Egyre több Pécsett az eldobott tű, de a rendőrség szerint nem jellemző, hogy az utcán drogoznak

A szakemberek számításai szerint akár több száz drogos lőheti magát Pécsett, ennek pedig látható nyomai is vannak, a város több pontján ugyanis egyre gyakrabban eldobott fecskendők borzolják a kedélyeket. A megyei rendőrség ennek ellenére azt válaszolta kérdésünkre, az ő tapasztalataik szerint nem jellemző, hogy a kábítószer-fogyasztás „közterületen valósulna meg", de azt megerősítették, eldobott fecskendőkkel azért már ők is találkoztak.

Több, munkatársunkhoz eljutott panasz is arról szólt az elmúlt időszakban, hogy városszerte egyre gyakrabban bukkannak eldobott fecskendőkre. Az olvasói beszámolók szerint a Budai Vám és a Balokány környékén, valamint Kertvárosban és Uránvárosban is komoly problémát okoznak az eldobott tűk, azokat ugyanis nem egy esetben gyerekek fedezik fel. A lakók fertőzésveszélytől tartanak.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnál megkeresésünkre a témával kapcsolatban azt közölték, „nem jellemző, hogy a drogfogyasztás közterületeken valósulna meg". Kérdéseinkre válaszul elektronikus levelükben azt írták, „a rendőri intézkedések során az eljárás alá vont személyeknél utólag merülnek fel kábítószer fogyasztásra vonatkozó adatok".

Ettől függetlenül - tették hozzá - előfordult már, hogy a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrjárőr ért tetten kábítószert fogyasztó személyeket.

A rendőrség álláspontja szerint az elszórt fecskendőkkel kapcsolatban nem egyszerű eldönteni, hogy azt "egy cukorbeteg, vagy más betegségben szenvedő, esetleg egy kábítószert fogyasztó személy" hagyta-e el.

Vaslogikával leszögezték tehát: „ilyen módon tehát az utcán heverő fecskendőkről egyértelmű következtetést nem lehet levonni".

Képünkön a pécsi drogambulancia automatája szerepel, ahol leadható a használt tű és újat is vásárolhatnak. 

Palotás P. - pécsiújság

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr255866653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása