A Kék Pont Felépülési Hetének keretében, április 5-én, kedden este 19.00 és 20 óra között ingyenes, bemutató-jellegű Női csoportra hívjuk  azokat az érdeklődő nőket, akik szenvedélybeteg párkapcsolatban élnek és  problémájukat szívesebben  osztanák  meg egy támogató női közösségben. Helyszín:  MÜSZI. (Cím: 1085 Budapest Blaha Lujza tér 1. Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy zöld ajtó MÜSZI logóval) A Női Csoportot Komáromi Éva addiktológiai és klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta fogja vezetni.

A csoport regisztráció-köteles, regisztrálni itt lehet: 

http://goo.gl/forms/mwFNnvFNU5 

 

Az elmúlt években  már több, nőknek meghirdetett terápiás csoportot is indítottunk, például „Nőiség, szexualitás, párkapcsolat” címmel. A csoportban önként jelentkező, motivált, önismereti igénnyel jellemezhető nőket fogadtunk, akik többnyire szerhasználó családokban nevelkedtek vagy szerhasználóval éltek párkapcsolatban. A 12 üléses csoport nagy érdeklődés és stabil csoportösszetétel mellett sikeresen dolgozott. A program zárása során a tagok részéről egyöntetű igény fogalmazódott meg a munka folytatására és elmélyítésére. Később  újra női csoport indult "Párkapcsolat és mentális egészség" címmel  a Kék Pont Gát utcai ambulanciáján.  A pszichoterápiás kiscsoport célja a párkapcsolati problémák, zavarok pontosabb megfogalmazása, hátterének világosabb megértése és a megoldáshoz vezető egyéni- és társas tényezők tudatosítása volt, és a megoldást segítő egyszerűbb terápiás technikák elsajátítása. A csoportba párkapcsolati problémákkal segítséget kérő, önként jelentkező nőket vártunk.

 

 Komáromi Éva

Addiktológiai és klinikai szakpszichológusként, pszichoterapeutaként, a kezdetek óta folytatok hozzátartozói konzultációt a Kék Pontban, rengeteg szülővel és családdal találkoztam a közel két évtizedünk alatt. S bár a családok társadalmi helyzete, életkörülményei és összetétele lehetnek nagyon különbözőek is, a problémáik, félelmeik és a kérdéseik mégis hasonlóak. Egyik legfontosabb szándékom az, hogy a szülők felismerjék, hogy a függőség családi betegség, amely az egész családnak jelzés, mindenkinek megvan a maga dolga vele. Az elmúlt években több női csoportot is vezettem, jellemzően szenvedélybeteggel élő, társfüggő nők számára, de gyakran tartok prevenciós célú előadásokat is szülőknek vagy speciális szülői értekezleteket iskolákban. Magam is kétgyerekes szülőként, fontosnak tartom, hogy legyenek jó együttléteink a családdal. Szeretek víz mellett lenni és zenét hallgatni, meditálni.

 

A felépülés az élettől való menekülés feladása. De ezen túl különleges utazás is, amelynek során végre azzá válhatsz, aki mindig is szerettél volna lenni. 

kékpont

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr88559096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása