A marihuánát. 

 

 

Nem kívánom részletekbe menően cáfolni a marihuánáról kialakult tévhiteket.

Például azt, hogy halálos függőséget okoz – marihuána még egy embert nem ölt még széles a világon, sőt mi több, függőséget sem alakít ki fogyasztójában, nem úgy, mint a legális dohány.

Vagy azt, hogy skizofréniát okoz – mert semmilyen hivatalos tanulmánynak sem sikerült ezt bebizonyítania.

Mindezt kiválóan megtette már helyettem a drogriporter.

A ‘kapudrog’ érv pedig amellett, hogy bődületes baromság, életveszélyes és gonosz is: azzal ugyanis, ha azt hangsúlyozzuk, hogy a fű kipróbálása után valószínűbb, hogy valaki a kokainra és a heroinra fanyalodik, azt érjük el, hogy a fiatalok könnyen arra a következtetésre juthatnak egy spangli eltolása után, hogyha a füvet ennyire ellenzik, és ennyi hazugságot állítanak róla, akkor bizonyára a heroin sem olyan durva.

Az is régóta világos már a témában egy kicsit is jártas emberek számára, hogy a marihuánafogyasztás némileg még vissza is esne a legalizálása után – ha a portugál példát valószínűsítjük hazánkra is – és az sem elhanyagolható szempont a jelenlegi gazdasági helyzetben, hogy a befolyó adókból a hiányt legalábbis csökkenteni lehetne (mert megszüntetni ugye ebben az országban lehetetlen), a bűnszervezeteket pedig meg lehetne szabadítani az egyik bevételi forrásuktól. Ez a poszt inkább arról a távoli, jobb létről fog szólni, mikor már minden bevásárlóközpontban, éjjel-nappali üzletben lehet egy gramm white widow-t kapni.

Az első és legfontosabb: tényleges virágzásnak indulna a turizmus. És ilyen elbaszott egy országban, mint a miénk, a turizmus az egyetlen remény – ha nem hiszitek, kérdezzétek az olaszokat, vagy az egyiptomiakat. Lássuk be: a gémeskutas-csárdás pusztaromantika nemcsak nevetséges, hanem szánalmas is, Szent István király jobbkeze csak a perverzeket érdekli, a Balatonra csak az olcsó hírének bedőlt nyugati sóherek kíváncsiak. A Parlament neogótikus, erőszakos, fantasy-szerű design-ja talán valami, de egy épület valójában semmi, a Batthyány “akaszd fel magad, most!” térről szemlélve pedig annál is kevesebb.

Gulyáslevest máshol is lehet enni, a Túró Rudi koppintás, és egyébként is csak a kereszténydemokratákat izgatja fel szexuálisan, fürdőkbe vén buzik járnak, a pálinkát meg épp leszarja mindenki, a vodka a menő, ez van.

Minden másból van jobb is, szebb is, nagyobb is.

Két versenyképes ágazatunk van: az egyik a (tudtommal egyedülálló) romkocsmahálózat, a másik az olcsó, “lenyelem!” kurvák.

Mindkettőhöz passzolna egy jó kis répa alakúra tekert joint!

A marihuána legalizálásával nemcsak régiós központtá válhatnánk: a ribancok tarifájának és a füvezésre sokkal alkalmasabb, szürreális környezetnek köszönhetően egész Európa fővárosává válnánk szex és drogok terén! Ahol ez a kettő van, ott a harmadik is: Budapest lesz maga a rock’n'roll!

El tudjátok képzelni, mekkora élmény lehet betépve kocsikázni a fiákereken a Várban! Nyáron, a Duna-parton akár a Copacabanán trippelnénk! Kedélyesen beszélgethetnénk az oroszlánokkal a Lánchídon!

A legalizálás hatására a határok közelében lévő megyeszékhelyeket is több turista keresné fel. Na, nem azért, mert a Budapestre látogatók kedvet kapnának Magyarország behatóbb megismerésére – annyit talán még egy első osztályú Malawi Goldból sem szívhat az ember, hogy erre vetemedjen.

A szomszédok ugranának át egy jó kis cuccért. Most őszintén, ki ne akarná Jah bless!-szel üdvözölni az ukrán tesókat Nyíregyházában? Szegeden bólogatni a szerb falfirkásokkal a mocskos eastside rapre, Debrecenben a román, Miskolcon a szlovák neohippikkel neopszichedéliát hallgatni, vagy  Szombathelyen chillelni az osztrák spanokkal valami jó kis downtempóra?

A magyar név megint szép lesz! Méltó régi nagy híréhez! Visszafoglalnánk Erdélyt! A Felvidéket, a Szerémséget! – mindezt békésen, népszavazás útján, mert mindenki magyar akarna lenni.

Mit kíván a magyar nemzet? Faja, legális magyar füvet! 

Forrás: gepnarancs - Fekete Klára 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr944080278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almandin 2012.02.09. 20:16:49

Fekete Klára látványosan utálja a hazáját. Budapest építészetileg az egyik legszebb európai város, a fekvését tekintve is. A gulyás és a túró rudi finom. Ezeken nincs szégyellni való!A külföldiek szépnek találják országunkat. Pl.:angelinajolie.blog.hu/2010/11/28/angelina_beleszeretett_a_rozsak_terebe
süti beállítások módosítása