Egymásnak feszül a drogos alfahím és az istent játszó pszichiáter – itt a Toxikoma első előzetese

Októberben érkezik a mozikba Herendi Gábor legújabb filmje, a Toxikoma, amely Szabó Győző azonos című drogvallomás-bestsellerének legkeményebb, a szerző-színész életének sorsfordító időszakát viszi vászonra.

 

A Toxikoma című könyv egy vidékről a fővárosba felkerült fiatalember életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú ideig tartó drogos zuhanást. Győző, aki Budapestre kerülve volt pincér, grafikus, játékkészítő – és bár színészetet nem tanult – belecsöppen a színészvilág forgatagába is –, bekerül egy vad, végtelennek tűnő heroinspirálba, amelynek végén minden szétesik körülötte, család, munka, jövő, de végül, ha nem is önszántából, elvonókúrára megy. Ott találkozik az ismert pszichiáterrel, Csernus doktorral. A film döntően a két domináns férfi között a pszichiátrián zajló egoharcot mutatja be. 

A Kincsem és a Valami Amerika-trilógia rendezője, Herendi Gábor elmondta, hogy ezzel a filmmel új vizekre evezett, de miután a valós történetet „testközelből” élte át – Szabó Győző gyógyulása a Valami Amerika sikerének záloga is volt –, nem volt kérdés, hogy elvállalja a rendezést.

„Nekem ez a műfaj újdonság, az én repertoáromban ilyen film nincs, és már a forgatás közben is éreztem, hogy ebből valami jó fog kisülni” – mondta Herendi, aki a történet hátterét megvilágítva elmesélte azt is, hogy annak idején, a Valami Amerika forgatására Szabó Győző anyaszínháza csak akkor engedte el a színészt, ha előtte bevonul az elvonóra és végigcsinálja a terápiát, amit már évek óta halogat.

Szabó Győzőt Molnár Áron, Csernus doktort Bányai Kelemen Barna, Kaszás Attila-díjas színész alakítja, Éva nővért, a női főszereplőt pedig Török-Illyés Orsolya. Ha a járványhelyzet engedi, a film október 22-én kerül a mozikba.

Forrás: hvg.hu 

https://hvg.hu/kultura/20200827_Toxikoma_elozetes_Szabo_Gyozo_Csernus_Imre?s=hk 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr6816194110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása