Rajz, fotó, zene, groteszk paródia, film és konferencia – mind arra szolgált, hogy felhívja a figyelmet a szenvedélybetegségekre, pontosabban arra, hogy fontos az érintettek szakemberhez irányítása. Ha lehet, mi előbb.

 

A Városi Mentálhigiénés Egyesület és a Paksi Városi Művelődési Központ egy hétig tartó programsorozata, a szenvedélyek hete a szakembereket is egy asztalhoz ültette.

Itt is szó esett arról, hogy amennyiben a mentálhigiénés egyesület pályázata sikerrel jár, rövidesen Pakson is elérhető lesz a szenvedélybetegek közösségi ellátása.

A közösségi jelző annyit tesz, hogy nem intézményi keretek között, hanem lakókörnyezetben gondozzák a pácienseket. A megyében ez az ellátás igen foghíjas, mondja Kálóczi Andrea a RÉV Szenvedélybetege-segítő Szolgálat intézményvezetője, Szekszárdon 2004 decembere óta működik, Bonyhád térségében most indul, de Paks térsége például ellátatlan.

A konferencia tanulsága, Erdélyi Gabriella, addiktológus, az egyesület vezetője szerint az, hogy fontos a személyes találkozás azok között a szakemberek – például rendőrök, pedagógusok – között, akik munkájuk során találkozhatnak az érintettekkel.

A probléma létezik, sőt egyre fiatalabb korban jelentkezik, legyen szó alkoholról, drogról, vagy játékszenvedélyről – mondják a szakemberek.

Forrás: teol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr413354908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása