Kulcsár Pál - addiktológiai referens  figyelmünkbe ajánlja a következő cikket : 

Határozott és szigorú fellépést ígér a tiltólistán nem szereplő, tehát jelenleg szabadon árusítható pszichoaktív szerek forgalmazói ellen a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A lapot a tárcánál úgy tájékoztatták, hogy a kábítószerlisták szakbizottságával közösen olyan új szabályozást dolgoznak ki, amely a jelenleginél gyorsabb intézkedést tesz lehetővé a tudatmódosító szerek terjedésének megakadályozására.
A Nefmi szándéka szerint a szigorítás bevezetése után már egy-két héten belül egy úgynevezett C listára kerülhetnek a kábító hatású készítmények. A C listás vegyületeket csak engedéllyel lehetne tartani, s ha az alapos elemzés megállapítja róluk, hogy veszélyesek, akkor törvényi tiltás alá vonnák azokat.
Az utóbbi években egyre több olyan anyag jelent meg Európában, amely az üldözött drogok hatásait másolja, ám a szabályozás hiányai miatt készítői és árusítói nem vonhatók felelősségre. A legismertebb legális pszichoaktív szer a mefedron volt, amelynek tiltólistára vétele itthon egy évbe tellett - írta a Magyar Nemzet.
Forrás: kuruc.info

 

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr713309009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása