Indul a káros szenvedéllyel élő, halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok komplex rehabilitációs programja.

 

A Diótörés Alapítvány és partnerei – az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), valamint a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) – az elkövetkezendő 18 hónapban több mint 280 millió forintot fordíthatnak a veszélyeztetett fiatalok társadalmi integrációjára. Az Európai Uniós pályázati program fő célja, hogy volt állami gondozott – többnyire roma származású, egyszerre/felváltva több drogot is használó, szenvedélybeteg, egyedülálló, hajléktalan - fiatalok számára kiszélesedjen a Diófa Rehabilitációs Otthonban és a Kertész utcai központban nyújtott eddigi szolgáltatások köre, legyen szűrés, előgondozás, terápia, és utógondozás - tájékoztatott az ÁNTSZ.

A 18 hónapon át tartó, a káros szenvedéllyel élő fiatalok komplex rehabilitációját célzó programot a magyar kormány és az Európa Unió is kiemelt figyelemmel kíséri.

A tapasztalatok szerint a veszélyeztetett fiatalok nagy számban válnak állami gondozottakká, közülük sokan lesznek nagykorúságuk elérése után hajléktalanná. A konzorcium tagjai a projekt segítségével kívánnak gátat emelni e folyamat elé, illetve segíteni a visszaúton.
A program indításaként 2010. január 19-én egy nemzetközi konferencia keretében vitatták meg teendőiket és osztották meg egymással az eddigi tapasztalataikat a konzorcium tagjai, valamint a norvég partnerek az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban.


A pályázatról, az alapítványról és a programról bővebben

Forrás: weborvos.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr181697938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása