Minél több alkoholt iszol, annál valószínűbb, hogy felelőtlen szexuális kalandba bonyolódsz – állapította meg az egyébként is köztudott bölcsességet egy kanadai tanulmány.

 

A minden részletre kiterjedő kutatás azt is megállapította, hogy minden 0,1 milligramm elfogyasztott ital 5 százalékkal növeli a védekezés nélküli szex lehetőségét.

A módszer sem volt akármilyen: a tudósok két csoportra osztották a résztvevőket, az egyiknek adtak alkoholt, a másiknak nem. Ezután mindenkit megkérdeztek, hogy ha most szexelnének valakivel, használnának-e óvszert. A válasz nem volt meglepő: a részeg csoport tagjait sokkal kevésbé érdekelte a védekezés. Ráadásul minél többet ittak, annál felelőtlenebbek voltak.

Mielőtt bárki megkérdezné, mi értelme van egy egyébként is nyilvánvaló tény tudományos megközelítésének, a kutatók az eredményeiket a Függőség (Addiction) című folyóirat 2012. januári számában akarják publikálni. Véleményük szerint ugyanis az eredmények segíthetnek a védekezés nélküli szex, így a nemi betegségek, mint például a HIV visszaszorításában.

Forrás: hirextra.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr803489860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imágó 2013.01.18. 17:21:10

A mai "modern"társadalom léket üt ez emberi lélekben és elvonási tüneteket produkál az ember szeretet nélküli, empátia nélküli világában...
Milliók pusztulnak bele ebbe a hatalmas
humánumba, meg demokráciába, meg minden fertelmes jóba amit sikeresen megteremtett magának az emberi faj.
Hol lett ez elszúrva? Már a paleolit korszakban? Bocs!-de megint hozzászóltam.

Imágó 2013.01.18. 17:36:30

A sok-sok érdekes cikk között szinte már csaknem fájó a csöndet érezni. Furcsa.
Reagálás, vízhang sehonnan és senkitől.
süti beállítások módosítása