Együttműködést hívott életre a Heineken Hungária Zrt., az Európai Ifjúsági Kutató-, Szervezetfejlesztő és Kommunikációs Központ (EIKKA), az Est Média Group, valamint a Sziget Kft.

 

 A "Tudod hol a határ? Láss tisztán, dönts felelősséggel!" szlogennel futó program elindítói közös célkitűzésüknek tekintik, hogy az alkoholproblémák kialakulásának szempontjából legkritikusabbnak tekinthető fiatalfelnőtt korosztály figyelmét felhívják a mértéktelen és felelőtlen alkoholfogyasztás veszélyeire, valamint a körültekintően, felelősségteljesen meghozott döntések fontosságára.

A nyári fesztiválok idejére időzített kezdeményezés újszerűsége abban rejlik, hogy a közös célért látszólag egymástól távol álló szervezetek vállalták a csapatmunkát: az alkoholgyártóból, a fiatalfelnőttek életmódját kutató szociológus társaságból, a fiatalok közösségi szórakozásának teret biztosító programszervezőből, valamint a programokat kommunikáló médiatulajdonosból álló team közös összefogással, célzott kutatással és preventív kommunikációval kívánja felhívni a fiatalfelnőttek figyelmét az előttük álló kihívásokra.


A program keretében elindított weboldalon a fiatalok megtalálhatják az alkoholfogyasztással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, amelyek ismeretében elkerülhetőek a felelőtlen és mértéktelen alkoholfogyasztás útvesztői. A körültekintően, felelősen és önállóan meghozott fogyasztói döntések elősegítése érdekében a program a fiatalok helyes életvezetése mellett a témával foglalkozó szakemberek és a média munkáját is segíti: az ifjúságkutatás eszközeivel olyan tényszerű és újszerű adatokat kíván összegyűjteni, amelyek lehetővé teszik a fiatalfelnőttekre jellemző feszültségoldó technikák közül az alkoholfogyasztási szokások, tendenciák és motivációk mélyebb megismerését. 

 E célkitűzés jegyében a holahatar.hu oldalon indult többek között az a kutatás is, amely a fiatalfelnőttek alkoholfogyasztási szokásait a közösség befolyásoló erejének kontextusában hivatott vizsgálni.

Az érdekes és értékes információkat ígérő kutatássorozat természetesen kiemelt figyelemmel kíséri a fesztiválok közönségét: az EIKKA szociológusai a soproni VOLT után a Heineken Balaton Sound fesztiválon is interjúztak. A kutatássorozat eredményei természetesen elérhetőek lesznek a program weboldalán, ahol helyet kapott az a tematikus videóblog is, amely a Heineken Balaton Sound fesztiválon készült.

Forrás: kulturpart.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr841266192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása