Kulcsár Pál - addiktológiai referens  figyelmünkbe ajánlja a következő cikket :

Becslések szerint a világszerte mintegy 16 millió tűt használó drogfogyasztó között hárommillió AIDS-es - derült ki a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) pénteken közzétett jelentéséből.

 

HIV-AIDS Logo

A kábítószerfüggő fertőzöttek száma különösen öt országban - Kínában, Malajziában, Oroszországban, Ukrajnában és Vietnamban - magas, olvasható az december 1-jei AIDS elleni világnap előtt ismertetett jelentésben.
 
Emelkedik az HIV-fertőzöttek száma Afrikában, Közép-Ázsiában, Latin-Amerikában és Ázsia jelentős részében is - hívta fel a figyelmet a genfi székhelyű szervezet.
 
Kelet-Európában és Ázsia középső vidékén a tűt használó kábítószer-élvezők 60 százaléka fertőzött. E régiók több országában a törvények megbélyegzik ezeket az embereket, "elnyomják és kirekesztik őket" - mutatott rá az IFCR, amely jelentésében úgy fogalmazott, hogy a politikusok, akik gátolják a függők terápiához, megelőzéshez és kezeléshez való hozzáférését, folyamatosan megszegik az emberi jogokat.
 
A liberális szervezet szerint a HIV-vírus terjedésének megakadályozására olyan - egészségügyi szempontok szerint biztonságos - "belövőhelyeket” kellene kialakítani, mint amilyenek Svájcban, Hollandiában, Spanyolországban, Norvégiában, Kanadában, Németországban, Ausztráliában és Luxemburgban már működnek. (A következő javaslatuk már az lesz, hogy mindenkit ingyenesen el kell látni kokainnal - a szerk.)
 
(MTI nyomán)
 
Forrás: kuruc.info - Külföld

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr62500723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása