A mélységekben járó gazdaságnak brutális hatásai lehetnek a gyermekekre nézve. A legfrissebb adatok szerint a recesszióban több bántalmazott gyermeket fogadnak a kórházak.

A Journal of Pediatrics folyóiratban hétfőn közzétett tanulmány szerint a gyermekek főként bántalmazásból eredő fejsérülésekkel kerülnek kórházba. A tanulmány azt is kimutatta, hogy a válság mélyülésével egyre többen keresték fel a baleseti sebészeteket. Bár nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy valóban a válság által felgyülemlett stresszt töltik ki ily módon a szülők (vagy gondozók) a gyermekükön, a két tényező már-már kísértetiesen hasonul egymáshoz. Minél feszültebb egy szülő, annál inkább veszélyben a kiskorúak fizikai épsége.


Kegyetlen világ

A tanulmány szerzői Kentucky, Ohio, Pennsylvania és Washington állam kórházait keresték fel, ahol a bántalmazott gyermekek többsége öt év alatti volt. Az adatok szerint 2004 és 2009 között 422 gyermeket diagnosztizáltak bántalmazásból eredő fejsérülés miatt. Legtöbbjük a sürgősségin végezte, és 16 százalékuk meg is halt a sérülések miatt. A kis „betegek” átlag életkora mindössze 9 hónap volt. A kutatók azt is megállapították, hogy 2007 decembere előtt 100 ezer gyermeket vizsgálva a bántalmazási ráta 8,9 százalék volt évente, míg ezután 14,7 százalékra ugrottak a mutatók.

Az Egyesült Államokban közel 1800 kigyermeket fogadnak a kórházak fejsérüléssel. A tanulmány szerzői szerint az egyéb testrészeket ért ütlegek miatt kórházba kerülő gyermekek száma még több lehet. Próbálnak válaszokat keresni, hogy miért ugrott meg ennyire a bántalmazott kisgyermekek száma, de jelen pillanatban csak találgatni tudnak. A vezető elmélet szerint a gyermekek gondozókra vannak bízva, mert a szülők nem engedhetik meg maguknak, hogy kimaradjanak a munkából. Sok esetben pedig ezek a gyermekgondozók bánnak agresszíven a rájuk bízott gyermekekkel.

A kutatók éppen ezért arra figyelmeztetik a törvényhozókat, hogy kétszer is gondolják meg az anyákat támogató programok elvágását, hiszen nagy veszélynek teszik ki a gyermekeket azáltal, hogy idegenek vigyáznak a legkisebbekre.

– mi (forrás: catholic.org)

Forrás: mindennapi.blog.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr73264138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása