A cikket Papp Éva Mária - addiktológiai főreferens ajánlja figyelmükbe

Egy pár alkoholos ital Ausztrália legboldogabb emberévé tehet valakit, a dohányzás azonban csak búfelejtőnek alkalmas - derült ki nemrég az Ausztrál Népjóléti Index felméréseiből.

 
 Az adatok arra engednek következtetni, hogy az alkohol talán még sincs annyira káros hatással egy ember életére, mint azt eddig hittük. A felmérés szerint, amelyet 2000 ausztrál önkéntes részvételével készítettek el még áprilisban, azok, akik napi három alkoholos italt fogyasztanak, jóval boldogabbnak vallják magukat, mint azok, akik egyáltalán nem isznak.
Ezek az eredmények ellentmondanak az Üdvhadsereg felméréseinek, amelyek épp az alkohol magánéletre gyakorolt negatív hatásait emelték ki nemrég. - Ha a mostani felmérés eredményei hitelesek, akkor a közegészségügyi hatóságoknak komoly problémákkal kell szembenézniük, ha hatást akarnak gyakorolni a fiatal felnőttekre a túlzott alkoholfogyasztás ügyében – nyilatkozta Amanda Hogan az Ausztrál Unity Egészségügyi csoport munkatársa.
 
A 25 évnél idősebb ausztrálok esetében az elfogyasztott alkoholos italok számával egyenes arányban csökkent az életminőség, három ital per nap felett, a fiatalabbak esetében azonban ennek nem volt hatása a családi és magánéletre.
A Deakin Egyetem professzora, Bob Cummins szerint a leginkább meglepő az, hogy a kutatási eredmények alapján az abszolút absztinensek, akik soha nem fogyasztanak alkoholt, érzik magukat a legkevésbé boldognak. Ez különösen igaz a középkorúakra.
- Ez persze nem azt jelenti, hogy ahhoz, hogy boldogak legyünk, állandóan innunk kell, de az biztos, hogy az alkohol szociális síkosító hatását nem lehet elvitatni - nyilatkozta Cummins professzor.
A kutatók szoros összefüggést találtak emellett a dohányzás és a jólét hiánya között. Cummins professzor szerint a nehéz körülmények között élők hajlamosabbak a dohányzásra: "A dohányzás azonban nem kiváltó oka a problémáknak, inkább csak segít megbirkózni azokkal."
 
Forrás: Medipress

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr9948991

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása