Rév Szenvedélybeteg – segítő Ambulancia: Füstmentesen

 

Évente 5 millió ember hal meg dohányzás következtében, ez olyan, mintha egyik évről a másikra Magyarország lakosságának a fele eltűnne. Sajnos a dohányzókat ezek a statisztikák nem érdeklik, nem foglalkoznak vele:

  • van, aki azt mondja valamiben meg kell halni (tény és való mindenki meg fog halni, viszont a halál, haldoklás minősége sem elhanyagolható);
  • más szerint ez vele nem történhet meg (honnan tudja?);
  • többektől lehet hallani, ismertem Pista bácsit, dohányzott és mégis 90 évet élt (vajon meddig élt volna, ha nem dohányzik? Lehet, ő lenne most a rekorder);
  • vagy ismertem Gizit, aki sosem dohányzott mégis tüdő/ gégerákba halt meg. (Általános tévedés, hogy tüdő/ gége/ szájrákot csak az kaphat, aki dohányzik, más is lehet ilyen beteg, csak a dohányosoknak nagyobb a statisztikai esélyük rá.)

A legtöbb dohányost nem lehet azzal megfogni, hogy ilyen, meg olyan betegséged lesz tőle. Ez már csak akkor hat, ha már tényleg beteg. Miután 2012. áprilisában a nemdohányzók védelmében életbe lépett egy jogszabály, mely szabályozza, hogy a dohányzók hol gyújthatnak rá, erre reagálva elindítottunk egy új szolgáltatást: segítünk a dohányzóknak megszabadulni szenvedélyük tárgyától.

Több munkáltatót is felkerestünk levélben, hogy ingyenes segítséget kínáljunk dolgozóiknak, sajnos senki nem kérte segítségünket. Ebből azt a téves következtetést is levonhatnánk, hogy minden cégnél /gyárnál/, munkahelyen megoldódott a dohányzási mizéria, miközben a visszajelzések nem ezt mutatják. Sokan a mai napig állásukat kockáztatva gyújtanak rá munkahelyükön tudván, ha elkapják őket munkanélkülivé válnak.

Ettől függetlenül több dohányos is jelentkezett, aki újságban olvasott a szolgáltatásunkról. Természetesen nekünk sincs varázsgombunk, amit ha megnyomunk a dohányzó nemdohányzóvá válik. Ez nem így működik, viszont azokat a készségeket, képességeket, technikákat át tudjuk adni, amivel a leszokás könnyebbé válik. Ez egyéni illetve csoportos konzultációk formájában történik.

A csoportos terápiát a csoport megtartó ereje miatt ajánljuk minden érdeklődőnek, mely minden szerdán 15 órától várja a leszokni vágyó dohányosokat.

Az egyéni konzultációra előzetes bejelentkezés szükséges, ez történhet személyesen az Ambulancia telephelyén (Székesfehérvár, Gyümölcs u 14.), telefonon: 30/443-82-83, 22/506-606, vagy emailen: szfvar.rev[kukac]gmail.com címen. 

Székesfehérvári hírek 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr775054155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása