Amikor Edinát hallgattam vegyesen kavargott bennem a sajnálat, a megvetés, a meg nem értettség és a felfoghatatlanság.

Edina 33 éves. Túl jólképzett és túl tehetséges. Emellett túl szép és túl kedves. Sok már ez a túlon túl? Nem? De igen! Lehet, hogy a gondjai egy részét pontosan ez okozza.


3 évvel ezelőtt kezdett nagyon keményen inni, ami azt jelentette, hogy napi rendszerességgel és sokat. Ez egyik napról a másikra jött. Kérdeztem tőle, hogy mi a gond, de ő mindig azt válaszolta, hogy semmi csak túlzottan nagy rajta a nyomás és meg kell felelnie mindenhol.

A végén már megivott napi 1 liter töményet és kezdett a feje, alakja eltorzulni. Felszedett jópár kilót és elderomálódott mindene.


Unszolásomra kért szakorvosi támogatást és 7 napig nem ivott egy kortyot sem. Akár hihetetlen akár nem, de a szesz elhagyása utána kezdte visszanyerni az arcának kontúrjait és gyönyörűbb volt mint valaha.

Ez 7 napig tartott. Utána visszaesett. Újra csak a tömény jelentette a reggelit, az ebédet és a vacsorát egyben. Normális kaja egyenlő a nullával.

Az állása már nincsen meg és a szakmai karrierjét is hátul tette. A családja elfordult tőle, de valahol belül nem adta fel. Csak még nem volt itt az idő a teljes változásra.

A sikeres munkatársból úgy lett alkoholista, hogy maga sem tehetett róla csak a rossz útról amit választott.

facepress

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr534713006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása