A statisztikák azt mutatják, hogy a gyermekek traumatizációjának leggyakoribb oka az, hogy egy családtagjuk bántalmazza őket, vagy bántalmazás tanúi lesznek a családban. A különböző gyermekvédelmi, segítő szolgáltatásokat is a családon belüli erőszak áldozatai veszik a leggyakrabban igénybe.

Ha egy gyermeknél már kialakult a poszttraumás stressz zavar (PTSD) az őt ért trauma következtében, a felépülése nagyban függ attól, milyen segítséget kap a vele foglalkozó intézmények dolgozóitól. A szakemberek nagy része azonban sajnos nem kapott megfelelő képzést ezen a területen, és a gyerekeknél jelentkező PTSD-ről eddig nagyon kevés anyag volt elérhető magyar nyelven.

 

A “Back up the Children – Állj mellette!” projekt az Európai Unió Daphne III programjának támogatásával jött létre azzal a céllal, hogy javítsa a traumatizált gyermekeknek nyújtott segítség minőségét, növelje a segítők tudatosságát, információt és eszközöket adjon a számukra. A mindennapi munkájuk során traumatizált gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára készült 30 perces oktatófilm, és a hozzá tartozó részletes háttéranyag hat európai ország (Németország, Észtország, Franciaország, Magyarország, Portugália és Szlovákia) szakértőinek együttműködésével jött létre.

 

Az önálló tanuláshoz és képzésekhez is felhasználható magyar nyelvű oktatófilm és a hozzá tartozó háttéranyag elérhetőek a NANE Egyesület honlapján keresztül:

http://www.nane.hu/egyesulet/tevekenysegek/allj_mellette.html 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr732786181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása