Az alkohol nem csak másnaposságot, hanem allergiás tüneteket is okozhat a rá érzékenyeknél. Az allergia okáról, és tüneteiről itt olvashatsz.

 

Ma már tudjuk, hogy vannak olyan kiütések, melyek alkoholfogyasztás után, az alkohol miatt jelennek meg a bőrön. Ezt alkohol allergiának is nevezhetjük, mivel hasonló más allergiás reakciókhoz, amikor a szervezet túlérzékenységet mutat bizonyos anyagokkal szemben. Az alkohol allergia nem túl gyakori jelenség, mégis érdemes vele foglalkozni.

 

Alkohol allergia esetén az immunrendszer túlzottan reagál az alkoholos ital egyes komponenseire, amelyek az alkohol előállítása során kerültek az italba (az etilalkoholon  kívül, amely nem szokott allergiás tüneteket kiváltani). Ez okozza a bőrön megjelenő kiütéseket, pörsenéseket. Az alkohol ezen kívül fejfájást, orrdugulást és hányást is okozhat azoknál, akik túlságosan érzékenyek rá.

 

alkohol

A legfőbb allergiát kiváltó anyagok lehetnek: a bor tartósításához használt szulfitok, a vörösborban lévő hisztamin, szőlőszemek, az élesztő, a komló, búzaszármazékok, hozzáadott enzimek és a tartósításhoz használt szalicil. 

 

Sokszor előfordul, hogy a szervezet nem képes lebontani az alkohol alkotórészeit. Ez a jelenség normális, és teljes mértékben az egyén immunrendszerétől függ. Ha tehát az immunrendszer azt mondja egy adott anyagra, hogy az egész szervezet számára ártalmas, akcióba lép – és már meg is jelent a kiütés.

 

A legjobb mód, hogy megszüntesd az allergiás panaszokat az, ha nem fogyasztasz alkoholt.

 

Vedd komolyan, ha légzési nehézséget, hányást, bőrpírt vagy kiütéseket tapasztalsz. A tea, a gyümölcslevek, a kávé helyettesítse az alkoholos italokat.

Forrás: kamaszpanasz.hu - M. N.

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr252990096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása