A korábban  már itt ismertetett, a  jelentős forráselvonás okozta szervezeti költségcsökkentések több kényszermegoldást eredményeztek a Kék Pontnál. Ferencvárosi központi ambulanciánkon hagyományosan, 16. éve nyújtunk hozzátartozói pszichológiai konzultációt is, legnagyobb részt szülőknek, Komáromi Éva klinikai addiktológiai szakpszichológus vezetésével.

Mivel ez a szolgáltatás jelenleg sajnos semmilyen támogatást nem élvez, ugyanakkor klienseink részéről nagyfokú igény mutatkozik iránta, illetve az egyik legnagyob tapasztalattal bíró szolgáltatás típusról van szó,  megszüntetése helyett egy kevésbé rossz megoldás mellett döntöttük. Február elsejétől ezt a szolgáltatást a piaci árak alsó értékének megfelelően, bruttó 6000Ft/ülésért tudjuk kínálni. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ezt sajnos sok érintett nem fogja tudni megfizetni, de bízunk abban, hogy alapítványunk mielőbb talál erre pályázati vagy adományozói támogatást, és hamarosan viszatérhetünk a korábbi ingyenes formához! Önsegítő jellegű békásmegyeri hozzátartozói csoportunk változatlan formában várja az érdeklődőket.

Nyolcadik kerületi ártalomcsökkentő központunkban -  szintén a jelentős forráshiánynak köszönhetően - februártól ugyancsak változtatásokat kényszerültünk bevezetni. A tűcsere program ezentúl munkaszüneti napokon és ünnepnapokon nem nyit ki (ezeken a napokon van a legkisebb kliensforgalom), illetve ezekre a napokra nincs lehetőségünk előre sem kiadni a tűcsere eszközöket. A szerdai napon csak ún. "patika" szolgáltatással várjuk klienseinket. (Csak tűcsere eszköz kiadás történik egy pulton keresztül, egyéb kiegészítő szociális-és egészségügyi szolgáltatások aznap nincsenek.)

Kéthetente  hétfőnként továbbra is "Csere Csak Csajoknak" program lesz csak női droghasználóknak,  női segítőkkel,  a többi napon pedig szintén  az eddig megszokott időtartamban, 16 órától 20 óráig üzemel a tűcsere program.

Hangsúlyozzuk, hogy az ártalomcsökkentő program kényszerű átalakítása és a februártól bevezetett  eszközkorlátozás fokozza a HIV/hepatitis fertőzés veszélyét és jelentős visszalépést jelenthet a más módon nehezen vagy egyáltalán nem elérhető, a legkilátástalanabb  helyzetben  lévő klientúra ellátásában, illetve  tovább ronthatja a kliensek kezelésbe jutási esélyeit. A kialakult helyzetet jeleztük a Nemzeti Drogkoordinációnak  is.

A különböző szerződésekben vállalt kötelezettségeinknek – a csökkentett működéssel együtt – megfelelünk.

Igyekszünk minél előbb visszaállítani egy biztonságosabb és szakmailag magasabb színvonalú működést, ehhez jelenleg klienseinktől és a hozzánk forduló érintettektől megértést és türelmet kérünk! 

Forrás: kekpont.hu 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr194073702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása