Népszerűek a gyógyszerek a hazai fiatalok körében: a 8-10. osztályos középiskolások 12 százaléka vett már be gyógyszert és ivott rá alkoholt, "élvezeti céllal" - írja a Magyar Nemzet.

Rácz József, a Kékpont Drogambulancia igazgatója szerint elsősorban a lányok nyúlnak gyógyszer után, a fiúk inkább a marihuánát és az amfetamin-származékokat választják. A családi gyógyszerszekrényből beszerezhető pirulák alkohollal együtt részegséghez hasonló állapotot idéznek elő, csak erősebb tüneteket produkálnak. 

Nehézkes beszéd, dülöngélés, mozgáskoordinációs zavarok jellemzik a fogyasztót, aki évek alatt a szer rabjává válhat - magyarázza a szakértő. A droghasználók számát tekintve Magyarországon kedvezőbb a helyzet az uniós átlagnál, de nyugtatófogyasztás terén az élen járunk - olvasható a cikkben.

Forrás: hirszerzo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr142033406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása