A másnaposságot egyrészről az alkohol mérgező hatása okozza, másrészt a jelentkező elvonási tünetek.

 

Az alkohol elvonja az agysejtektől a vizet és a glükózt, ezért fáj a fejed és szédülsz, valamint ezért vagy dehidratált másnap, ha előző éjszaka felöntöttél a garatra.

Bár az evés nem fog segíteni abban, hogy kijózanodj, de ha lefekvés előtt bekapsz néhány falatot, segít abban, hogy kevésbé érezd magad rosszul másnap. Ez azért van, mert amikor eszel, a gyomrodban emésztődik az étel, és megköti az alkoholt, ami nem jut el a vékonybélbe, ami keresztül a leggyorsabban szívódna fel. De még így is felszívódik, csak lassabban, de így több ideje lesz a májnak, hogy lebontsa az alkoholt. Ha több időt adsz az alkoholnak, hogy lebontódjon, kevésbé leszel másnapos.másnap

Soha ne vegyél be paracetamolhatóanyagú gyógyszereket (Neo Citran, Panadol, Rubophen, Saridon stb.) A májban bomlik le úgy, mint az alkohol, a kettő kombinációja komoly májkárosodást okozhat. Az ibuprofen és a többi gyulladáscsökkentő kevésbé veszélyes a májra, de ha túl sokat használunk, akkor gyomorproblémákat okoznak.

A legveszélyesebb kombináció az alkohol és a kodein (a kodein sok megfázás elleni gyógyszerben megtalálható), a barbiturátok és a nyugtatók. Ezek mind depresszánsok. Együtt alkalmazva őket lelassíthatja a légzést, zavartsághoz és ájuláshoz vezethet. Ahhoz, hogy teljesen biztonságban érezhesd magad, várj, amíg az alkohol teljesen kiürül a testedből, mielőtt bármilyen gyógyszert bevennél a másnaposságodra.

Bár többféle másnaposság elleni gyógymód ismert, a legjobb orvosság az idő. A legjobb dolog, amit tehetsz egy átmulatott éjszaka után, hogy sok vizet iszol és pihensz, amennyire lehetséges.

Még egy utolsó dolog: Ha rosszul érzed magad, vésd jó erősen az agyadba, hogy mennyire szörnyű! Ezután, ha nagy ivászatra kerül sor, óvatosabb leszel, és kevesebbet iszol.

Forrás: kamaszpanasz.hu - P. K.

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr653154187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása