Románia az EU tizedik országa, amely orvosi célra engedélyezte a cannabis orvosi használatát - írja a Transindex. Ez egy újabb esély, amelyet nem szabad félreérteni, üzenik az orvosok.

 

Még nem kapott kérést orvosi célú cannabis engedélyeztetésére, de amennyiben kapna, és a kérés minden biztonsági és minőségi feltételnek megfelelne, sürgősségi eljárással engedélyeztetné azt - mondta egy kérdésre felelve dr. Marius Savu, az országos gyógyszerközpont (Agenţia Naţională a Medicamentului) elnöke.

A sürgősségi engedélyeztetés három hónapnyi időt jelent. A felvetés egy olyan szülői közösségtől származik, amely tagjainak gyerekei az epilepszia egy ritka és gyógyíthatatlan formájában szenvednek. Az orvosi cannabis már több gyerek életén könnyített, miután a hagyományos kezelések nem hoztak jobbulást.

A romániai orvosok még nem rendelkeznek konkrét tapasztalattal a marihuána gyógyászati célú felhasználásával kapcsolatban, bár a hatályban lévő törvények bizonyos körülmények között lehetővé tennék a használatát. 

Index 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr505596558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása