A gyermekek, a tinédzserek és a fiatal felnőttek körében is a mentális problémák okozzák a legtöbb gondot - állítják a kutatók. A 2004-ben gyűjtött globális adatok szerint ugyanis a 10–24 éves korosztályt sújtó betegségek 45 százalékát a depresszió, a skizofrénia, a bipoláris zavar és az alkoholfüggőség teszi ki.

A mentális betegségek jelentik a legnagyobb problémát a fiatalok körében

A helyzet tarthatatlanságát jelzi az is, hogy a második leggyakoribb problémaforrást a balesetek jelentik (12 százalék), a harmadikat pedig a fertőző és parazitás betegségek (10 százalék). Mindkettő jócskán lemarad tehát a mentális betegségekhez képest – olvasható a The Lancet című lapban.

A kutatók ugyanakkor azokat a körülményeket is összegyűjtötték, amelyek a fiatalok egészségét életük későbbi szakaszaiban is nagy mértékben befolyásolhatják. Ezek között szerepelnek a felelőtlen szexuális magatartásformák, az alkoholfogyasztás, a vashiány és a fogamzásgátlás hiánya.

A fiatalok védelme a WHO szerint is nagyon fontos, éppen azért a jövőben megelőző programokat dolgoznak ki, amelyek segítségével reményeik szerint visszaszorítható lesz a mentális betegségek és az egyéb káros magatartásformák aránya.

 
Forrás: drinfo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr322982420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása