy mondjuk egy rossz társaságtól megóvja a gyereket. Aztán ott vannak a szórakozással összefüggő drogfogyasztások, ez is külön áll a családtól, a fiatal elmegy társaságban, a többiek bekapnak valamit, ő is, ez a trend, hát beszáll. Persze egy jól működő család sokmindent tehet a gyerekért, de kevés az ilyen família, és főképp nehéz az ilyen famíliákat előállítani, ma ebben a környezetben. Ami működik családszinten a dánoknál, hollandoknál, az nálunk nem, ez részben kulturális kérdés, részben anyagi kérdés (meg az ezek hozományai, a kevés idő, a stressz, a kontroll hiánya stb.) Úgyhogy marad az állami szankcionálás, ha alulról nem működik az önszabályozás, logikus felülről próbálkozni. Én egyet is értek a drogtörvény szigorításával, a drog semmiképp nem tesz jót senkinek, nincs érv a védelmében.

2012.02.15. 18:38:36

@szmoker (Homo Trollicus): nem kötelező legyakni a szomszédot, nem kötelező részegen vezetni, és igen, nem kötelező elszívni egy dzsointot. Ezek opcionális dolgok, ismert következményekkel. Sokan úgy állnak a kérdéshez, mintha egy cigi elszívása, egy tabi bedobása alap lenne, holott nem az, sőt, már rég nem legális. Nem egy alapvető jogát veszik el az embernek, hanem egy eddig is bűncselekménynek számító dolgot szankcionálnak szigorúbban.

ajatrollah 2012.02.15. 18:46:12

ezen a fotón pontosan úgy néz ki, mint walter white! :D

rasztaszív 2012.02.15. 18:51:34

@shitgun:

ha az egészségkárosító hatás alapján osztályoznánk az anyagokat,és nehezítenénk a hozzáférést,azzal nem lenne semmi gond.
de nem erről van szó.az osztályozás alapja a tudatmódosító hatás,aminek egyrészt nincs köze az egészségkárosító hatáshoz(számos tudatmódosítónak NINCS kimutatható egészségkárosító hatása),másrészt a tudatmódosító hatás megítélése világnézeti,vallási kérdés.
nincs rá racionális magyarázat,hogy ez (maga a tudatmódosító hatás) miért zavar bárkit?miért kell büntetni,ha valaki a saját tudatával csinál valamit?ez az önrendelkezési jog,és ezen keresztül a vallásszabadság korlátozása egy másik világnézet nevében.
EZ VALLÁSI ALAPÚ TERROR!

2012.02.15. 18:59:01

@rasztaszív: érdekes, amit a vallással kapcsolatban a témába hozol, de én nem látok ebben vallási terrort, ha csak úgy nem, hogy az egész nyugati társadalom a zsidó-keresztény kultúrkörön alapszik, included Biblia, Tízparancsolat etc. (De hozzá kell tenni, hogy a hagyományos keresztény egyházak például nem túl aktívak a drogkérdésben, a Pápát is jobban izgatja a kotonhasználat, mint droghasználat.) Ezeket az elveket megkérdőjelezni azt jelenti, hogy az egész társadalmi alapunkat kérdőjelezed meg. Ahol nem ez van, (a zsidó-keresztény) ott még cudarabb a helyzet, lásd pl. Irán, Kína. Az belátható, hogy a tudatmódosító szerek az emberi alapkultúra részei évezredek óta, de attól még nem hasznosak a társadalomnak, ergo valamennyire érthető, hogy a komplett nyugati világ harcol ellene (igaz változó intenzitással, tudok Hollandiáról:)

Bobby Newmark 2012.02.15. 19:05:00

@shitgun: Egyéb tekintetben törvénytisztelő fogyasztók ezreinek lesittelése meg nemhogy nem hasznos a társadalomra, hanem kifejezetten káros.

Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy melyik legyen? Nem hasznos, vagy kifejezetten káros?

Egyébként meg az egyén kikapcsolódása meg bizony hasznos a társadalomnak, ezt elég nehéz lenne letagadni.

Éhes_ló 2012.02.15. 19:08:05

Sajnos még mindig gyenge a megtorlás, és persze az üldözése is csak tessék-lássék módon történik, sok a bűnözőkkel kollaboráns az iskolákban, egyetemeken.
De az irány jó.
Egyre keményebb üldözéssel és durva büntetések kilátásba helyezésével kell küzdeni a kábítószer fogyasztás és kereskedelem ellen.
Arról is el kellene gondolkodni végre, hogy ne csak az extrém sportokat űző póruljárt sérültek gyógyíttatását ne térítse a közösség, hanem a kábszeresekét, alkeszekét se.
Az fizessen aki saját magát pusztítja.

kzoltana 2012.02.15. 19:10:10

A régi cuccokat még csak-csak ismerjük, de az új designer drogok kegyetlenek lehetnek. Talán egy kis liberalizáció segíthetne...

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1043_visszaszoruloban_a_heroin

2012.02.15. 19:11:57

@Bobby Newmark: azért a kikapcsolódás nem egyenlő a drogfogyasztással, én értem a drogtámogatók érveit, de nem tudok egyetérteni velük. Nem hiszem, hogy a szórakozás alapvető velejárója a bármilyen drog fogyasztása, hogy anélkül nem lehet szórakozni. Nem akarok álszenteskedni, ifjúkoromban én is belepróbáltam, igaz csak fű meg eki volt, de nem adott többet, mint pár sör, utóbbi meg ugye jöhet szabadon, akkor minek nyomjam magam más szarral.
Törvénytisztelő fogyasztó meg bármilyen sajnálatos, nincsen, lévén a drogfogyasztás törvénybe ütközik. Másrészt meg gimiben tanítottam négy évet, kifejezetten problémás kölköket, úgyhogy nekem senki se mondja, hogy a drog oké, mert rengeteg szétesőben lévő és már széthullott tizenévest láttam. Tiszta sor, hogy az alkohol, a kávé a cigi se tesz jót, de ettől még a fű meg bármi más még nem lesz hasznos.

rasztaszív 2012.02.15. 19:13:11

@shitgun:
a zsidó-keresztény kultúrkör kialakulásának,jelenlétének vannak pozitív hatásai.az inkvizíció ténykedései viszont aligha sorolhatóak ebbe a körbe...
a tudatmódosítókat fogyasztók büntetésének elve pedig tőlük ered.és ez az elv nem az egész zsidó-keresztény kultúrkör fundamentuma.

2012.02.15. 19:15:21

@rasztaszív: azért az inkvizíció és a drogfogyasztás üldözése között van pár árnyalat különbség. Kicsit túlhajtott hasonlat ez így.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.15. 19:19:10

Az a baj hogy ma minden a lelketlen pénzről szól. Nem csodálom hogy ezt a fillérbuzi világot valaki csak drogokkal képes elviselni.
És nemértem miért nem csukják le a fegyverkereskedőt / gyártót egy-egy fegyveres gyilkosság után!!
Ugye hogy abszurd?

Amikor agyonvágnak valakit féltéglával arról nemis beszélve...

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.15. 19:21:52

Miért nem az számít bűnnek amit elkövet az ember mások ellen?

Miért kell valakit elítélni azért mert füvezett, és nem ha alkoholt ivott?
Miért kell megvárni amíg az alkoholista megveri a feleségét / gyerekét?

rasztaszív 2012.02.15. 19:21:57

@shitgun:
"a tudatmódosítókat fogyasztók büntetésének elve inkvizíciós jogelv,a római jogban ismeretlen,az inkvizíció pedig már alkalmazta,így az eredete nem kérdéses."

a "drogfogyasztás" büntetését ŐK TALÁLTÁK KI.miféle árnyalatokról beszélsz?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 19:23:31

@shitgun: "nem kötelező legyakni a szomszédot, nem kötelező részegen vezetni, és igen, nem kötelező elszívni egy dzsointot"

talalos kerdes:

na mi az alapveto kulonbseg az altalad felsorolt harom tevekenyseg kozott?

2012.02.15. 19:23:41

@rasztaszív: na mindegy, ezen talán felesleges vitázni, szerintem ami az inkvizíció során történt, az nagyjából sem mérhető a droghasználat büntetéséhez, de ahogy gondolod.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 19:25:25

@Éhes_ló: "De az irány jó."

valoban, mar el sikerult tobbezer-milliard dollart kolteni a droghaborura az adofizetok penzebol es sikerul kb. 150.000 embert megolni kozben.

2012.02.15. 19:28:43

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: tudom, tudom, mások-magam. Támadható érv. A droghasználó, aki eljutott már egy szintre - nem mind, de sokan - már ártanak másnak is. Családi, társadalmi, kapcsolati szinten, és akkor még nem volt szó a droghasználathoz kapcsolódó bűncselekményekről, merthogy például a herkások általában nem jól kereső középvezetők, a pénzt viszont valahonnan előteremtik a cuccra. Meg mondjuk a drog hatása alatt elkövetett bűncselekmények, testi sértés, lopás, erőszak, bódult vezetés stb. És igen, ez a piánál is megvan, de ez érv a drog mellett? Aztán ott van a drogterjesztők köre, akik ugye droghasználat nélkül nem drogterjesztenének, ott is van bőven káros cselekvés. Tudom, akkor legalizáljunk, de személy szerint azt meg Pandora szelencéjének kinyitásának tartanám, mert akit eddig visszatartottak a szankciók, utána már semmi sem akadályozná. Az meg hogy akkor adóbevétel keletkezne szerintem édeskevés.

plephyl 2012.02.15. 19:30:11

@Éhes_ló: jó az irány? ezt mire alapozod? a tények nem ezt mutatják. miért kell bűnözőként kezelni a marihuánafogyasztókat? szerinted egy fűfogyasztó bűnöző és börtönbe való?

BannD 2012.02.15. 19:32:02

@rasztaszív:
Mindenki tudja, hogy a kender betiltása az amerikai faipari lobbi eredménye, és a 20'-30'-as évektől számítható. Nem tudom mi bajod az egyházakkal, hogy ennyire vérszemet kaptál, biztos molesztált egy pap kiskorodban. Azt meg honnan szeded, hogy a deviáns viselkedésformák elterjedése a túlnépesedés hozadéka? Mert ez nettó baromság.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 19:34:52

@shitgun: ha elkezd artani masnak, akkor le kell sittelni, mese nincs...
de meg kellene varni, hatha ha nem all allando fenyegetes alatt, meg akar jo ember is lehetne belole, mint freudbol, sir arthur conan doyle-bol pl. ok most buynozok lennenek, ha a jelenlegi torvenykezes eletben lett volna.

pandora szelenceja akkor nyilt ki, amikor 60 eve az addig teljesen legalis drogokat egy szubjektiv, tudomanyosan ala nem tamaszthato merce szerint elkezdtek felosztani illegalisra es legalisra ezzel megalkottak a torvenyhozok a szervezett bunozes intezmenyet.

Bobby Newmark 2012.02.15. 19:35:24

@shitgun: Akkor örülj, hogy az emberiség azon 5%-ába tartozol, aki nem fogyaszt drogot a kikapcsolódásához.

A másik fele a dolognak, hogy neked lehet, hogy megfelel az alkohol, de mi van, ha valaki nem akarja tönkrebaszni magát a az egyetlen legális, de a felhozatalból az egyik legkárosabb droggal?

Azt meg egyébként senki nem akarja, hogy kis tini pöcsfejek szívjanak, ÉPP EZÉRT KELL legalizálni. Mert a díler nem kér személyit.

rasztaszív 2012.02.15. 19:35:38

@shitgun:

szerintem pedig nem felesleges vitatkozni róla.
a "droghasználat" büntetése egy ensz-egyezménybe becsempészett inkvizíciós jogelv alapján történik.
erről pedig mintha kevesen tudnának...úgyhogy szerintem meg jobb ha beszélünk róla,hadd tudja mindenki!

BannD 2012.02.15. 19:36:20

@shitgun:
Valójában a jelenlegi, kapitalista jogrendelkezés nem az egyén saját magától való védelmén alapul. Sokkal inkább abban áll, hogy ha a pénzét illegális dolgokra költi, az kiáramlik a gazdaságból, kár okozva a piacnak és az államnak.
Egyszerűen rossz fogyasztó. Nem beszélve a függők egészségügyi ellátásáról.

plephyl 2012.02.15. 19:36:38

@shitgun: az a baj, hogy az "átlagember" vajmi keveset tud a drogokról, nem ismeri a hatásait, "előnyeit", hátrányait. a legtöbben a magát heroinnal szuró lecsúszott, elhanyagolt heroinista képe ugrik be.
ilyen embereknek bármiféle drogenyhítő politikát nem lehet eladni.
nagyon lassú, fokozatos változtatásra volna szükség. el kéne jutni a legalizálásig. a fűnél mindneképp, a többinél kérdéses.
a drog és a drogfogyasztók üldözése nagyobb kárt okoz a társadalomnak, mint maga a drog. én így látom.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 19:37:22

@shitgun: Az összes érved, ami esetleg meg tud állni azért van, mert üldözik a droghasználatot.
Szóval okozata a drogellenes háborúnak, nem pedig oka.

Kb ugyanaz a drogellenes harc eredménye, mint a prohibícióé volt az USA-ban: sok alkesz, értelmetlenül kidobott dollármilliárdok és meggazdagodott bűnözők.

Az alkoholtilalom fenntartásában a szeszcsempészek voltak érdekeltek.
A drogtilalomban pedig a dílerek.

Ha legális lenne a fű, nem lenne értelme az utcán árulni.
A büntetések szigorításával meg csak a kockázat és az ár, ezzel pedig az elméletileg (és gyakorlatilag) megszerezhető haszon.

Néha elgondolkozom rajta, hogy a drogszigor élharcosai nem dílerek-e.
Mondjuk keresztények, azokból pedig simán kinézem...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 19:37:29

@shitgun: "szerintem ami az inkvizíció során történt, az nagyjából sem mérhető a droghasználat büntetéséhez, de ahogy gondolod. "

valoban, mert az inkvizicio siman megkinzott es megolt, a jelenlegi drogtorveny viszont eleted vegeig megbelyegez es bunozot csinal beloled.

melyik a jobb? meghalni gyorsan, vagy evtizedekig ugy elni, hogy lehettel volna barmi, csak nem engedtek...?

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2012.02.15. 19:38:47

Oké, tegye fel a kezét, aki az elmúlt egy évben volt szórakozóhelyen, oké köszönöm.
Közületek hányan fogyasztottatok, vagy láttatok valakit, vagy ismertek valakit aki a környezetetekben fogyasztott valamit? oké köszönöm.

tagadhatjuk, tilthatjuk, belerúghatunk abba aki bedob egy tablettát, elszív egy cigit. besöpörhetjük a szart a szőnyeg aá, és mondhatjuk azt, hogy 6-8 évet kapsz, ha egyáltalán rálépsz a szőnyegre.

az a helyzet, hogy a drága törényhozásnak fogalma sincs, halvány fingja sincs arról, hogy mennyire elterjedt a kábítószer, hogy ez 99%-ban független a társadalmi helyzettől. a fiatalok (<25) minimum a liberális álláspontot képviselik. TELJESEN TERMÉSZETESSÉ VÁLT.

tehát

nem az a kérdés, hogy tiltjuk-e.. iszonyú kereslet van. itt nem a BTK-val kell rendet rakni.

Zacher a legértelmesebb közszereplők egyike, teljesen egyet érthet vele bárki:
itt bizony a fejekben kell rendet rakni, hogy tudja mindenki, hol van a határ.

plephyl 2012.02.15. 19:39:35

@Éhes_ló: oké, tehát a marihuánafogyasztó börtönbe való. mi lesz, ha a te gyermeked egy gimis buli alatt elszív egy jointot és éppen razziáznak a rendőrök. irány a börtön, priusz, megbélyegzés. elvágott karrier. mindezt egy füves cigiért. megérdemli? ezek szerint meg.

még egy kérdés: miért nem bűn a a szemedben az alkoholfogyasztás, míg a fűfogyasztás igen.
csak azért, mert a törvény így szól vagy más oka van?

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2012.02.15. 19:40:34

tehát beszélgessünk róla, ne tiltsuk! embereket neveljünk, ne agyatlan nemet mondok a drogra gépeket. tudja és érezze a nemet, ha azt érzi. és ha igent akar mondani, legyen tisztában azzal is. mert mindent lehet. CSAK ÉRTELMESEN.

dr.Hüppögő Balneológus 2012.02.15. 19:41:25

Jó kis anyagot fogyaszthatnak a fideszkomcsik....
Szeretünk Viktor! Fújjj imperialista drog, éljen a Szabad Magyar Pálinka!
Még az orrodat is tisztíccsa.

Bobby Newmark 2012.02.15. 19:44:18

@shitgun: Igen, ez érv a legalizáció mellett. Ugyanis alkotmányellenes, hogy egy kibaszott veszélyes és káros élvezeti szer legális, míg egy ahhoz képest sokkal ártalmatlanabb és veszélytelenebb szer meg nem.

rasztaszív 2012.02.15. 19:44:21

@BannD:

"Azt meg honnan szeded, hogy a deviáns viselkedésformák elterjedése a túlnépesedés hozadéka? Mert ez nettó baromság. "

az emberi túlnépesedés nem egy lezajlott,"kitanulmányozott",leírt jelenség.most zajlik.
de az állatvilágból vannak példák,és a jelek szerint sajnos nem nagyon különbözünk...
javaslom tanulmányozni a biológiai lexikonban a "gradáció" címszavat.

juliangrendel 2012.02.15. 19:45:12

@shitgun: na látod, valamikor te is "odanyúltál", mégsem nyúltál ki - mert például ugye kinek egy dzsodzsó, kinek az abszint. megmondom melyiktől dobsz hátast hamarabb. ne gondold, hogy a kikapcsolódás "A" drogfogyasztás - de a gyerekkori élményeidből már te is tudod miről beszél itt mindenki. a kikapcsolódás számos formáját, adottságait, lehetőségeit és élvezeti cikkeit az ember maga válogatja, az adott piacon, az adott térben és időben. mert és hogy mi a hasznos? kinek mi, mindig mondom.

a széthullott tizenévesek egy üveg hajós rumtól hamarabb rottyra vágják magukat, és azok is, akik teletömik magukat vegyszerrel

szerintem az egyik fő probléma a kategorizálás. természetes / kemikália.
miért benne börtönbe, aki elszív pl. egy dohányt, bármi is legyen a tartalma. miért ne menne bárki börtönbe, ha vegyületekkel kísérletezik és eladja neked.

egyébként meg, aki tudatosan tudja kezelni, az csinálja, aki meg nem, tökmindegy, hogy mit adsz a kezébe, mert ha holnaptól egy darab cellux lenne a divatdrog, akkor mindenki azt enné :D de legalábbis remélem!

peace

suhanyc 2012.02.15. 19:47:17

tönkre is lehet menni a drogoktól. van aki herkára szokik, van aki rivotrilre, van aki a napi csavarosra. és lehet velük élni tudatosan, józanul, mértéket tartva. hol lenne ma Dali, a szürrealizmus meg még hány irányzat, világhírű művészeti és tudományos alkotás pszichedelikus vagy serkentő anyagok nélkül...

Éhes_ló 2012.02.15. 19:51:30

@plephyl: becsukják. Mintha lopott, rabolt volna. Mert törvényt sértett és aki törvényt sért azt be kell zárni, mint a bazári majmot.

A törvény a meghatározó, mert az írja elő a társadalom játékszabályait, amit a magadfajták előszeretettel szarnak le.
Ezért kell bezárni aki képtelen a játékszabályokat betartani, mert akkor talán megtanulja ne sértsen törvényt.
Ha meg nem, bent marad (3 dobás).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 19:51:39

@suhanyc: es a pszichologia? es az epiteszet? a tortenetmeseles?

drogok nelkul vallasok sem leteznenek, az osszes isten es felsobbrendu leny a halucinogenek szulottei...

a kereszteny miszteriumokban a drogfogyasztas - misebor - mindennapos.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.15. 19:53:03

Az a durva hogy ha berúgva megversz egy járókelőt az még enyhítő körülmény is lehet...

A nemi erőszakért kevesebbet adnak mint fűeladásért...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 19:56:04

@Éhes_ló: a rossz torvenyeket el kell torolni.
es ez rossz torveny.

mi mondjuk meg mi tartja mederben az eletunket, mert a mi eletunk.

komplikato 2012.02.15. 19:57:01

" Ez tartalmazza a bódító készítmények törzsképleteit és azok variánsait is."

Akkor most az élénkítők azok legálisak? :D

2012.02.15. 19:57:32

Azért lássátok be (azon felül hogy ez ostoba törvény), hogy ha Hollandiához hasonlóan idehaza is erőteljes legalizáció menne végbe, az nagyon rossz végkifejlettel járna. Nincs megérve a fiatalság arra, hogy szabadon tudatmódosítókhoz juthasson. Szabályozott keretek között (pl. erre létesített cafe-k, bárak) lehetne róla szó, ha szakképzett személyzet tud beavatkozni, amennyiben baj van.
(ismétlem, ellene vagyok a cikkben szereplő szabályozásnak is)

BannD 2012.02.15. 19:57:37

@rasztaszív:
És egy állati populáció robbanásszerű elterjedése mit bizonyít? Ugye azért érzed, hogy a modern társadalmi berendezkedéssel aligha lehet összehasonlítani. Maradjunk annyiban, hogy természetesen a demográfiai növekedés magában hordozza a deviáns elemek előfordulásának növekedését. De ez puszta logika, ellentétben az első kommentedben halmozott fogalmakkal amiket helytelenül használsz, és látszólagos összefüggésekkel, amiknek azonban semmi közük egymáshoz. A kábítószer-használat eleve egy deviancia, és sokkal inkább köze van az egyenlőtlenségekhez és szocio-kulturális környezethez, mint a túlnépesedéshez.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 19:58:04

@Kompli: ha bodultsaghoz valo jog nincs, akkor a speed, kokain, ephedrin es egyeb porgetoknek legalisnak kell lenniuk..:-D

Bobby Newmark 2012.02.15. 19:59:12

@HUN_Sector: Azért ennyire hülye ne legyél már, kérlek.

Ennél, ami most van, semmilyen módon nem lehetnének könnyebben elérhetőek a drogok.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 19:59:27

@BannD: mi a deviancia a te olvasatodban?

a normalistol eltero?

10.000 evig normalis volt drogozni. a tiltas a deviancia.

suhanyc 2012.02.15. 20:00:09

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: teljesen igaz, csak nem akartam ennyire visszamenni. tulajdonképpen az élet szinte minden fontos területén van/volt szerepe. és persze van rituális fogyasztás, tudatos fogyasztás meg mértéktelen fogyasztás.

juliangrendel 2012.02.15. 20:01:00

egyébként meg nincs mit csodálkozni, ez jogállam, itt a törvény dönt és a jogszabályok - bár szívesen kérnék még egy kisebbfajta tudatmódosítást az "okosoktól", hátha egy szép napon egy jó könyv leszek, és akkor harcba szállok a a szavakkal..

„ Abban a társadalomban, amelyikben mindenki bűnös, az egyetlen bűn, ha valakit rajtakapnak. A tolvajok világában az egyetlen bűn a hülyeség." H.S.T. :D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:01:44

@HUN_Sector: nem latom be.

miert jarna rossz vegkifejlettel?

a jelenleginel tobb drogos nem lenne, mert a magyarorszagi nagyvarosokban 1-2 oran belul barmilyen drog beszerezheto. tehat nincs akadalya most sem, hogy az jusson hozza, aki csak akar. a torvenyek pedgi sokkal inkabb valtanak ki "csakazertis" hozzaallast, mint elfordulast.

ugyanis nem tortenik buncselekmeny. a buncselekmenyhez ugyanis kell egy sertett...

komplikato 2012.02.15. 20:06:00

Nos, a tudatmódosítókat nem támogatom, de nem tetszik ahogy az alkoholt mindig kivonják a képletből, pedig attól döglenek legtöbben idehaza.

Viszont a füves cigi szívásért 2-8 év az egy baromság. A dealereket tessék 20-40 évre lecsukni, mindjárt csökken a számuk. Ja az nem megy?

@Éhes_ló: A törvénysértő bezárásával egyet is értenék, a probléma az, hogy kis hazánkban a Gengszterváltás óta hihetetlen mennyiségű ellen példa gyűlt össze milliárdos lopás/csalás ügyben, szándékos és nem szándékos gyilkolás ügyben és más hasonlóakban, amikor vagy semmi börtön büntetés nem járt vagy minimális. Ezzel áll szemben az, hogy ha "rossz karmával" állsz bíróság elé, akkor bolti lopásért 8-10 évet, meg rablásért életfogytiglant adnak ... Te nem érzel ebben valamiféle egyensúlyi problémát??? Az öreg fazon aki belépett egy biciklis elé és az meghalt, többet kapott mint a Császár Előd két rendőrért, pedig előbbi nem volt bedrogozva sem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:06:14

@HUN_Sector: "ha szakképzett személyzet tud beavatkozni, amennyiben baj van."

azert elgondolom, hogy minden kocsmaban kotelezo ujraelesztesi es gyomormosasi tanfolyamot kell elvegezni a pultosnak es a pincereknek...;-)

az alkoholnal nem nagyon van mergezobb drog. a heroin halalossaganak oka eppenhogy annak ellenorizetlensege. ha a kocsmakban is olyan ellenorizetlenul mernek a szeszeket, ahogy kapjak a dilertol a herkasok a cuccot, ott is hullananak el a metiltol az emberek...

rasztaszív 2012.02.15. 20:06:33

@BannD:

az állatvilágban megfigyelhető gradációs jelenségek közös jellemzője,hogy ARÁNYAIBAN,és nem csak a népesedés arányában nő a deviáns viselkedésformák gyakorisága.

ha helytelenül használok fogalmakat,vagy látszólagos összefüggésekre lelsz,akkor idézd légyszíves,mert csak úgy lehet vele vitatkozni.

--tionion-- 2012.02.15. 20:06:48

tudjátok min lepődtem meg a leginkább? hogy tudtok értelmesen vitatkozni, holott ilyen témáknál hamar jönnek az agyatlan barmok, akik szanaszét trollkodnak mindent.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.15. 20:06:58

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ebben az esetben a sértett az állam. Kiesett adóbevétel, hivatalból eljárást indít. Ezért bűncselekmény. Legalábbis ez a jelenlegi propaganda.

Démonmac1 2012.02.15. 20:07:22

Az alkoholtartalmú italok megmaradnak tudatmódosítónak.

u.i. támogatom, hogy a drogfogyasztók tökére lépnek, nem érett meg a társadalom erre se (mondjuk ilyen alapon a részegeket is büntetni kellene..:)

BannD 2012.02.15. 20:07:48

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
A szociológiai álláspontban vagyok kompetens, e szerint a társadalmi devianciák közé a bűnözés, a szerencsejáték, a prostitúció, mentális pszichózisok, drogfogyasztás; minden olyan non-konform viselkedésforma, ami a közösség többsége által elfogadott normáktól eltér. Szóval itt az én szubjektív olvasatom vajmi keveset nyom a latba. (:

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:08:22

@juliangrendel: Elég nagy ostobaság a természetes-mesterséges megközelítés. Az elektronok, protonok, neutronok kurvára leszarják ám, hogyan kerültek egymás mellé.
Nem mellesleg természetes anyag is megölhet, és mesterséges is lehet tökéletesen ártalmatlan.

M&Ms (törölt) 2012.02.15. 20:08:42

@suhanyc: Pontosan. Még Zacher is megmondta, szenvedély nélkül lehet élni de nem érdemes. És most bocsássatok meg jogom Stohl-t a védelmembe venni, soha nem is venném mint magánembert, mert karambolozott bekokszozva ittasan, de azt azért mégis mindenki elismeri, hogy milyen jó színész és szinkronhang.

Egyébként egy felelősen gondolkodó személy könnyen be tudja kategorizálni, hogy egy bizonyos tudatmódosítóból mennyit visz be a szervezetébe. A marihuána legalizálásánál nyilván lennének, akik túlzásba vinnék, de a többség csak mértékkel fogyasztaná, már csak az ára miatt is. Ahogy nyilván az alkohollal is ez van. Van aki folyton vedel, és van olyan mint én, aki általában heti 2-3 sör, és csak néha öntök fel igazán a garatra.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 20:09:01

@HUN_Sector: A magyarok buták, éretlenek?

El kellene gondolkodni azon, hogy szabad-e nekik bármiféle önrendelkezést adni!

Mikor jutsz el odáig, hogy igazából nem is államalkotó nép, és az elmúlt ezerszáz év csak valami anomália volt?

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:09:03

@Démonmac1: Az egyértelműen látszik, hogy te nem értél meg arra, hogy a témában véleményt nyilváníts.

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:10:11

@Sztavrosz_: A kiesett adóbevétel csak és kizárólag azért jelentkezik, mert az állam úgy döntött, hogy nem adóztat, hanem betilt.

komplikato 2012.02.15. 20:10:12

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Az is igaz, hogy a drogfogyasztás nullára esését várni is butaság. Nem teljesen megbízható pletykák szerint szinte nincs olyan növény, amiből nem lehet valami "érdekeset" előállítani, ha végkép semmi sincs a hülye drogosok simán nyalogatnak légyölő galócát is (egy vese vagy máj nem a világ), de ha ezeket se tudják beszerezni, akkor még mindig ott egy halom vegyszar a boltban a csavarlazítótól a habszifon patronig, de láttam már szipus arcot egy zacskó benzinnel(!) mászkálni ... Egyszerűen nem lehet mindent betiltani, szóval valamit csak kéne tenni megelőzés ürügyén is. De nem úgy, hogy az ORTT szabályzat alapján csak éjjel és 18-as karikával mehet drog megelőzési film a tévében, mert kábítószer fogyasztás van benne ...

suhanyc 2012.02.15. 20:10:12

de igazából felesleges ezen vitatkozni, nem hiszem hogy az itt kommentelő embereknek ne lenne egy kialakult álláspontja a témában, amihez foggal-körömmel ragaszkodik. vannak liberálisabb személetű államok, hollandiától spanyolországon keresztül csehországig, akik inkább a szabályozás enyhítése és a kontroll irányába mennek. illetve vannak a konzervatív szemléletűek, lengyelország, magyarország, oroszország csak így hirtelen, ahol hisznek a büntetés elrettentő erejében. (pl.: mappery.com/maps/Legal-Status-of-Cannabis-in-Europe-Map.mediumthumb.jpg na erre mondják h keleti blokk meg nyugati blokk.) szerintem mindenki el tudja dönteni, melyikhez szeretne inkább tartozni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:10:19

@Kompli: "többet kapott mint a Császár Előd két rendőrért, pedig előbbi nem volt bedrogozva sem. "

kis pontositas:

cse nem volt bedrogozva, legalabis a baleset idopontjaban nem allt befolyas alatt. a thc fogyasztasa hetekig kimutathato, mikozben a hatasa par ora

egy rendor volt aki meghalt. es a hivatalos, rendorsegi vizsgalat szerint ha bekototte volna a biztonsagi ovet, akkor tulelte volna a balesetet, tehat a jog szerint az aldozat is felelos volt az ot ert halalos serulesert.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:13:53

@BannD: marmint a tankonyvek szerint, amik ugy tesznek, mintha az emberi faj nem drogozta volna a prohibicio elotti 10.000 evet:-)

nincs ertelme megtagadni, meghamisitani a tortenelmet.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.15. 20:15:36

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Én már azon fennakadok hogy mi köze az államnak bármihez is ami az emberek otthonában történik, addíg amíg az mások kárára nem válik.

komplikato 2012.02.15. 20:17:05

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Kösz a kiigazítást, de ezen adatok ellenére tartom a fentieket.

BannD 2012.02.15. 20:18:37

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Nem, mint írtam, a társadalmi többség dönt. A tudomány csak definiál, a bírálat a kulturális relativitás elve mentén és a mindenkori objektivitás megőrzése érdekében szigorúan tilos.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:19:14

@Sztavrosz_: pontosan..
az allamnak nagyon is visszahuzodoan kellene viselkednie a kenyerado kisgazdaival szemben...

mert ha elkezdek utni-verni valakit az utcan, teljesen jogos. ha elveszem a penzet valakinek, vagy barmi mas vagyontargyat, eletet, az teljesen jogos.

de ez a "majd en megmutatom, mert en vagyok az allam!!!" hozzaallasnak mindig langolo politikusok kupaca a vege...

lasd mexiko. en egyre kevesbe fogadnek a kormanyerokre...

BannD 2012.02.15. 20:22:02

@Sztavrosz_:
Mert a tőke, amit illegális fogyasztásba invesztál, kiáramlik a gazdaságból kárt okozva a piacnak és az államnak. Nem beszélve az egészségügyi ellátásról.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:22:23

@BannD: "Nem, mint írtam, a társadalmi többség dönt."

a tobbseg drogozik. igy a dorgozas nem lehet deviancia.

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:24:58

@BannD: Ami még mindig csak azért történik, mert az állam úgy döntött, hogy a drogkereskedelemből neki nem kell adó.

2012.02.15. 20:25:18

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: alapvető különbség van a hozzáállásunk között. Te azt mondod, hogy rossz, ha valakit egy életre megbélyegez egy drogfogyasztásból eredő büntetés. Én azt mondom, ha a törvény szerint illegális a drog, akkor nem muszáj használni, és aki használja, a következményeket ismeri. Ergo ha elérik a következményei, a hibás ő, mert tudta, hogy mi lehet belőle. Szigorú a drogtörvény? Igen. Törvény? Igen. Lehet drog nélkül élni? Igen. Én továbbra sem értem teljesen, miért kell ragaszkodni a drogfogyasztáshoz. Ebben a kérdésben az alkoholt és a cigit nem tartom érvnek, mert az relativizálás, nálam annyi, mintha azt mondanánk, hogy ne büntessük a könnyű testi sértést, mert a súlyos testi sértés keményebb ügy.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:25:25

@BannD: kepmutatas.
maga az allam az, amelyik errol tehet.

es az elet az a nemi uton terjedo betegseg, aminek a halalozasi aranya 100%.
tudom, hogy meg fogok halni. mint mindenki. betegen, szenvedve, sokba kerulve.

hacsak el nem ut a villamos megint, mint 20 eve. ilyet 2x nem lehet sertetlenul meguszni:-D

plephyl 2012.02.15. 20:26:37

@Éhes_ló: "A törvény a meghatározó, mert az írja elő a társadalom játékszabályait, amit a magadfajták előszeretettel szarnak le."

minden észérv a dekriminalizálás mellett szól, a büntetés mellett semmi. vagyis mégis. vallási és politikai ideológiai elhivatottságból fakadó állásfoglalás. de ez meg nem érv, hanem szűklátókörűség és a racionalitás szembeköpése. amit a magadfajták előszeretettel gyakorolnak.

juliangrendel 2012.02.15. 20:26:51

@Bobby Newmark: < jogos, mert valójában tényleg bővebb az étlap, én meg csak a napi menüt írtam ki.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.15. 20:27:34

@BannD: Ppontosan ez a propaganda duma, miközban nagyságrendekkel több pénzt emészt fel a valuták fel és leértékelése, valamint a részvénypiac. Mégse visznek bilincsben tucatjával brókereket egy pszáf ellenőrzéskor.

komplikato 2012.02.15. 20:28:44

@shitgun: Ennyi erővel itt is be lehet vezetni a Saria alapú törvénykezést és végrehajtást, de azt is a legszigorúbb verzióban.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:29:18

@shitgun: "Én továbbra sem értem teljesen, miért kell ragaszkodni a drogfogyasztáshoz"

nem is neked kell ezt ertened. annak kell erteni, akinek ez a hobbija. sot, neki sem. eleg csak elveznie.

es a torveny, ami nem masokert, hanem bizonyos csoportok ellen van, az rossz torveny. a rossz torveny ellen pedig fel kell lepni, meg kell semmisiteni, el kell torolni.

az alkoholnal pedig nagyon keves kemenyebb drog letezik. az egyik legyilkosabb, legaddiktivabb, legmergezobb valami. es ez nem relativizalas.

juliangrendel 2012.02.15. 20:29:24

és ezért, valóban ostobaság volt részemről.

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:30:21

@shitgun: Erre a "a törvény az törvény" dologra majd akkor térjünk vissza, ha majd nem mindenki csak azokat a törvényeket tartja be, amikkel egyetért.

2012.02.15. 20:32:16

@Kompli: Ha Saria lenne, a drogfogyasztók lógnának, de erről szó sincs. Mellesleg majd kikotrom a törvényt, de kötve hiszem, hogy arról van szó benne, hogy automatikusan böri jár egy cigiért, a magánokirat-hamisításért is járhat elvben letöltendő, de még nem hallottam olyanról, aki ilyenért ült volna. Mondom, nem olvastam a törvényt, de látatlanban olyan, mint mikor akármilyen bűneset kapcsán a híradóban merev arccal közlik a maximális büntetési tételt, aztán pénzbüntinél följebb nemigen nyomnak rá semmit.

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:32:35

@juliangrendel: Nem tudom, milyen étlapról beszélsz. Bármilyen szempontból baromság egy ilyen megkülönböztetés. Egy vízmolekula akkor is vízmolekula, ha az égből esett le, meg ha hidrogén égetésével állítod elő.

plephyl 2012.02.15. 20:32:44

@shitgun: arányban van-e a fűfogyasztó által elkövetett cselekmény az esetleges rajtakapás esetén rá váró büntetés? szerintem rohadtul nem.
nyilván én sem indítanék "mindneki füvezzen" kampányt, de azért helyére kell tenni a dolgokat. Aki füvezik, az legfeljebb magának árt, ha egyáltalán. a fogyasztó megbüntetése nagyobb kárt okoz, mint maga a fogyasztás tette, ezt kéne belátni és akkor lehetne értelmes lépéseket tenni.

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:33:59

@shitgun: Sajnos a tájékozatlanságod nem érv semmilyen szempontból. Magyarországon is évi ezres nagyságrendben sittelnek le fogyasztókat.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 20:35:01

@BannD: A tudomány a definícióit (felsorolással definiálja a devianciát?) még a természettudományokban sem mindig tudományos alapon hozza, hanem valami más szempont -a könnyű csoportosítás- alapján.

Amúgy a devianciával mi a baj?
Én pl. deviáns vagyok: egy olyan kisebbséghez tartozom, amely viselkedési szokásaiban GYÖKERESEN eltér a társadalom nagy többségétől:
dolgozom...
Ez definintíve deviáns viselkedés, hiszen több, mint kétszer annyian nem dolgoznak, mint igen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:35:15

@shitgun: "Ha Saria lenne, a drogfogyasztók lógnának, de erről szó sincs."

es ennek ellenere drogoznanak tovabb...

ertem en, hogy nem jar automatikusan bori, de meghurcolas igen, priusz igen.

ez utan butabb ember segedmunkasnak megy el, okosabb meg dilernek, vagy mas bunozonek.
pedig addig becsuletes adofizeto volt. vagy szepremenyu diak, aki nem artott senkinek. igy, hogy bunozot csinaltak belole viszont nincs mas valasztasa.

2012.02.15. 20:35:25

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: szóval szerinted a drogfogyasztásnak, úgy általában, nincs semmilyen negatív hatása az egyénre, a környezetére, a társadalomra? Lehet, hogy kétezer éve mindenki nyomta, és elfogadott volt, de ma már nem törzsi életformát tolunk, más hatása van, ha a társadalom egy rétege drogot használ.

BannD 2012.02.15. 20:35:47

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Azért a "többség" az szerintem minimum erős túlzás. De a többségről talán az elmondható, nem ért egyet a jelenlegi szigorú szabályozással. Sőt, talán az is, hogy a marihuána legalizálása, de minimum dekriminalizálása mellett van. Ez okozza a jelenlegi konfrontációt, ami mindenhova hatalmas kommentfloodot generál, bárhol is kerül szóba. És ezt bizony előbb-utóbb paradigmaváltás követi. Más kérdés, hogy hiába vagyok én is a fűkereskedelem állami monopóliummá tétele mellett, ha ez az elkövetkező 20-30 évben megvalósulna anarchiához vezetne. Mert amint feljebb is írták, a magyar társadalom nem érett még meg erre.

Hát nem ezt akartátok? 2012.02.15. 20:36:17

Úgy is van! Minden drogost börtönbe!!! Először az alkoholistákkal kezdeném, 1 üveg sörért legalább 5 évet kapnának! Ott rohadjon meg a sitten és gondolkozzon, hogy ihatott volna hypót is és azért nem kapott volna büntetést!
Majd folytatnám azokkal akik rendszeresen magukhoz nyúlnak, azokat csak kasztrálni kellene! Milyen álszent és gyenge ez a KDNP! A bibliában benne van, hogy ne paráználkodj és mégis engedik a pornót, a fűről nincs benne szó mégis tiltják. Ha Jézus füvet szívott volna és nem vörös borra hivatkozik akkor talán most más lenne a helyzet. Éljen a nyugati kultúrvilág!

2012.02.15. 20:38:40

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: kissé dickensi módon vázolod fel a történetet, szóval a szépreményű tehetséges fiatalok tömegei fognak kikötni az építőiparban mert dzsangáztak. Egy felfüggő vag pénzbünti nem tesz tönkre senkit, ráadásul pár év múlva tiszta lesz a priusza, viszont kapott szankciót egy törvénytelen cselekedetre, ami az elteelés leghatékonyabb módja. Azt én se gondolom, hogy börtönbe kell dugni mindenkit, sőt, minél kevesebbet kell odarakni, főleg nem egy alkalmi fűért, de szankció szerintem kell.

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:38:48

@shitgun: Kb tízezer éve nem törzsi életformát tolunk, de a drogok mégis végigkísérték a történelmet. Faszságokat beszélsz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:39:20

@BannD: "Azért a "többség" az szerintem minimum erős túlzás"

egyaltalan nem.

fel szazalek alatt van azok aranya, akik nem fogyasztanak semmilyen drogot. ok a deviancia.

tudod mi a durva? hogy meg a sportolas is arrol szol, hogy a szervezet "bedrogozzon"...

2012.02.15. 20:39:23

@Bobby Newmark: ezres nagyságrendben? Ezt hol olvastad?

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:40:50

@BannD: Ezzel az ostobasággal mentegeted magad? Szerinted most nem létezik drogfogyasztás Magyarországon, és csak akkor jelenne meg, ha legalizálnánk? Tényleg ilyen álomvilágban élsz?

plephyl 2012.02.15. 20:41:28

Szerintem a cseh vagy a német példát kéne követnünk. Jótól nem szégyen "lopni".

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:41:30

@shitgun: "szóval szerinted a drogfogyasztásnak, úgy általában, nincs semmilyen negatív hatása az egyénre, a környezetére, a társadalomra? "

altalanossagban?
nincs.

de tulzasokba esve a csapviz is karos.

2012.02.15. 20:41:34

@Bobby Newmark: eddig három alkalommal lehetett elterelést választani, aki elvégezte, annak megszüntették az eljárást. Aki nem ezt választotta, vagy többször tette, annak pénzbünti, km, felfüggő, és legvégső esetben letöltő. Ja persze ha valakit ezer tabival, vagy kétezer tővel kaptak el, az lehet, hogy ült is.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.15. 20:41:57

A "péladakép" usában van vagy nemis olyan rég volt állam ami törvényben tiltja az orális sexet. Japánabn 2000-ben hozták az első 14 év alattiakat védő törvényt. És soha se volt ekkora szakadék a földön életszinvonalban különböző országok között.
Törvényszerű a kiegyenlítődés...

suhanyc 2012.02.15. 20:42:04

@shitgun: azért a priuszban ott van a külföldi munkavállalás lehetőségének elúszása, bizonyos munkakörök be nem tölthetősége és nyilván a lehetséges munkaadók körének jelentős csökkenése is...

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:42:27

@Hát nem ezt akartátok?: Mondjuk az egyház szerint az önkielégítés is bűn, következésképp a pornó is, ez egy kicsit mellément.

juliangrendel 2012.02.15. 20:42:41

@Bobby Newmark: teljesen igazad van, én ezt nem vitatom, még most sem :)
az én nézőpontomból kiemeltem ("napi menü") egy példapár párhuzamot, a nagy halmazból ("étlap"), ne aggódj ;)

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:43:18

@shitgun: Mi indokolja azt a szankciót?

Thomas Rattler 2012.02.15. 20:44:10

Most hallottam! A szotyizás (tökmagozást is beleértve) is büncselekmény lesz, 3-6 év nyilvánosan szotyizóknak, 2-4 év zárthelyen szotyizóknak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:44:32

@shitgun: nem tunik el. a felfuggesztet mar priusz. annak mar nyoma van. az ugyanis nem szabalysertes.

ertem en, hogy kapsz erkoclsi bizonyitvanyt, de eleted vegeig ott lesz, ha valaki melyebben utananez: felfuggesztett szabadsagvesztes ekkor es akkor.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:47:43

@shitgun: de tudod mit? kerdezd meg az egyenlitos nemeth gabort errol, mennyire erezte, hogy van priusza amikor az mno lehozta a felfuggesztettjenek tortenetet?

juliangrendel 2012.02.15. 20:48:57

@Thomas Rattler: ha ez bekövetkezik, forradalmat indítok a MASZOP (magyar szotyi párt) nevében, remélem Bobby Newmark, számíthatok rád!

BannD 2012.02.15. 20:49:17

@kolbászoszsömle:
Igen felsoroltam, mert megkérdezte és nincs sok.
És igen, definiáltam is:
"minden olyan non-konform viselkedésforma, ami a közösség többsége által elfogadott normáktól eltér"

Nem tudsz olvasni vagy direkt nem akarsz tudni?
Jelzem "definitíve" a munka, mint deviancia egyszerű ostoba ferdítés.
A munkára való HAJLANDÓSÁG a társadalom többsége által elfogadott alapvető NORMA.
A "könnyű csoportosítást", mint a definíciók meghatározásának tudományos módszertani eszközét kifejthetnéd bővebben, sajnos tanulmányaim során még nem találkoztam ilyesmivel.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:50:19

@BannD: "Mert amint feljebb is írták, a magyar társadalom nem érett még meg erre. "

egyebkent ez meg szintiszta rasszizmus...

szarabbak vagyunk mi barkinel is? butabbak? allatibbak? alantasabbak? ostobabbak? hajlamosabbak valamire, amire mas nem?

ez a duma onpusztitobb, mint barmelyik drog...

2012.02.15. 20:50:48

@Bobby Newmark: sorolhatnám, de lefaszozol, úgyhogy hagyjuk. Látom ez nálad érzelmi kérdés, akkor meg minek vitatkozni róla. Én nem támogatom a drogfogyasztást, ami kábé tökmindegy, mert nem vagyok döntéshozói helyzetben.

Hát nem ezt akartátok? 2012.02.15. 20:50:57

@Bobby Newmark: Bűnnek bűn én is ezt mondom, de még sem áll oda a keresztény fiatalok társaság, Semjénnel az oldalán, hogy börtön büntetéssel ijesztgessenek!

2012.02.15. 20:54:10

@Bobby Newmark: átfutottam, de nem találtam benne a lesittelt ezreket, te nyilván jobban elmélyültél benne, légyszíves jelöld azt a részt, amelyben a lecsukott ezrek vannak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 20:54:33

@BannD: mindenkinek van valami olyan dolga, ami non-konformista, ami a kozosseg altal elfogadott normaktol elter. van, aki szeret vihogva belefingani a kadba, van aki homopornora recskazik, van aki tisztasagmanias

mindenki devians valahol. es ezt vagy elfogadjuk, vagy ki fogjuk irtani egymast.

ez az oncelu kirekesztes ertelmetlen.

ezen kivul o nem hajlandosagrol beszelt, hanem effektive a tevekenysegrol. en hajlando lennek megdugni harom not egyszerre, ahogy gondolom te sem panaszkodnal, de ez egeszen addig nem kulonleges, amig meg nem teszed.

Bobby Newmark 2012.02.15. 20:55:03

@shitgun: De közben fogyasztod a drogot. Ez az, amit nem fogok elnézni neked, és emiatt egy fasznak is foglak tartani. Kevés tulajdonságot gyűlölök annyira, mint a képmutatást. Az ostobaság a másik.

2012.02.15. 20:56:14

@Bobby Newmark: mi van, milyen drogot fogyasztok?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 21:01:21

@BannD: A biológiában pl a faj fogalmának nincs se tudományos alapja, se tudományos definíciója, kb arra való, hogy a hasonló jószágokról tudjanak beszélni egymással az emberek.

Ha a deviancia az alapvető, elfogadott normától való eltérés, akkor egy, az adott kultúrához tartozó nem deviáns ember nem tudja definiálni.

2012.02.15. 21:01:48

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ezek olyan dolgok, amikkel könnyű is, meg nehéz is vitatkozni. Ha azt mondom, hogy az alkohol legális, azt mondod miért, a fű se károsabb. Ha azt mondom, hogy a heti 3-4-5 korsó söröm nem vezet oda, ahova a heti 3-4-5 g fű, azt mondod hülyeség. Én azt, hogy nem, mert mást tapasztaltam (nem magamon). Tény, hogy az alkohol káros, de a fű ettől a ténytől még nem lesz nem káros. Tudom, szerinted semennyire sem az, hát ebben megintcsak nem értünk egyet. A fájdalomcsillapító szerintem tök más eset, a hav két aszpirinem szerintem szintén nem egy kategória a fűvel vagy a dizájner cuccokkal. Kapszaicin? Nem fújkálom magam gázsprével:)

Bobby Newmark 2012.02.15. 21:01:52

@shitgun: Kell egy kicsit matekozni hozzá. (Nem lehet kopipésztelni, úgyhogy csak a lényeges számokat írom. Szövegben megtalálod.)

4651 eljárás indult
79.90% kannabiszszármazék
83.84% fogyasztói magatartás
951 esetben (19.7%) büntethetőséget kizáró ok
1523 esetben (31.55%) került elterelésre az ügy

Innentől meg matek.

Bobby Newmark 2012.02.15. 21:02:25

@shitgun: Fogyasztottál illegális szereket, meg fogyasztasz alkoholt.

BannD 2012.02.15. 21:02:56

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Kérlek fejts ki, honnan sikerült leszűrni a mondandómból a rasszizmus legcsekélyebb szikráját is? A nácikártya kijátszása ebben az esetben elég vad csúsztatás. Egyszerűen arról van szó, hogy egy 20 éves, fiatal demokráciában még nem fejlődött ki olyan szinten a fűfogyasztás kultúrája, mint mondjuk egy Hollandban vagy egy kanadaiban tehette. Különösen nem egy majd' 50 évig tartó kommunista diktatúra után. Az unokáim, de talán már a gyermekeim is teljesen más értékeket tudhatnak magukénak. De amíg a parlamentben az előző rendszer értékeit magukban hordozó dinoszauruszok ülnek, biztosan nem lesz legalizálva. És talán jobb is így egyelőre.

2012.02.15. 21:03:00

@Bobby Newmark: várnám a csatolt anyagból kimásolt részt az ezrek bebörtönzéséről.

2012.02.15. 21:04:33

@Bobby Newmark: megjött. Itt nincsenek ezrek. Amit kimásoltál az az eljárások száma. Évente kábé tízszer ennyi okirathamisítás történik, akkor azok is börtönbe mennek eszerint? Elárum eddig nagyon nehéz volt fogyasztói mennyiséggel böribe kerülni, kábé lehetetlen.

2012.02.15. 21:05:58

@Bobby Newmark: igen fogyasztottam, épp ezért nem gondolom, hogy álszent vagyok. Az alkohol továbbra sem illegális, ha a füvet stb. megvéded, akkor az alkoholra sem szólhatsz rosszat. Vagy egyik se, vagy mindkettő. A törvényi részt tekintve meg van, ami van.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:06:37

@shitgun: "Kapszaicin? Nem fújkálom magam gázsprével:) "

en kapszaicin-fuggonek tartom magam. nekem sajat kapszaicintermeszto reszlegem van a kertben. a kedvenceimet thaifoldrol, mexikobol es a karibi tersegbol szereztem be..:-)

mielott meg ramkuldi valaki a pekeket elarulom, hogy thai , red savina habanero es cayen chilikrol van szo..:-D

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.15. 21:09:00

"A márciustól induló C-lista már a bódító készítmények törzsképletei mellett azok variánsait is tartalmazza, tehát a kis módosítással korábban ismételten legálissá tett szereket is azonnal letiltja."
Ez mindössze annyit fog eredményezni, hogy nagyobb módosításokra lesz szükség.
Mikor tanulják már meg végre, hogy a kereslet-kínálat törvényét nem lehet legyőzni. Ahányszor megpróbálták mindig sírás lett a vége.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 21:09:27

@BannD: Ezzel azt mondod, hogy a magyarok alkalmatlanok arra, hogy egy fejlett, nyugati országban éljenek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:09:45

@shitgun: "Az alkohol továbbra sem illegális, ha a füvet stb. megvéded, akkor az alkoholra sem szólhatsz rosszat."

nem is akarunk rosszat szolni az alkoholra. legyen szepen legalis minden. az alkohol _is_

aztan mindenki szepen eleg nagyfiu es nagylany mar, hogy el tudja donteni, mivel akarja, ha egyaltalan akarja butitani magat.

ugyanis ez nem az allam feladata. ez mindenkinek a sajat feladata. az allam szedhet belole adot, ha van esze. ha nincs, akkor meg sokat kolthet egy hydra elpusztitasara tett probalkozasokra.
ertelmetlenul.

elobb-utobb mi fogunk nyerni. a kerdes az, hogy mikor fogja feladni az allam, mikor fogy el az adofizetok penze a bortonokre, fegyverekre...

BannD 2012.02.15. 21:10:18

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"ezen kivul o nem hajlandosagrol beszelt, hanem effektive a tevekenysegrol"

A hajlandóság csak a modell szempontjából érdekes, a közérthetőség miatt. Mit nem értesz azon, hogy a tevékenysége társadalmilag nagyon is elfogadott?

dezoxiribóz 2012.02.15. 21:13:55

Nem vagyok a drogliberalizálás híve. De egy valamit tudni kell:

Magyarországon ma, a legelterjedtebb és legtöbb áldozatot szedő drog az alkohol.
Éppen ezért a drogszigorítás álszent dolog.

2012.02.15. 21:14:30

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: én meggyőzhető vagyok. Abban benne lennék, hogy szigorúan 18 fölött legyen szabad a drogfogyasztás, de cserébe minden, a droggal összefüggő egészségügyi probléma kezelése legyen szigorúan önköltséges. És persze izmos adó a cuccra. Érdekes kísérlet lenne, szerintem bukna, nem hiszem, hogy a szabadosság automatikus önkontrollal jár együtt. A mindenki nagylány-nagyfiú tétellel nem értek egyet, egy 13 éves kiscsávó nem nagyfiú, és nem dönt felelősen.

BannD 2012.02.15. 21:14:37

@Bobby Newmark:
"Ezzel az ostobasággal mentegeted magad? Szerinted most nem létezik drogfogyasztás Magyarországon, és csak akkor jelenne meg, ha legalizálnánk? Tényleg ilyen álomvilágban élsz?"

Ezt honnan olvastad ki? A csillagokból?
Nah inkább tekerek egy dzsót, te meg takarodj vissza az iskolapadba szövegérteni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 21:15:51

@BannD: Társadalmilag elfogadott a házasságtörés, a droghasználat, minden, amit TÖBBEN CSINÁLNAK az emberek, mint amennyien nem teszik meg.

Az meg egy más kérdés, hogy utána mit MONDANAK!
Az is egyfajta VISELKEDÉS, de két viselkedést két külön faktorként KELL vizsgálni.

pl. deviáns dolog NEM drogozni, és deviáns dolog arról beszélni, hogy drogozni szokott az ember, sőt, a deviancia bevallása maga is deviancia!
Na, ehhez mit szólsz?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:16:26

@BannD:
azt mondod, a magyar nem elegge erett hozza. ez rasszizmus. nem naci kartya. nem mondtam, hogy naci vagy, mert a naci ennel osszetettebb dolog. te rasszista vagy, mert azt allitod, hogy aki magyar annak nincs eleg esze ahhoz, hogy tudatos fogyaszto lehessen.

mivel tudom, hogy kedveled a definiciokat itt van egy:

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel"

ezt egeszitenem meg ki a kovetkezovel:

"Kulturális rasszizmus

A hagyományos rasszizmus mint tudománytalan elmélet elutasítása után a modern rasszizmus magába foglalhatja a más „kultúrákkal” szembeni megkülönböztetést is. Példa: „A cigányok sokat lopnak.”, „Az arabok nőgyűlölők.”, „Az afrikaiak különösen agresszívek.”, „A zsidók mindig hazudnak." Étienne Balibar francia filozófus a rasszizmusnak ezt a formáját „rasszok nélküli rasszizmus”-nak nevezi. Az ilyen feltevéseknek lehet statisztikai alapja, azonban az általánosítás megbélyegzi a közösség negatív tulajdonsággal nem rendelkező tagjait is."

tehat per definitio rassszista kijelentest tettel.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.15. 21:17:37

@HUN_Sector:
Most is jut. Odamész a benzinkúthoz veszel két liter 98-ast, azt hetekig lehet szipózni. Vagy öngyújtógázt, állítólag az még jobb. A habpatron is igen népszerű és kevésbé káros.
Esetleg veszel szerecsendiót, bár ez elég veszélyes (a miriszticin igen durva anyag). A légyölő galóca is erős hallucinogén és pszichoaktív (bár a májnak baromira árt) stb.

Az egy illúzió az egy illúzió, hogy a gyerek távol tartható a kábítószerektől. Egyszerűen körül vesznek minket.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:19:04

@shitgun: ES!!! nem fogyaszthato jarmuvezetes, nehezgep-kezeles, meg meg mittomenmi kozben, amikor eletek mulhatnak a helyes dontesen.

szerintem en vagyok az egyetlen orban-fobias aki nem huzza a szajat azon, hogy az ittas/bodult vezetoket szazezrekre lehet buntetni:-)

BannD 2012.02.15. 21:20:32

@kolbászoszsömle:
"Ezzel azt mondod, hogy a magyarok alkalmatlanok arra, hogy egy fejlett, nyugati országban éljenek."

Ez a faszság már megint mi? Forgatod, csűröd-csavarod a mondandómat, a lényeg, hogy a tárgyhoz már semmi köze ne legyen.
Ez ám a vitakultúra, azannyúristenit!
Még egyszer elmondom: még csak tanuljuk a demokráciát, ez érthető és természetes folyamat, mindenki átesik rajta. Különösen kényes ügy a kommunista rendszer berögződéseinek újrakondicionálása. Szó sem volt arról, hogy a magyar nép alávalóbb, primitívebb lenne bármelyik európainál.

komplikato 2012.02.15. 21:22:42

@Lord_Valdez: "A habpatron is igen népszerű és kevésbé káros."

Ööö, konkrétan nem szerencsés esetben elsőre súlyosabb agykárosodást okoz, szóval ezt ne reklámozzuk. Ez persze nem változtatja meg mondandód lényegét.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:24:17

@BannD: "Szó sem volt arról, hogy a magyar nép alávalóbb, primitívebb lenne bármelyik európainál. "

ha nem ezt allitod, akkor ne mondj ilyet.

en ismerek olyan magyar embert, aki legalabb 20 eve fuvezik, becsuletes, jol megfizetett munkaja van, diplomaja, adozik, csaladja van, gyerekei. tehat az az allitas, miszerint a magyarok nem tudjak ezt kezelni itt meg is dolt.

dezoxiribóz 2012.02.15. 21:26:07

Na és persze a legtöbb kárt okozó drog legerősebb változatát (pálinka) otthon szabadon, adómentesen előállíthatod.

rasztaszív 2012.02.15. 21:28:15

@Kompli:
@Lord_Valdez:

elsősorban a tüdőt károsíthatja,ha nem párosul megfelelő légzéstechnikával.ha megreked a tüdőlebenyek alján,oxigénhiányos elhalást okozhat.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 21:29:56

@BannD: Nem primitívebb, vagy alávalóbb, de negyven év kommunizmussal a háta mögött alkalmatlan arra, hogy nyugati típusú államban éljen...

Még csak tanulják a demokráciát, éppen ezért nem is kaphatnak belőle sokat...
Még megfekszi a hasukat az a sok jog...

Te figy, az a fele miért jó nekünk, amikor megtiltják a bagózást a kocsmában, az a fele meg miért nem, amelyikben szabad otthon tekerni egy dzsót?
A kommunizmusból miért megtartandó érték az, hogy nem szabad egy sörrel vezetni, a demokráciából meg miért azt kell átvenni, hogy nem lehet dátumbélyegző nélkül tojást eladni?
Hogy a fenébe' van az, hogy lassan a személyes szabadságjogai az átlag magyarnak korlátosabbak, mint a komcsik alatt voltak?
A demokráciának miért csak a korlátai jutnak nekünk?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:30:20

@Kompli: mellesleg nem a dinitrogen-oxid okozza az agykarosodast, hanem az oxigen hianya. tehat regi kedvenc jo peldam, a csapviz is agykarosodast okoz, ha elzarja sokaig az oxigen utjat:-)

Bobby Newmark 2012.02.15. 21:31:26

@shitgun: Aha, mert ami eljárás elindul, az csak úgy elveszik az éterben, ugye?

Én tényekkel alátámasztottam az állításom, most nálad a labda! Kérlek bizonyítsd ez utóbbi állításod!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:32:02

@kolbászoszsömle: "A demokráciának miért csak a korlátai jutnak nekünk? "

uh..

most felbaxtal rendesen:-)

marmint nem te, hanem az, hogy ..

a kurva eletbe, de tenyleg, MIERT!?!?!?!

2012.02.15. 21:34:36

@Lord_Valdez: a krokodil nevű drog is ingyen hozzáférhető volt, aztán meg lehet nézni, hogy mit okoz. A mai fiatalok éretlenek, nem lennének képesek megfelelően kezelni a kezükbe adott kábítószert. Az alkoholt sem képesek sokan.

dezoxiribóz 2012.02.15. 21:34:59

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"a csapviz is agykarosodast okoz, ha elzarja sokaig az oxigen utjat"

A csapvíz nagy mennyiségben tartalmaz dihidrogén-monoxidot ami nagy mennyiségben fulladást okoz! :-)

BannD 2012.02.15. 21:35:25

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Először is: az, hogy "magyar", az nem egy rassz. Nem véletlenül használtam a "társadalom" szót, de úgy tűnik ezt is sikerült félreérteni. Másodszor: nem kategorizáltam külső jegyek alapján, sőt ami a legszebb, egyáltalán nem kategorizáltam senkit és semmit. Azt állítottam, hogy a demokratikus kultúra fejlődésének ezen pontján nem lenne szerencsés legalizálni. Ha szeretnéd még azt is hozzáteszem, hogy ilyen aspektusban mi bizony fejletlenebbek vagyunk a Hollandoknál. Hú milyen rasszista voltam mi? De örülök, hogy vetted a fáradtságot és a bemásolgatással cáfoltad magad. Per DEFINITIONEM.

2012.02.15. 21:35:31

@Bobby Newmark: ne már, szerinted az eljárás=letöltendő? Mert azt írtad korábban, hogy ezrek kerülnek drog miatt böribe Mo.-on. Ez tényszerűen nem igaz. Nem is tudtad igazolni, csak egy kurta statisztikát linkeltél, amiben benne van az idult eljárások száma. És egy eljárásnak nem feltétlen böri a vége, hanem ez esetben elterelés, elterelés, elterelés, pénzbünti, km, felfüggő, csüccs. Ebben a sorrendben, sima fogyasztóra alkalmazva.

Bobby Newmark 2012.02.15. 21:35:43

@BannD:
Ja, hát nem tehetek róla, hogy nem érted, amit mondasz. Az az orbitális faszság, hogy nem érett meg az ország a legális fűfogyasztásra. Az illegálisra megérett?
Mert az beszerezhető, telített a piac, árverseny van a dílerek közt.
Ezek után úgy tenni, mintha az emberek a legalizálás után találkoznának csak fűvel, elképesztő idiótaság.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 21:39:52

@Bobby Newmark: Pedig legalizálás után találkoznának csak legális fűvel...
És megtudnák, mennyi is egy gramm!
Néznének elkerekedett szemmel, mint az egyszeri lány, amikor megtudta mekkora is harminc centi, VALÓJÁBAN...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:40:07

@BannD: oke, akkor fuss neki megegyszer akiegeszitesnek is...

tudod, kultralis rasszizmus.

aztan ha megertetted es sajat szavaiddal el tudod mondani, mit is olvastal ott - ergo fel is fogtad az ertelmet - na akkor terjunk vissza erre a "magyar tarsadalom nem kepes" dumara.

oke?

adig is adaleknak: en semmivel sem vagyok rossazabb, mint egy holland. vagy egy roman, vagy egy nemet, vagy egy bantu. tehat az altalam es mas magyarok altal alkotott tarsadalom sem lehet rosszabb.

ha ezt felfogtad es azt, hogy miert is tartozik a modern rasszizmus targykorebe az irasod, akkor nekifuthatunk megint.

de azzal, hogy a magyar tarsadalom szarabb a tobbi tarsadalomnbal ne ervelj, mert nem elfogadhato erv. nincs tudomanyos alapja es az ilyen duma utan jobb helyeken kineznek a szalonbol.

BannD 2012.02.15. 21:40:17

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"en ismerek olyan magyar embert, aki legalabb 20 eve fuvezik, becsuletes, jol megfizetett munkaja van, diplomaja, adozik, csaladja van, gyerekei. tehat az az allitas, miszerint a magyarok nem tudjak ezt kezelni itt meg is dolt."

hu.wikipedia.org/wiki/Secundum_quid

Megdőlt mi? :D

BannD 2012.02.15. 21:41:31

@kolbászoszsömle:
Ez tőlük kérdezd ott fent, ni, ne tőlem..

Bobby Newmark 2012.02.15. 21:42:28

@shitgun: Olvasás azért megy? Ott van, számszerűleg, hogy mennyi került ebből elterelésre.

Pénzbüntetés kiszabását NEM ENGEDI MEG a törvény. Ennyit azért illene tudni, ha már hozzászólsz a témához.
Tudod, ez lenne az a kibaszott "dekriminalizáció", amiért a szánkat tépjük...

És még csodálkozol, hogy fasznak nevezlek.

2012.02.15. 21:44:12

@Bobby Newmark: elterelésre baaaazdmeg, de te börtönbe kerülő ezreket mondtál, a rohadt életbe, akkor olvasd vissza magad kéééérlek!

2012.02.15. 21:45:41

@Bobby Newmark: azt is illene tudni, hogy aki nem választja az elterelést, vagy nem teljesíti, az nem megy automatikusan börtönbe, te nagyon tájékozott.

BannD 2012.02.15. 21:47:22

@Bobby Newmark:
"Ezek után úgy tenni, mintha az emberek a legalizálás után találkoznának csak fűvel, elképesztő idiótaság."

Még egyszer kérdezem. Honnan szeded ezt a faszságot??

2012.02.15. 21:48:09

@Bobby Newmark: és mégegyszer, a jó francba: www.vargamakai.com/milesz.html, de méginkább: Csekély mennyiségre való elkövetéskor az alapesetben meghatározott cselekmények esetén
BÜNTETÉS: 0-2 év szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés
Köszönettel.

BannD 2012.02.15. 21:51:08

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Nem lehetsz ilyen hülye. Ez egyszerűen lehetetlen. Olvasd el még egyszer az előző kommentem, a link figyelembe vételével.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.02.15. 21:52:06

Nevetséges, hogy pusztán kulturális okokkal valami legális, valamiért meg 8 év jár és lehet, hogy a károsság fordítottan arányos a büntetéssel. A dizájnerdrogokat büntessék keményen, amíg ki nem derül, mekkora kárt és függőséget okoz, de azt, aminek
-Nincsen megfizethető halálos adagja
-Nem okoz súlyos testi és lelki függőséget
Hagyják ki a buliból.

Kalmár 2012.02.15. 21:53:36

Ideje volt lépni. Teljesen reménytelen szélmalomharc volt molekulánként kergetni a dílereket.
Külön öröm, hogy a népszerűsítés büntethetősége is előkerült.
Kifejezetten várom, hogy a fű-reklám blogok becsukjanak.

Bobby Newmark 2012.02.15. 21:54:05

@shitgun: Látom, nem csak az olvasás, a matek sem megy.

(4651-951-1523)*0.7990*0.8384=1458

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.15. 21:55:53

@Member: "-Nincsen megfizethető halálos adagja"

megfizetheto lenne, de hogy szivsz el ~28 kg-ot 20 perc alatt?:-)

2012.02.15. 21:56:46

@Bobby Newmark: továbbra is hülye vagy. Most ez megint mi? És jöhet az, hogy tévedtem, van pénzbünti.

vkaresz6 2012.02.15. 21:57:57

Ilyen súlyos tiltás nem tartható hosszú távon fent eredményesen.
Az ok pofonegyszerű. Ez nem "igazi" törvény hanem elsősorban a nyugdíjasokat célzó reklámfogás. Egyszerűen képtelen elképzelés hogy ezerszámra csukjanak le elsősorban 18-25 éves viszonylag intelligens jó hátterű jellemzően egyetemista/főiskolás fiatalokat. Ez vicc. Ezt a törvényt annak a megalkotója sem gondolta komolyan. Pont az lesz mint eddig. Néhány peches arcnak tönkreteszik az életét illetve összeszedegetik azokat akik tényleg pofátlanul csinálják (amúgy ezek jellemzően inkább esnek a drogos kategóriába mint a halálra szívatott szerencsétlen füvesébe) de aki alkalmanként vesz és csak néha csinál egy cigit a saját házában annak továbbra sem lesz baja.

Bobby Newmark 2012.02.15. 21:59:31

@shitgun: Kár, hogy nem ez van a hatályos BTK-ban. Az ugyanis nem említ közérdekű munkát és pénzbüntetést. Így ilyet a bíró sem szabhat ki.

Bobby Newmark 2012.02.15. 22:00:23

@shitgun: Szerinted, ha felfüggesztenek egy eljárást, de aztán a felfüggesztés elmúlik, akkor mégis mi a faszom történik?

BannD 2012.02.15. 22:05:55

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Na jó, akkor tegyük fel, hogy leszarom a füvező diplomás mintapolgár haverod, mint egyszemélyes reprezentatív minta (! :D), a súlyos érvelési hibáiddal együtt. Ettől most tekintsünk el. Elmondom 20adszorra, megint más szavakkal. Amit én állítok, kontinuitást feltételez, egy természetes folyamat része, nem degradál senkit sem fizikai valójában, sem kulturális mivoltában. Ha így tennék, azzal magamat is degradálnám, mivel én is magyar vagyok. És még szívok is. Paradox mi? Én azt mondom, nem állunk készen erre. Próbáld meg légyszíves logikai úton továbbvezetni mi történne, ha 10 millió adócsaló és alkoholista országában legalizálnánk a füvet. Nos?

2012.02.15. 22:07:27

@Bobby Newmark: hát nem börtön. Felfüggeszti a nyomozást a rendőrség: 1. sikeres eleterelés= nyomozás megszüntetése, 2. sikertelen elterelés=vádemelés. Vádhalasztásnál tökugyanez. Ha sikertelen elterelés után vádemelés történik, akkor _nem_ a letöltendő jön (továbbra is sima fogyasztóról beszélünk). Jelenleg háromszor van lehetőség elterelésre.

finalNmbr 2012.02.15. 22:07:47

@dezoxiribóz: Ordas nagy faszság amit írsz. Lehet alkoholtól többen halnak meg itthon de a fű/bélyeg/eki/gyors..stb-vel össze sem lehet így hasonlítani hisz az egyiket töredék réteg töredég mennyiségben fogyaszt illegálissan míg a másikat az egész ország nagy mennyiségben.. azaz ha semmi nem lenne tiltva lehet percenként halna meg valaki a gyorstól vagy a kólától.

Amúgy helyes a szigorítás! Tudnék nem egy 7-8 éves életperiódusról beszélni, hogy hova vezet a szívás vagy a kóla..

Bobby Newmark 2012.02.15. 22:08:20

@BannD: Na, mi? Mi változna? Aki eddig akart szívni az tudott. Aki nem akart eddig sem, az a legalizálás után sem szívna.

És az olyan kurvanagy baj lenne, ha esetleg a leendő alkoholisták a fűre kattannának rá ugyanúgy, amibe viszont legalább nem halnak bele 50 évesen?

Bobby Newmark 2012.02.15. 22:12:45

@shitgun: Na, mert mi jön utána, bazdmeg? Ejnyebejnye?
Ezt a három elterelést sem tudom, honnan a faszból szoptad. Eddig nem volt semmilyen korlát, most akarja behozni a Fidesz az egy alkalmas korlátot.

Egyébként ha a hatályos BTK-ban nem találod a pénzbüntetést vagy a közérdekű munkát, akkor jöhet nyugodtan az a bocsánatkérés, amit tőlem vártál. (Nem mellesleg egy ránézésre '98 előtti weboldalról tájékozódni jogi ügyekben enyhén szólva dilettáns...)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.02.15. 22:14:21

@nmy: Jah, amikor a Rajnából, meg a Dunából kimutatható a kokainisták vizelete, tök valószínű, hogy csak a töredék töredéke szív füvet.

rasztaszív 2012.02.15. 22:14:31

@BannD:
például lehetővé válna az,hogy valódi,normális felvilágosítást kapjanak a fiatalok.az helyett,hogy "fúj csúnya drog" el lehetne mondani,hogy ha már füvet szív a delikvens,akkor legalább ne dohánnyal keverje,mert az erősen addiktív,és rá fog akadni.pár tízezerrel kevesebb dohányos lenne.

BannD 2012.02.15. 22:17:37

@Bobby Newmark:
Nem hiszem, hogy tudnánk kezelni. Az alkoholt sem tudjuk. És most nem magamra gondolok. Én akkor is mértékkel szívnék, mint ahogy most is mértékkel szívok és piálok. Azokkal van a gond, akik nem.

Bobby Newmark 2012.02.15. 22:19:44

@BannD: Tehát neked szabad, de másoknak nem. Köszönöm, ezt akartam hallani. Innentől nemigen van súlya annak, amit mondasz, leírtad magad egy igazi szarembernek.

BannD 2012.02.15. 22:21:47

@rasztaszív:
Mint mondtam, ez el is fog jönni, csak attól tartok nem a mi életünkben.

"pár tízezerrel kevesebb dohányos lenne."
Mitől lenne kevesebb? Vagy azok száma, akik a mokkal való vegyítés miatt szoktak rá?

rasztaszív 2012.02.15. 22:24:40

@BannD:

igen,ez azok becsült száma,akik jointozás közben akadtak rá a nikotinra.lehet vitatni a számot,de a jelenség valós.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.15. 22:27:10

@HUN_Sector:
A krokodil történetesen pont azért jött létre, mert minden mást betiltottak. Új tiltás = új szer. Új szer = új kockázat.

BannD 2012.02.15. 22:32:29

@Bobby Newmark:
Már elmondtam ezerszer, én lennék a legboldogabb ha legalizálnák; emellett ismertettem az esetleges negatív hatásokat. Csak éppenséggel a maradék egy neuronoddal úgy tűnik ezt nem sikerült felfogni. Habár az is igaz, hogy egy picit le is szarom a legalizálást, mert mint mondtam én akkor is szívnék, és így is fogok -mértékkel. Az, hogy te miként vadászod le az utolsó agysejtedet -ami aztán végleg megszabadít a szövegértelmezés gyötrelmeitől- a te dolgod.

BannD 2012.02.15. 22:34:40

@rasztaszív:
Jajaja, csak nem volt egyértelmű.

2012.02.15. 22:44:23

@Bobby Newmark: na oké, kezdtem kételkedni magamban, felhívtam egy ügyész barátomat, a következő a hatályos: tévedtem, nem három elterelés lehetséges, hanem korlátlan számú. Sorry. A többiben mind igazam van. Tényállástól függően a sikertelen elterelés, vagy az elterelés elutasítása utáni vádemelést követő bírói ítélet a következőket tartalmazhatja, mérlegelés alapján: megrovás, próbára bocsátás, pénzbüntetés, km, felfüggesztett szabadságvesztés, letöltendő szabadságvesztés. Részemről ezzel a téma lezárva.

bigthereal 2012.02.15. 22:51:26

csak egy szerény kérdés:

miért kell füves cigit szívni? vagy egyéb drogot használni?

rasztaszív 2012.02.15. 22:52:21

@shitgun:
ez az elv.
a gyakorlat az,hogy elküldik a delikvenst igazságügyi szakértőhöz,aki megállapítja hogy nem függő(mivel a thc nem okoz függőséget),és jöhet a büntetés.minthogy az elterelés csak függőknél alkalmazható...

rasztaszív 2012.02.15. 22:54:43

@bigthereal:

miért kell mások szokásaival foglalkozni?főleg,ha semmilyen hátrány nem ér Téged ezáltal?

BannD 2012.02.15. 22:58:35

@rasztaszív:
Hm. Akikről én tudok egytől egyig az elterelést választották, és nem volt igazságügyi szakértőzés. Kirendelnek egy szociális munkást hivatásos pártfogónak, akinek a dolga ellenőrizni, hogy a delikvens minden csoportfoglalkozáson részt vett-e. 2-3 alkalom után bizonyságot nyert, hogy nem függők (nem is lehetnek ahogy írtad), ment a pecsét és viszont látásra.

rasztaszív 2012.02.15. 23:02:28

@BannD:

hát...én meg ismerek néhány "igazságügyi szakértőzéses" esetet...

ha az érintettek beleegyeznek,majd összegyűjtöm egy blogban.

BannD 2012.02.15. 23:06:45

@rasztaszív:
Lehet. Pécsen legalábbis így megy. Automatikusan függőnek nyilvánítanak. (:

BannD 2012.02.15. 23:08:41

Hümm... Az, hogy 200 komment környékén megállt a flood nem jelenthet mást, mint hogy nagy a társadalmi egyetértés és közel a legalizáció! :D

MacChicken (törölt) 2012.02.15. 23:09:16

@bigthereal: Miért kell alkoholt inni? Miért kell cigarettázni? Miért kell szexelni, amikor az ember nem is akar gyereket? Fel lehetne még tenni egy két ilyen idióta kérdést, de szerintem mindenki tudja a választ, még az is aki álszent módon próbál hozzáállni a dologhoz.
Nem a fű fogyasztásával van a gond, nem az alkohol fogyasztásával van a gond, hanem azzal, hogy vannak emberek akik nem ismerik a mértékletességet. Az teljesen elfogadott, hogy vannak akik már reggel munkába menet beverik a páleszt, jobb esetben minőségit, rossz esetben a tiplit a kisboltban. Utána hazafelé megint a kocsma. Menjetek le vidéki falvakba. Miért van a kocsma nyitva reggel 5-kor? Nem lenne, ha nem lennének alkoholisták. Ők sem különbek a drogosoknál, mégsem büntetik őket. Szerintem hagyni kellene, hogy a gyenge drogokat forgalmazzák ellenőrzött körülmények között és ellenőrzött minőségben, ez jobban visszaszorítaná a szintetikus drogok és a kétes minőségű szemét terjedését. Vagy lépjenek fel minden bódító szer ellen egységesen, ne legyen kivétel. Azért az biztos, hogy ha alkoholtilalom lenne, Magyarország gyorsan kitermelne egy-két Al Capone-t. :)

rasztaszív 2012.02.15. 23:16:34

@BannD:

azért bájos,hogy ugyanabból a törvényből ugyanabban az országban egészen mást tudnak kihozni...
még a törvény előtti egyenlőség elve sem érvényesül:attól függ,mit kapsz,hogy melyik bíróság elé kerülsz...

2012.02.15. 23:21:49

@rasztaszív: @rasztaszív: anno egy csomó tanítványom volt elterelésen, egyiknél se geciztek. Az a csávó is megúszta felfüggővel, akiért a kommandérosok mentek ki, hat kiló füvet találtak nála, kőkemény díler volt. Jó ügyvédje volt, meg jól felépített védekezése.

Bobby Newmark 2012.02.15. 23:23:34

@shitgun: Ha ez tényleg így van, és én értettem félre, akkor elnézést kérek.

BannD 2012.02.15. 23:23:36

@rasztaszív:
Ez nem is annyira az alkalmazók, inkább a jogalkotók hibája. Ugyanis a törvények pontatlan megfogalmazása teret ad a rugalmas értelmezésre. Ebből születik a sok-sok kiskapu.

BannD 2012.02.15. 23:25:19

@rasztaszív:
Ez nem is annyira az alkalmazók, inkább a jogalkotók hibája. Ugyanis a törvények pontatlan megfogalmazása teret ad a rugalmas értelmezésre. Ebből születik a sok-sok kiskapu.

BannD 2012.02.15. 23:26:49

@rasztaszív:
Ez nem is annyira az alkalmazók, inkább a jogalkotók hibája. Ugyanis a törvények pontatlan megfogalmazása teret ad a rugalmas értelmezésre. Ebből születik a sok-sok kiskapu.

rasztaszív 2012.02.15. 23:32:39

@shitgun:

olyan környéken élsz.máshol máshogy megy.
és azért ez magában is fura...

proton1701 2012.02.15. 23:48:37

Minél durvábban büntetik annál kevesebben akarják majd megrizikózni. Az lenne a legjobb ha nem is lehetne beszerezni. Egyáltalán mi a a túróért kell kábítózni vagy füvezni hmm? Hát nincs jobb dolgotok? Ébresztő , már nem menő ha valaki szív. Inkább ciki és tudatlan baromság....És erre most nem kell írni hogy a kultúra része mert ez hülyeség. Ez itt Magyarország és nem Tunézia pl. Ez élvezeti cikk ami rohadtul veszélyes. Ennyi...

BannD 2012.02.16. 00:11:04

@proton1701:
Megrizikózlak én mindjárt ha nyomban nem olvasod el a fenti idevágó kommenteket!:D Nem kell sokat tekerni, csak 4-5-öt vissza. Mindig be lehet majd szerezni. Ott is, ahol halálbüntetéssel szankcionálják. Ezért 10 Miatyánkot és 25 Üdvözlégyet ajánlok ez ügyben, hátha tudsz segíteni elkorcsosult társadalmunkon. Hogy a kultúra része lenne az tényleg hülyeség. Csak azt nem értem akkor minek írod le? Fizetnek a karakterekért? :D

tucano 2012.02.16. 00:13:50

Milyen drogháború? Vége van. Kifújt. Az amerikaiak és a mexikóiak már lerakták a fegyvert, csak elfelejtettek szólni a csatlósoknak a végeken.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.16. 00:21:54

Persze, börtön megint az adófizetők pénzén. Kórházi kezelés az adófizetők pénzén. Minek?
Tarkólövés.

BannD 2012.02.16. 00:23:54

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Na megjöttek az egykommentes ideöklendező trollok is.

Teker 2012.02.16. 00:25:18

@proton1701: "Minél durvábban büntetik annál kevesebben akarják majd megrizikózni"
ez a legelső gondolatod már teljesen téves, és alapvető humán ismeretek hiányáról árulkodik. pici szociológia, kicsit több kriminológia, és megtudod, hogy -bár az lenne logikus, amit írsz- az ember egyáltalán nem így működik, főleg társadalom-méretben nem. mindenki úgy rizikózza meg, hogy nem fogják megfogni. és ha ügyes (normális), nem is fogják meg. fenyegetheti a törvény halállal is.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.16. 00:27:13

@Teker: Fogadjunk, hogy elgondolkodik a purdé, ha a haverját fellógatják. Mibe?

BannD 2012.02.16. 00:34:56

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Basztál-e már életedben? Inni ittál-e?
Máglyára veled!

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.16. 00:41:44

@BannD: Na. Melyiket bünteti a törvény? Okostojás.

BannD 2012.02.16. 00:56:19

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Ahhaa, a törvény, jaértemm. Nincs több kérdésem. Bár kétségkívül az én hülyeségem, hogy ilyen szörnyűnagy filozófiai magasságokban próbáltam érdemi vitát kezdeményezni egy retardálttal.
Pedig a világért sem szeretnék még nagyobb kárt okozni egy sajátos nevelési igényű polgártársam agyában kognitív disszonanciát okozva. :(

phaszfej 2012.02.16. 01:07:22

Kötelező szabadnak lenni. Ez Arriman.

phaszfej 2012.02.16. 01:09:05

így lehet hasítani.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.16. 01:24:00

@BannD: Helyes. Egy drogos szemében ne is legyek normális. :)

BannD 2012.02.16. 01:34:36

@negondolkozz!majdénmegmondom!:
Óh nem-nem, ez nem vélemény, szubjektumfüggetlen tény. Sajnálom, nem akartalak megbántani, biztos nehéz lehet így élni. Majd átadom a helyem a buszon, jó?

Környezettudatos 2012.02.16. 05:33:53

@BannD: Nem baj ha be lehet szerezni, ha erős a tiltás, azaz konzekvens, akkor a vevőkör a teljesen reménytelenekre szűkül és ez elég. Magyarul ingerküszöb alatti lesz a fogyasztók száma. Egyébként ha képmutató a terv, ha nem, jó. Az a hibája, hogy egyéb drogokat nem sorol fel. Például az alkoholt.

Kelly és a szexi dög 2012.02.16. 07:59:42

Na, akkor már az újabbakat is sikerült betiltani, amelyek azért jötte létre, mert a régieket tiltották.
Szerintem itt biztosan vége a folyamatnak... :)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.16. 08:04:20

Aki szerint pedig helyes, hogy 120 kilós kancigányok basszák szét az öntudatlanra kábítózott szórakozni vágyó eszetlen gyereklányokat, annak személyesen is nagyon szívesen kitépem a szívét.

lariflari 2012.02.16. 08:07:17

@Környezettudatos: Biztos azért nem,mert a képviselők fele minimum egy alkoholista.

lariflari 2012.02.16. 08:08:32

Gyurcsánykurcsánynak is volt egy törvénye 8 év alatt amit helyeseltem(zéró tolerancia),most a vityáéknak is lett egy amit helyeslek.Történetesen ez.

rasztaszív 2012.02.16. 08:13:38

@bodybulvár:

"Kurva jó ez az egyoldalú tolerancia: mindenkinek mindent lehet, mások meg viseljék el, hogy nekik nem jár az irritáló köcsögöktől mentes, normális élet."

ez egy bölcs gondolat.talán az egyetlen a posztban.

mement 2012.02.16. 08:19:47

@Környezettudatos: `Nem baj ha be lehet szerezni, ha erős a tiltás, azaz konzekvens, akkor a vevőkör a teljesen reménytelenekre szűkül és ez elég.`

Mondjuk igazan hozhatnal az elmult hatvan evnyi eszetlen drogszigor kapcsan elert sikerekbol akar csak egyet is vagy mutass egyetlen peldat ahol az eros tiltas remenytelenre szukitette a keresleti vagy a kinalati oldalt.
Amikor nem talalsz majd, akkor gondolkodj el nem kene e onkent bemenned a bortonbe, mert szerintem megalapozattlan fasszsagok terjeszteseert is minimum 2-8 evig kene sujtani a jellemzoen nem bunozoi eletmodot folytato polgartarsakat, mint peldaul teged. Csak az egyenlo elbanas kedveert.

rasztaszív 2012.02.16. 08:34:25

@bodybulvár:

valószínűleg máshogy értjük...:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.16. 08:36:16

@bodybulvár: es meg kepmutato is:-DDD

ne nezz minket hulyenek, jo?
jo volt a film amit arnierol csinaltatok, csak miert maradt ki, hogy a dopping miatt majcserere szorult a nagy ember?

aki mellesleg szinten fuves:-DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.16. 08:38:35

@bodybulvár: mellesleg az a tolerancia. en nem hugyozok a gymed kozepere es amikor szova teszed, nem baszom szet a fejed a tarcsaval es te is bekenhagysz engem otthon, vagy a magam szubkulturajaban.

igy mukodik a dolog.

ja nem birod elviselni, hogy maskent is elnek emberek, mint te, mas ertkrend menten, madst tartanak jonak, szepnek, hszanosnak, elvezetesnek, akkor keress fel egy pszichologust. de beledumalninincs jogod, mert kulonben jon a gymbehugyozas es a tarcsa:-)

bodybulvár 2012.02.16. 08:41:58

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: mondtam én, hogy fogyaték.

nem a blikkből kéne tájékozódni talán. májcsere, persze, idióta. mintha írtam volna valamit a másokra mutogatásról, ugye?

mintha ugye írtam volna valamit az idióta füvesek kényszerképzetéről, hogy szerintük mindenki füves?

ne szívjatok el egy spanglit, hülyékkel vitatkozni nem szándékom a posztom nem nektek szólt, hanem az értelmesebbeknek, hogy ne dőljenek be a kurva rinyálásotoknak.

mement 2012.02.16. 08:44:05

@bodybulvár: @bodybulvár: Sztem tolerancia kapcsan igazan megelegedhetnel azzal, hogy a tarsadalom hozzad kepest mert intellgensebb resze, vagyis szamodra a tobbseg, az esetek jelentos reszeben zokszo nelkul turi a hozzad hasonlo primitiv egybites auto/motor buzi, kapuzarasi panikkal fuszerezett gyuros hormonharcos viselkedesi mintat, cserebe csak annyit kene tenned hogy a korlatolt szuk agyaddal nem probalsz olyasmibe belefolyni amirol ralatas hianyaban meg csak onallo velemenyt sem tudsz kialakitani

bodybulvár 2012.02.16. 08:44:26

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "mellesleg az a tolerancia. en nem hugyozok a gymed kozepere es amikor szova teszed, nem baszom szet a fejed a tarcsaval es te is bekenhagysz engem otthon, vagy a magam szubkulturajaban."

de, pontosan azt csinálod, csak ahhoz is hülye vagy, hogy felfogd. itt lobbizol a szaros füvedért, hogy aztán elolvashassa a gyerekem, meg mások gyerekei. ahelyett hogy kussban szívnál otthon. de ezt már leírtam, csak tudni kéne szöveget értelmezni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.16. 08:45:00

@bodybulvár: ahha
szoval te vallasos vagy

akkor kar is vitatkozni..

de majd alkalomadtan ird be googlebe, hogy "schwarzenegger liver transplant":-DDD

mindennek megvan az ara. a nagyra novesnek is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.16. 08:47:29

@bodybulvár: ha nem vagy kepes felneveljmni akolyokot es ertekrendet adni neki, akkor add zaciba, mert, kutya sem valo neked. ne masra mutogass, hanem vallald a felelosseged, ha mar osszehoztad. a te felelosseged, hogy magyarazod el neki a vilag mujkodeset es nem tilthatod be a benne levo jelensegeket, hanem feladatod elmagyarazni es megertetni vele.

elhiszem, hogy mivel tobb idot toltottel a vasakkal mint konyvekkel ez nehez feladat lehet, de akkor is ezt kell tenned es nem ugathatsz bele masok eletebe csak azert, hogy a kolykodnek vegighazudhasd az eletet.

bodybulvár 2012.02.16. 08:49:26

@mement: te hány bites vagy gyökér és hány bitesek a drogos nikknevű debilek?

a szánalmas személyeskedésed szerinted érvelés? ettől jobb embernek hiszed magad.

ismersz? van róla fogalmad, hány szétszívott agyú hülyét láttam, aki tönkretette a maga és mások életét?

mi a faszom az az übernagy dolog, amibe bele kéne látni, amit más halandó nem láthat, csak a füvesköcsögök, amitől ti ilyen geci okosak vagytok?

szerencsétlen.

szívjatok, nem kell itt idegeskedni. meg csináljatok sok drogosblogot, attól jó lesz.

bodybulvár 2012.02.16. 08:51:11

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: te meg keress rá a drogok ártalmaira, lehet hogy hitelesebb anyagokat találsz. de olyan forrást keress, amit nem drogosok írnak.

rasztaszív 2012.02.16. 08:51:30

@bodybulvár:

gyorsan végigszaladva a posztodon 16 helyen leltem fel a "szar" szócskát.
nyilván,mert az értelmesebbekhez szól.

mement 2012.02.16. 08:53:23

@bodybulvár:
`mi a faszom az az übernagy dolog, amibe bele kéne látni, amit más halandó nem láthat, csak a füvesköcsögök, amitől ti ilyen geci okosak vagytok?`

Ez lenne a relevans cafolatod az onallo velemeny hianyara?

mement 2012.02.16. 09:02:07

@bodybulvár:
en peldaul ezt talaltam:
www.medlist.com/HIPPOCRATES/V/2/091main.htm

`Az eufória állapotának az elôidézésében a dopamin rendszer játszik fontos szerepet.

A mezolimbicus dopaminerg pályának alapvetô szerepe van az addiktív szerek megerôsítô és jutalmazó hatásának a kialakulásában. A vágycsökkentô szerek (mirtazepin, venlafaxin, bupropion, SSRI szerek) befolyásolják a mesolimbicus pályarendszer területén a dopamin felszabadulását. Az alkohol okozta károsodások nagy részéért az acetaldehid felelôs, megváltoztatja a neurotranszmitterek anyagcseréjét, fontos szerepet játszik az addikció és a tolerancia kialakulásában...`

`A tartósan magas acetaldehid szint fokozott veszélyt jelent alkoholos hepatitis, cirrhosis, pankreatitis, neuropsychiatriai betegségek, alkoholos demencia kifejlôdésére. A magyar populáció egyharmada a veszélyeztetett csoportba tartozik, akiknél korai életmód tanácsadás és kezelésbe vétel fontos, mivel az alkoholizálás évei alatt kialakuló dependens személyiségzavar miatt a legkülönbözôbb gyógyító eljárások által felépített új motivációs struktúrák gyakran az elsô lerészegedésnél porrá omlanak.`

Szelid sunmalac 2012.02.16. 09:45:46

Imadom, hogy ebben az orszagban mennyi kepmutato, vagy tenylegesen is eletkeptelnsegi szinten naiv ember el!

Nevek nelkul, de hadd mondjam el neked tisztes polgartars, hogy aki a tevemusorod kesziti, amiben epp a drogok rossz hatasait magyarazzak, aki lehetove teszi, hogy te most itt kommentet irhas, az, aki meghozza ezeket a torvenyeket, bizony ugyanattol az embertol veszik ugyanazokat a drogokat!

De tudod mit? Meg a NASA mernok is! Meg a mehesz, meg a kiemelet banki ugyfelekkel dolgozo vezeto, meg a Providentes ugyfelszolgalatos, meg a lakberendezo, meg az autoszerelo, meg a....

gigabursch 2012.02.16. 09:58:19

A fogyasztónak börtön

Az eladónak nyilvános karóba húzás.

30 kicsi díler karókon, és a nagyhalaknak megszűnne a piac és eltakarodnának az élet ezen területéről.

Ennyire egyszerű a megoldás.

HA meg nem nyomja fel a dílert, akkor neki is karóba húzás.

Altdel 2012.02.16. 10:05:46

@gigabursch: Majd akkor is úgy gondolod, amikor a gyerekedet (vagy helyettesíts ide bármilyen általad kedvelt személyt) húzzák karóba, mert eladott egy g füvet egy haverjának? Hja, persze ő nem, mert csak. Mert Te aztán tudod. :)

Amúgy mellékesen megjegyezném, hogy vannak országok/területek ahol hasonló módszerekkel büntetnek, és büntettek. Azonban nem jött be. Akkor itt szerinted miért működne?

mement 2012.02.16. 10:11:36

@gigabursch: mikor majd sittre vagnak a masodik vagy harmadik parkolasi vetsegedert, atfogod te gondolni ezt a fundamentalista al-rendparti frusztraciot.

lehuto 2012.02.16. 10:12:30

Az élet is függőséget okoz, és a végén mindenki belehal, tehát betiltanám azt is, vagy minimum egy letöltendő életfogytigot tolnék érte. Sőt, azt is tiltsátok be, ha valaki a rakás szar közepette valami kellemesre mer gondolni. Mindent, bazd, mindent tiltsatok be, hátha végre feláll tőle a bögyörőtök.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.16. 10:16:47

@bodybulvár:
Ha egy kicsit okosabb lennél (ami nem nehéz), akkor tudhatnád, hogy itt te vagy az, aki a drogokért lobbizik.
Ha kicsit többet tudnál az emberekről és a gazdaságról (ami szintén nem nehéz), akkor tudhatnád, hogy aki a tiltásért lobbizik valójában új drogok megjelenésért lobbizik, illetve a szervezett bűnözésért lobbizik. Csak legfeljebb nem tud róla.

De, ha a gazdasághoz nem is értesz, a történelmet egyszerűbb megérteni. Amikor az USA-ban betiltották az etalont (ami egyébként az egyik legdurvább kábítószer), akkor az emberek elkezdtek étert fogyasztani, ami legalább ilyen veszélyes, illetve töményebb italokat, amikkel gyorsabban lehet berúgni. Illetve ezzel párhuzamosan egy olyan erős szervezett bűnözést sikerült kiépíteni, amit évtizedekig nyögtek.
20 éve elkezdték a kábítószer-fogyasztókat üldözni. Az eredmény nem a kábítószer fogyasztás csökkenése, hanem hogy több százezer ember van börtönben és a droghelyzet rosszabb, mint Hollandiában, ahol nem veszik ennyire szigorúan.
Oroszországban is kőkeményen üldözik őket, még annyi engedékenységet se mutatva, mint az USA-ban. Az eredmény: Oroszországban kb. 7 % HIV fertőzött, akik 83%-a intravénás droghasználat során fertőződött meg.
De, ha szerinted ez így jó, akkor hajrá.

Wilson11 2012.02.16. 10:22:24

@bodybulvár: Kedves kis troll ez. Egyértelmű, hogy nem mond igazat. Ne etessétek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.16. 10:23:39

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

"a postás, a rendőr, a villanyszerelő,
a szomszéd, a gázos és a díjbeszedő
, a handlé, a szódás és a képkereskedő, a házmester, a fia és a kéményseprő."

hbb

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.16. 10:27:43

Orbán mikor kerül fel a listára, ő a legnagyobb kábítószar!

A kétszínű, sunyi, bóvlista "nemzeti" törpének most az EU válasz és IMF kölcsön előtt milyen fontos lett az ellenzék szava, jó hogy végre szólnak az egyetemisták is?
És a sok narancsfejű be is veszi a blöffjeit.

Orbán takarodj még van egérút!

A román elnök korrektül felállt felállt, hogy ne verjék szét az országát!

Orbán takarodj és kezeltesd magad!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.16. 10:28:31

@RW00101001: dehogy troll, csak beleszorult egyetlen szubkulturaba..

ha olvasod a blogjat, vagy megnezed a filmjuket latod, hogy nem troll.

fanatikus mindossze.

Stakmann 2012.02.16. 10:44:04

Sok időtök van.:) A "problémának"közmegelégedést kivéltó megoldása,mert nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.Egy dolog viszont biztos:Ha péntek este,a 40 órás munkahetem után,sörözni van kedvem a haverokkal,akkor azt fogom tenni.Ha csak otthon szeretnék pihenni,megnézni egy filmet és elszívni egy spanglit,akkor meg azt.A lényeg:hogy másnap fel fogok kelni kitakarítani a lakást:)

Stakmann 2012.02.16. 10:46:55

A "nincs" lemaradt...Ide juttatott a narkó:D

Cang 2012.02.16. 11:01:34

Persze, nem szabad a drogost büntetni, hadd szívjon, igyanak is jó sokat meg cigizzenek ész nélkül a népek, ez így normális, végül is tök buli, nem? Nem kell a sitt, nem kell a pénzbüntetés, nem kell semmi.

Csak egy nyilvános nyilvántartás. Ha valakit elcsípnek, azt oda szépen felrögzítik, hozzátartozóit kiértesítik. Mielőtt munkát kap valaki, szépen lecsekkolják hogy nem drogozik-e, teljes térítésköteles az orvosi ellátás, dupla a kötelező meg az életbiztosítás díja, évente jogosítvány hosszabbítás, stb. Szóval legyen tök nyilvános, és hosszú távon drága, különben teljesen elkurvulunk.

blah 2012.02.16. 11:09:30

Én örülök, hogy betiltják a designer drogokat, a régóta használt, jól bevált szerek jobbak, azért is maradtak fenn. Aki meg azt se tudja mi a hisztije tárgya az szerintem nem kompetens a kérdésben...

belekotyogok 2012.02.16. 13:26:27

@Cang: de akkor alkohollal és sima cigivel ugyanilyen listát....

Az ember egész egyszerűen függő típus, mindegy, hogy szokásról (szerencsejáték, rendrakás) van szó, személyről, vagy egyéb fogyasztási cikkről (kávé, csokoládé, tea, öngyújtógáz, alkohol, nikotin stb).
Arról van szó, hogy egyik függés társadalmilag tök elfogadott: tök normális, hogy minden sarkon kocsma van, tök rendben van, hogy emberek százezrei reggeliznek felest munkábamenetel előtt, az is oké, hogy a gyereknek ugyan nincs cipője, de cigi az van.
Míg más függőségeket (messze nem biztos, hogy egy alkalmi füves cigaretta károsabb a reggeli feleseknél) meg tűzzel-vassal tiltunk.

Ez olyan, mint az abortusz. Ha tiltva van, akkor is lesz, aki csinálja: drágán, titokban, ellenőrizetlenül, nem megfelelő szaktudással és nem megfelelő körülmények között.

Ezt kéne mérlegre tenni.

Cang 2012.02.16. 18:19:22

@belekotyogok:
Igen, abszolút egyetértek Veled. Hány gyereknek, családnak pokol az élete a passzív dohányzás meg a matta részeg szülők terrorja miatt? Akkora testi-lelki sérüléseket szednek össze, hogy fél életük rámegy mire kiheverik, ha sikerül kiheverni egyáltalán.
A múltkor beszélgettem egy hölggyel, akinek a húgát az állandóan részeg apuci szó szerint szellemi nyomorékká verte.
Nem állítom egy szóval sem hogy a drog károsabb mint a dohány meg az alkohol, sőt, de egyszer meg kell húzni egy határt, hogy eddig és ne tovább, mielőtt teljesen elqrvulunk.

Egész egyszerűen kellenek játékszabályok, amit a kedves miniszter elnöktől kezdve a 14 éves kölökig mindenkinek be kell tartani, mindenféle mentességek meg kivételek nélkül. Csak sajnos ez qrvára nem így van, mert vannak akiknek mindent szabad, és vannak akiket a legkisebb tévedésért is kicsinálnak. És ez szerintem a legnagyobb gáz.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.16. 18:27:03

@Cang:
Ez oké, de ha azt találjuk, hogy a tilalom nem megoldja, hanem súlyosbítja a problémát, akkor mit tegyünk?

Cang 2012.02.16. 19:42:31

@Lord_Valdez:
Szerintem akkor sem szabad a fejünket a homokba dugni. Az a rendszer, ami eddig ment, nem hozott eredményt, mert széles körben drogoznak a népek, és ez nem jó.
Ez egy új próbálkozás, aztán meglátjuk. Vannak országok ahol drogterjesztésért simán felkötik az embert, vagyis nemigen van cucc, és érdekes módon drog híján mégsem lelki roncsok a fiatalok. Vagyis van élet drog nélkül? Én azt mondom hogy van.

Éhes_ló 2012.02.16. 23:18:54

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: nem. Azt tölt el jó érzéssel, ha a törvénysértők ellen eljárnak.

Éhes_ló 2012.02.16. 23:20:38

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ez ma még nem így van.
A törvény mondja meg mit nem tehetsz.
Aki pedig vét a törvény ellen, azt meg kell mérni.
Alaposan, hogy tanuljon belőle.

Éhes_ló 2012.02.16. 23:23:08

@Kompli: ez mire válasz?
Az, hogy hülye és alkalmatlan bírók vannak zártosztályon (börtönön) kívül, mennyiben érv a törvények betartása és betartatása ellen?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.17. 07:00:51

@Cang:
Hol van ilyen ország?
Max. Szingapúr, de az egy városállam és rendőrállam. Ott könnyű. (bár a helyiek lelki egészségét inkább ne feszegessük)
Thaiföldön igaz, hogy felkötik az embert, mégis az egyik legnagyobb kábítószer exportőr.

Szerintem pont a szigorítás a homokba dugás. Nézd meg Oroszországot.
addictus.blog.hu/2012/02/15/borton_egy_fuves_cigiert/fullcommentlist/1#c15837600

Cang 2012.02.17. 09:37:16

@Lord_Valdez:
OK, ha az ejnye-bejnye nem elég, a szigorítás meg csak több bajt hoz, akkor hagyjuk az egészet a francba, és próbáljunk meg együtt élni a jelenséggel? A 14 éves lányokat szétdugják a szintén beszívott színesbőrűek, intézzük el annyival, hogy hát istenem, ez egy ilyen világ? Valaki tönkre teszi magát meg a családját a fű miatt, hát rajta, jól van ez így? Nincs jól, és ilyet nem szabad.

A fő gond az hogy miért szívnak az emberek? Mert már nem elég a disco, nem elég a mozi, nem elég a videó meg a TV, nem elég semmi, hanem nagy jó dolgukban instant és azonnal ható szellemi élmény kell? Aztán pörgök és bátor vagyok, és jó nekem, és mindent szabad? Gondolom ezért, bár én még nem szívtam soha, ez csak tipp. A fő kérdés az, hogy mi legyen az élmény a drog helyett. Szerinted?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.02.17. 11:22:24

@Cang: "Valaki tönkre teszi magát meg a családját a fű miatt, hát rajta, jól van ez így?"

eddig valakit es a csaladjat a fu miatt csak a hatosagok tettek tonkre...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.17. 12:35:15

@Cang:
A nemi erőszakra más most is van szabályozás.
"Valaki tönkre teszi magát meg a családját a fű miatt, hát rajta, jól van ez így?"
Erre pedig a válasz, hogy igen. Vagy pontosabban nem lesz jobb attól, hogy börtönbe zárod. Azzal is tönkreteszed.
Viszont, ha nem zárod börtönbe, akkor lehet rajta segíteni is.

Ugyanazért, amiért isznak, dohányoznak, szexelnek, játszanak stb.: Mert jól esik.
És vannak gyenge emberek, akik függővé válnak. Rajtuk lehet segíteni, a többit viszont felesleges macerálni.

Cang 2012.02.17. 13:35:32

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ebben biztos vagy?

@Lord_Valdez: A sittben nem az a pláne hogy oda becsukják az embereket, hanem az hogy nem akarnak oda kerülni, és igyekeznek elkerülni, emiatt nem tesznek olyan dolgokat, amivel ezt kockáztatják. Az biztos, hogy a dutyi veszélye csak addig jó, hogy aki eddig nem szokott rá valamire, az ne is kezdje el. Aki viszont elkezdte és függő, az segítségre szorul, és kezelni való. Könnyedén el tudok képzelni olyat, hogy aki függ, az most igyekszik mielőbb kitisztulni, nehogy hűsre tegyék.
Ja különben néztem az Oroszokat, elég halvány a morál, a rengeteg öngyi van, lehet hogy szarul érzik magukat az emberek, ezért is lehet sok gond a droggal is.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.17. 14:06:20

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Itt vagy te elzsidósodott magyar gyerek?! Megint a drogosokat véded? Mit küldjek majd a sittre a csomagban?
Anyagot ne kérj!

salted 2012.02.17. 14:21:07

@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "eddig valakit es a csaladjat a fu miatt csak a hatosagok tettek tonkre.."

ne haragudj, de ez egész egyszerűen nem igaz

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.02.17. 14:28:10

@Cang:
Na, az elrettentés nem itt működik.
Senki se feltételezi, hogy le fog bukni és itt aztán tényleg nincs is oka rá.
Baromi magas a látencia. Van fél millió füvesünk és a hatóság kb. 10 ezerről tud.
Másrészről az emberek egymás közt nyomják, ezért nincs is okuk feltételezni, hogy lebukhatnak és egymást nem nyomják fel. Nem ártanak másoknak, ezért nincs sértett, aki felnyomja. Nincs ellenérdekelt stb.
Sőt, mivel egymás közt nyomják, a csoport konformitás erősebb, mint az állami szabályok. Ilyenkor a törvények nem sokat érnek.

Valószínűleg tényleg korrelálhat a dolog az általános pesszimizmussal. (Magyarországon kb. 1 millió embernek vannak alkoholproblémái) Mindazonáltal, a lényeg, hogy a szigor Oroszországban nem a várt eredményt hozta, hanem a közös tűhasználattal terjedő betegségek tömeges elterjedését.

Bobby Newmark 2012.02.17. 14:44:03

@Bobby Newmark: Ezt visszavonom, és shitgun ügyész haverja meg adja vissza a diplomáját.

Ezmiezmarmegint? 2012.03.01. 12:05:54

Szájkarate magas fokon...
A probléma az, hogy akinek kellene ezt az oldalt az nem olvassa, értem ezalatt a törvényalkotókat.
Sebaj. Majd amikor a "hatékony" törvények miatt emberek fognak meghalni az utcán mert a bűnszervezetek (lásd amerikai alkohol tilalom) olyan erősek és elszántak lesznek majd lesz sírás rívás.
Megjelennek majd az olyan drogok mint a crack, a krokodil és társaik. Egy része a könnyű pénzkereseti lehetőség miatt (egy használat után teljes függőség ezáltal teljes kiszolgáltatottság) megéri majd a kockázatot a dílernek, és a nyomor is kitermeli a maga kábítószerét ami gyors lesz és halálos.
Nem baj, tiltsuk tűzzel vassal! Megjegyezném sehol a világon nem vált be;) Az inkvizíció sokat tett a kereszténységnek...Lehet gondolkodni.
A történelem ismétli önmagát.
Az ősember rágta a kendert, talán így fedezte fel a kereket, talán nem de tény, hogy fogyasztotta. A cefre fogyasztása azaz a fáról lehullt erjedt gyümölcs rágcsálása is évezredeket ível át. Az emberi természet ilyen és kész.
A drog az élet szerves része.Ki a hitben keresi ki egy növényben, teljesen mindegy.
Akkor már inkább egy ellenőrzött és legálisan működő közeg mint fiatalok tömege akik sárga cannabis levelet hordanak majd a kabátjukon mielőtt lágerbe kerülnek.

Ez az ország egyre élhetetlenebb!
A fiatalok tömeges kiáramlása majd felnyitja a dílerekkel kollaboráló bigott kretének szemét akik a lobbi érdekek miatt hoznak értelmetlen törvényeket, majd amikor csak a nyuggerek és cigányok országa lesznek lesz min elgondolkodni de tenni ellene már nem lehet.

Költözöm a Plútóra oszt csókolom...

Ezmiezmarmegint? 2012.03.01. 12:50:01

Ui: Legyen min csámcsogni!

http://www.youtube.com/watch?v=pjiEfmoSNes&feature=player_embedded#!

amdn 2012.07.26. 16:16:39

Úgy néz ki, hogy lecsuknak fogyasztásért, mármint a nyomozó azt mondta, mivel visszaeső vagyok, pedig nem történt átadás, egyedül fogyasztottam a szobámban, ráadásul tévesen jöttek ki házkutatásra, nem is engem kerestek és csak a csiga volt a hamusban. De büntetve egyszer sem voltam, mert elterelést választottam, viszont ebben a városban nincs drogambulancia és nem volt pénzem hetente utazni, így vádatemeltek és állítólag le fognak csukni. MIT SZÓLTOK EHHEZ? ILYEN LÉTEZIK ITTHON, VAGY CSAK PARÁZTATNAK?
süti beállítások módosítása