Új segélyvonalat hozott létre a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (Egyesület. A 06-40-630-006-os, helyi tarifával hívható kék számot a szexuális erőszak áldozatai és az áldozatokat támogatók is hívhatják.


A NANE Egyesület a KERET Koalíció ( Koalíció a Szexuális Erőszak Ellen a Túlélőkért) tagjaként a szexuális erőszak áldozatai és az áldozatok támogatói számára segélyvonalat hozott létre. A vonalat bárki hívhatja, aki szexuális erőszak áldozata lett, függetlenül attól, hogy nő, férfi, vagy gyerek, heteroszexuális, leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű. A szakemberek segítségét kérhetik azok, akik ellen családtagjuk, ismerősük, munkatársuk vagy egy idegen követte el az erőszakot otthon, valamilyen intézményben, a munkahelyén vagy közterületen. Akkor is igyekeznek segíteni, ha nemrégiben, vagy akár évtizedekkel ezelőtt történt eseményről van szó - közölte hétfőn a Független Hírügynökséggel a NANE Egyesület. .

A 06-40-630-006-os, helyi tarifával hívható kék számon várjuk az áldozatot segítő hozzátartozók, partnerek, szülők, illetve professzionális támogatók, pszichológusok, szociális munkások hívásait is. A segélyvonalat hétfőnként 10 és 14, illetve csütörtökönként 14 és 18 óráig lehet hívni.

A NANE Egyesület hangsúlyozta, hogy a segélyvonalon dolgozó segítők tisztában vannak az erőszak társadalmi hátterével, nem hibáztatják az áldozatokat, és hisznek a hívóknak. Tudják, hogy a szexuális erőszak nem csak akkor erőszak, ha az elkövető ismeretlen, ha a támadás közterületen történik, vagy ha volt behatolás. Az elkövető lehet gazdag és befolyásos is, és nem csak kényszer vagy halálos fenyegetés esetén beszélhetünk erőszakról, hanem már akkor is, ha az áldozat nem egyezett bele a történésekbe. A NANE úgy gondolja, hogy az alkoholos befolyásoltság vagy a drogok nem jelentenek beleegyezést, mint ahogy az sem, ha az áldozat elfogadott egy italt, vagy felment az elkövető lakásásra.

A KERET Koalíció 2010-ben alakult meg magyarországi civil jogvédő szervezetekből. Tagja az Amnesty International Magyarország, a MONA Alapítvány, a NANE Egyesület, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a PATENT Egyesület. A Koalíció tevékenységeit 2012-ig az Open Society Institute - Nyílt Társadalom Intézet támogatja.

Forrás: hvg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr572662451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása