Már 21-en haltak bele az újfajta drogba: súlyos agykárosodást okoz -  Pénzcentrum 

Már 21 halálos áldozata van Magyarországon a sajtóban csak bika néven emlegetett pszichoaktív szernek. Az elhunytak többsége korábban is drogfogyasztó volt, a haláluk előtt fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt, több esetben őrjöngtek. A legfiatalabb halott 23, a legidősebb 36 éves volt. 

 

Már 21 halálos áldozata van Magyarországon a sajtóban csak bika néven emlegetett pszichoaktív szernek, mondta el a 24-nek Csákó Ibolya, a rendőrség alezredese.  A kínai laborokból származó újtípusú pszichoaktív anyag sokkal erősebb, mint a legtöbb hasonló szer, melyek szintén nagy pusztítást végeznek az országban. A halálesetek többsége Budapesten történt, de Borsod is különösen érintett, és történt haláleset Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is.

A bika elsőnek akkor bukkant fel a magyar sajtóban, amikor augusztus közepén kiderült, hogy 11 ember haláláért felelős. Akkor a rendőrség azt közölte, hogy az elhunytak többsége korábban is drogfogyasztó volt, a haláluk előtt fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt, több esetben őrjöngtek. A legfiatalabb halott 23, a legidősebb 36 éves volt.

A hasonló drogok elsősorban a szegregátumokban és a legszegényebbek között terjednek, hiszen az ismeretlen összetételű vegyi anyagokkal felütött porokhoz nagyon olcsón hozzá lehet jutni. A lap szerint az addiktológusok egyre többet tudnak az anyagról: egy olyan erős idegméregről van szó, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, valamint minden használatkor károsítja az agyat. 

Egy esetben a rendőrség már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a Tolna megyében: egy dílert kaptak el, akinek egyik vásárlója belehalt a fogyasztásba.

Címlapkép: Getty Images 

Forrás: pénzcentrum.hu 

https://www.penzcentrum.hu/biztositas/mar-21-en-haltak-bele-az-ujfajta-drogba-sulyos-agykarosodast-okoz.1101800.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr9216194096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása