Alább olvashatod, hogy hogyan változik a viselkedésed a véralkoholszinted függvényében.

 

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRnF8OlaqcqtuDoUIvXl9Ya0WiAqGwh6FwEXiTJ34SilEprmU0.02%-0,03%: Kellemesen ellazulsz, és kicsit bolondosan érzed magad. A gátlásaid könnyen oldódnak, és az érzelmeid felerősödnek.

0.05%-0.06%: Melegséget érzel, és lazának érzed magad. Ha félénk típus vagy, akkor mindez megszűnik, ha becsiccsentesz. A viselkedésed harsányabb lesz, hangosabban vagy gyorsabban beszélsz, és merészebb leszel. Az érzelmeid felerősödnek, ha boldog vagy még boldogabb leszel, ha szomorú vagy, akkor csak még szomorúbb. Eufórikus hangulatba is kerülhetsz.

0.08%-0.09%: Úgy érzed, a képességeid jobbak, mint egyébként. Ezen a szinten talán már elkezdesz összefüggéstelenül beszélni. Az egyensúlyérzéked romlik, és a motoros funkciók is csorbulnak. Képtelen vagy tisztán látni és hallani. Az ítélőképességedet is befolyásolja az alkohol, így nehéz megítélned, mikor volt elég az ivásból. Az ítélőképességed szexuális téren sem megfelelő. Olvasd el kapcsolódó cikkeinket, és tájékozódj, milyen veszélyeket rejt magában, ha meggondolatlanul cselekszel!pia

0.10%-0.12%: Ezen a szinten eufórikus állapotba kerülsz, de hiányzik a koordináció és az egyensúly. A motoros funkcióid feltűnően csökkennek. Az ítélőképességeddel és a memóriáddal is gondok lehetnek. Nem fogsz emlékezni, hogy mennyit ittál addig. Túláradnak benned az érzelmek, és néhányan ilyenkor hangosabbak, agresszívekés ellenségesek lesznek. Ha fiú vagy, akkor ezen a szinten nehezen lesz erekciód.

0.14%-0.17%: Az eufórikus érzés átcsaphat kellemetlen érzésekbe. Nehezen beszélsz, jársz, és a lábadon is alig tudsz megállni. Az ítélőképességed és az érzékeid teljesen tompulnak. Egyre agresszívebb lehetsz, és nagy esély van rá, hogy kárt tegyél magadban, vagy másokban. Ez az a pont, amikor emlékezetkiesésed is lehet.

0.20%: Zavarodott vagy, kába és dezorientált. Segítséget kell igénybe venned, ahhoz, hogy felállj. Ha megsérülsz, fel se fog tűnni, mert nem érzel fájdalmat. Ha tudatában is vagy, hogy megsérültél, nagy valószínűséggel akkor sem fogsz semmit tenni. Ezen a ponton elkezdesz émelyegni, és hányhatsz is. (Sokan gyakran 0.20%-os véralkoholszint alatt is rosszul lehetnek, hányhatnak.) Az öklendezési reflexed meg is szűnhet, így meg is fulladhatsz, ha hánynod kell. Jellemzőek az emlékezetkiesések, így sok mindenre nem is emlékszel majd.

0.25%: Minden mentális, fizikai és szenzoros funkciód csökken. Érzelmileg tompa leszel. Nagy esélye van, annak hogy megfulladsz a hányástól, vagy megsérülsz, mert elesel, vagy egyéb baleset történik veled.

http://www.netambulancia.hu/img/upload/cikkek/2009_50_het/nem_szeretem_a_ferjem_mocskos_beszedet_fokep_jpg_200912101324046522.jpg0.35%: Kába vagy, nem érted, hogy mi folyik körülötted. Ezen a ponton el is ájulhatsz, és nehezen maradsz ébren. A tested tiltakozás képpen így reagál. 1996 februárjában egy 18 éves diák meghalt alkoholmérgezésben 0.35%-os véralkoholszinttel, miután előző este két bulin is részt vett.

0.35%: A légzésed is leállhat ezen a ponton. 1996 februárjában egy másik diák is meghalt alkoholmérgezésben 20 évesen 0.34%-os véralkoholszinttel, miután megivott 6 sört és 12 felest 2 órán belül.

0.40%: Kómába is eshetsz. A szívverésért és a légzésért felelős idegi központok lelassulnak. Csoda, ha nem halsz bele ekkoramennyiségű alkoholba. 1994 áprilisában egy 21 éves diák halt meg alkoholmérgezésben 40%-os véralkoholszinttel.

 

 

Vagyis:

0.40%: kóma

0.30%: teljesen kába

0.25%: érzelmileg és fizikálisan tompa

0.20%: hányás

0.15%: lehetséges emlékezetkiesések

0.10%: a koordináció és az egyensúly hiánya

0.05%: kellemesen laza

0.02%: kicsit bolondos

Forrás: kamaszpanasz.hu - P. K.

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr193145118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása