Egy thai alapítvány, a Thai Health videója csinált nagy karriert. A YouTube videomegosztóra június 21-én felkerült videót már majdnem egymillióan látták és a legmegkapóbb dohányzásellenes videóként aposztrofálják az internetezők.

Egy thai egészségügyi alapítvány, a Thai Health YouTube-ra feltöltött videójában egy kisfiú és egy kislány megy oda cigarettázó felnőttekhez az utcán és öngyújtót kérnek, hogy rágyújthassanak.

"A felnőttek tudják, hogy a dohányzás káros, de nem emlékeztetik magukat erre. Mit éreznének akkor, ha egy gyerek dohányozna?" - teszik fel a kérdést a videó elején. Az öngyújtót kérő gyerekeket minden felnőtt megpróbálja lebeszélni arról, hogy rágyújtsanak. "A dohányzás káros, rovarirtószert tartalmaz, öregnek nézel ki tőle" - hangzanak az elrettentő mondatok.

"Az összes lefilmezett dohányos figyelmeztette a gyerekeket arra, hogy a cigaretta veszélyes" - olvasható a videofelvételben. "Ha dohányzol, korábban halsz meg. Nem akarsz élni és játszani?" - kérdezi egy férfi az egyik kisgyerektől. "Ha dohányzol, tüdőrákos leszel, tüdőtágulást vagy stroke-ot kapsz" - figyelmeztet a másik.

"De nem felejtettek el valamit?" - kérdezik a videofelvétel készítői a dohányos felnőttekre utalva.

"De akkor miért dohányzol?" - kérdezik a gyerekek a jó tanácsokat osztogató dohányzó felnőttektől, majd átnyújtanak egy cetlit, amin a következő mondatok olvashatók: "Aggódsz értem. De mi a helyzet magaddal? A leghatékonyabb segítség a leszokáshoz, ha figyelmezteted magadat. Hívd az 1600-os számot, hogy leszokhass".

Majdnem az összes felnőtt, aki megkapta a cetlit, elgondolkodott egy pillanatra és eldobta a cigarettáját. A cetli azonban náluk maradt. A videó szerint az eset után 40 százalékkal több telefonos segítségkérés érkezett olyanoktól, akik le akarták tenni a cigarettát.

A videó június 21-én került fel a videomegosztóra és már majdnem egymillióan látták. 

Forrás: hvg.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr844613557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása