ADDICTUS

SZAKMAI MŰHELY ÉS REFERENSI HÁLÓZAT

 

Kedves Kollégák !

 

Az ADDICTUS Műhely legközelebbi összejövetelén

2011. december 20-án, kedden, a

„Budapest, végállomás“

c. filmet dolgozzuk fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrienn, Balázs és Lacika dzsankik, azaz hajléktalan heroinosok. Életük egy amúgy is furcsa társadalom legalján zajlik. Ahogy Günter Wallraff írta: "Ganz unten", vagyis Legalul.
Szociológusokat megszégyenítő pontossággal beszélnek az őket befogadó közegről, és ami még fontosabb: gátlástalanul élnek, és félelem nélkül fogalmaznak. Nem interjút adnak, hanem egyszerűen beengedik a kamerát az életükbe. Mindent megmutatnak, mindent megtesznek, mindent kimondanak. A fertőző betegségek, a lopás, a rablás, a hazudozás, az erőszak, a fázás, az éhezés, a mámor, az elvonás, a szemét, a fekália, a barátság, a szeretethiány, a szerelem együtt határozzák meg mindennapjaikat. Igazi egzisztencialista antihősök, talán még Camus Közönyéből ragadtak itt az ezredfordulóra.

A film szituációk láncolata. Hagyományos interjút a néző nem nagyon láthat, az operatőrök nem használnak statívot, a rendező többnyire belekeveredik az eseményekbe, a mikrofon rendszeresen belóg, a szereplők pedig a szó szoros értelmében azt csinálnak, amit éppen akarnak. A film készítése során egyetlen szabály érvényesült: hogy nincsen szabály.

Kezdés:

intézményi referenseknek 10 h, egyéb érdeklődőknek 11 h

Helyszín: 1134 Budapest, Dózsa György út 152. SzocBüfé 

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Kérjük az intézményi referenseket, hogy esetleges távolmaradásukat jelezzék a főreferensek felé!

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr183440089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása