Designed by H.H. Éva I.

 

FELHÍVÁS
„Hajléktalan Karácsony”
2008. December 24. Kőbánya-Kispest metró állomás
 
Ma Magyarországon továbbra is nagyon sokan szenvednek azért, mert nincs megfelelő otthonuk, ahol mindennapjaikat élhetnék vagy épp a karácsonyi ünnepeket tölthetnék.
Azért szervezzük meg a „Hajléktalan Karácsonyt”, hogy ezen a meghitt ünnepen felhívjuk a figyelmet azokra az emberekre, akiknek nincs hol ünnepelniük.
Nekik és Róluk szól ez az „ünnepi demonstráció,” ahol lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy a hajléktalan és hajlékkal rendelkező emberek kifejezhessék egymás iránti szolidaritásukat.
Ma Magyarországon több tízezer ember alapvető emberi jogai sérülnek azáltal, hogy nincsen emberhez méltó, valódi otthonuk, ami sem nem természetes, sem nem törvényszerű.
Demonstrációnk üzenete a szolidaritás kifejezése mellett az, hogy politikai akarattal, megfelelő társadalompolitikai intézkedésekkel mindez megváltoztatható!
 
„Álmodik a nyomor,
avagy mit kérnek karácsonyra a hajléktalanok a magyar államtól:”
 
  • lakhatáshoz való jogot
  • az elhelyezés nélküli kilakoltatások tilalmát – azonnal
  • kiterjedt szociális bérlakás-hálózatot
  • házaspárok, élettársak és családok által is igénybe vehető átmeneti szállókat – ezekből nagyon kevés van
  • legális munkát és tisztességes bért
 
Az Utca Embere önkéntes hálózat

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr35832719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása