A Magyar Kékkereszt Egyesület figyelemfelhívó győri rendezvénysorozata 2011 október 13-án indult a Városháza dísztermében. Az alkoholizmussal és más szenvedélybetegséggel küszködőket nyílt nappal is várják.

A konferenciát Rózsavölgyi László az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, városunk szlogenje, hogy a jövő Győrben épül. Ehhez azonban fizikálisan és mentálisan is egészséges fiatalokra van szükség.

Hozzátette, sajnos napjainkban egyre nagyobb teret hódít a fiatalkori alkoholizmus és a drogfogyasztás. A gyógyítás során azonban nem elegendő az eredeti állapot helyreállítása, ahhoz, hogy a gyógyulás tartós maradjon, egy új életutat kell választani. Ehhez nyújt segítséget a Kékkereszt.

A Magyar Kékkereszt Egyesület célja az alkoholizmusban és más szenvedélybetegségben élő és gyógyulást kereső embertársaink segítése. Az egyesület a Református Iszákosmentő Misszióval közösen végzi munkáját.

Némethné Balogh Katalin az országos Kékkereszt vezető-helyettese elmondta, a szervezet a keresztény értékek mentén fejti ki tevékenységét, annak érdekében, hogy betegeik megismerjék Isten szabadító erejét. Gyógyító, utógondozó, és prevenciós feladatokat is ellátnak.

A gyógyító munkát a dömösi intézményben végzik, amit az OEP támogat, ezért ingyenes. Az országos hálózatban jelenleg 46 utógondozó csoport működik, Győrben 2002 óta. A prevenciót elsősorban a fiatalok körében látják el, iskolai előadásokon és táborokban is.

A győri csoport tagjai minden pénteken 17-19 óra között találkoznak az Evangélikus Gyülekezetben (Liezen-Mayer u. 41.), ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Érdemes tudni, hogy november 5-én délelőtt 10:00 órától 15:00 óráig nyilvános körzeti találkozót (nyílt napot) rendeznek a vasútállomás közelében lévő MÁV Gépészeti Főnökség Tárgyalótermében (Révai u. 2.). Ide is szeretettel várnak minden gyógyulni vágyót, ahol a gyógyultak személyes tapasztalatait és a Kékkereszt által kínált utat is megismerhetik.

A rendezvényt a győri önkormányzat civil pályázatán nyert összeg felhasználásával tartják meg.

Papp Zsolt György

Forrás: gyorplusz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr163303796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása