Utolsó kommentek:

Balogh Krisztina 2017.11.19. 09:48:36

A lényeg a személyre szabott pszichoterápián van. A pszichiáter is csak addig adja, míg szükséges, és párhuzamosan folyik a pszochoterápia. A kettő együtt fejti ki a kellő eredményt, aminek hatására fordul a beteg a gondolkodásmódja pozitív irányba.
Ez a lényeg. Nem pedi az, hogy élete végéig gyógyszerfüggő lesz valaki. Általában ezek a kezelések max másfél évig tartnaka, az utolsó félév már a leszokási szakasz.
Kérem, aki ilyen témában akar cikket írni, legyen szíves tájékozódni, mert ezzel valóban megöli a társkapcsolatokat!

Bejegyzés: Frontin, ami megöli az agyat és az emberi kapcsolatokat!

Nagyutazó 70 2017.11.06. 19:28:25

Mit lehet tenni,ha valaki 9 hónapja rettentően szédül. Állandósult fejfájással és emelkedő vérnyomással. Az orvos még ismételt gégész vizsgálatát kéri,és ha talán majd Márciusra lesz is eredmény! De,még akkor sem lesz,hogy mit,mivel,hogy lehet kezelni! Tetejében az illető orvos Októberben csak Márciusban tudott volna fogadni. Végül a privátban Februárban,végül hosszas keresésre lett egy hely December közepére. Most itt áll az ügy. Mi lesz ennek vége az ma még rejtély.

Bejegyzés: Elkészült a betegségek együttjárásának térképe

Raven1975 · http://www.staggeringbeauty.com/ 2017.11.03. 15:53:30

És sajnos a fiatal korosztály is szedi napi rendszerességgel, sörrel és egyéb alkoholos készítményekkel, mert egy idő után az a bizonyos mennyiség, amit a szakemberek felírnak, már nem használ és így próbálják feltuningolni magukat. Gyilkos szer ez és be kellene tiltani, mert hosszútávon a legkisebb kiszerelés is totál szétkapja az emberek agyát, megöli a lelket és nagyon nehéz róla leszokni. Ez nem személyes tapasztalat, de láttam sok jó embert, akik nem kértek a segítségből és nincsenek az élők között :-(

Bejegyzés: Frontin, ami megöli az agyat és az emberi kapcsolatokat!

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2017.09.23. 17:43:20

Konkrétan a család- és gyermekjóléti szolgálatok és központok viszonyáról, átalakításáról szóló rész erősen pontatlan.

Az átalakítás már jó ideje lógott a levegőben épp a két rendszer párhuzamosságainak kiküszöbölésére. A központ szerepétől függetlenül a a családgondozó továbbra is szoros kapcsolatban áll a családdal, a központ nem veszi át a gondozást. A hatósági szerepkör most sem erősebb, az más kérdés, hogy a hatósági intézkedést igénylő körülményekre sokkal érzékenyebben és intenzívebben reagál a rendszer (ezen lehet vitatkozni, hogy jó-e).

Az egyszemélyes szolgáltatás koncepció szerintem sem jó. Külön kérdés, hogy a rendszerben lévő diszfunkcionalitások alapvetően rendszerhibák vagy lokális problémákra (erőforrások hiánya, személyi, szakmai hiányosságok, stb.) vezethetők-e vissza.

A fluktuáció okait nem szájhagyomány útján kellene vizsgálni, hanem tisztességesen kutatni. Még a kértékéről is csak szórványos adatok vannak, az okokról pedig legtöbbször hasraütés szerűen nyilatkozik mindenki.

Bejegyzés: KI SEGÍT A SEGÍTŐKNEK? – EGY TRAGIKUS ESET MARGÓJÁRA

Papp Éva Mária 2017.09.11. 17:28:20

ZÁRÓ KONFERENCIA
a Váltó-sáv Alapítvány szervezésében –
MEGHÍVÓ

Ezúton meghívjuk Önt és munkatársait a Váltó-sáv Alapítvány szervezésében létrejövő nemzetközi záró rendezvényünkre.

Időpont: 2017. 09. 28. csütörtök 10.00-16.00

Helyszín: Lurdy Ház I. - Lurdy Rendezvény és Konferenciaközpont 8-as konferenciaterem (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.; ingyenes parkolási lehetőség a Lurdy Ház felszíni parkolójában előzetes jelzés alapján).

Mellékelem a szakmai nap programját.

A program a „Prison, Reintegration, Education. Trainings to support social and labour market (re)integration of people in or after detention. Cooperation for innovation and the exchange of good practices. Strategic Partnerships for adult education” keretében jött létre: www.preproject.hu/.
A projekt keretében elkészült szellemi termékekről a www.preproject.hu honlapon, az „Intellectual outputs” linken tájékozódhatnak.
A projektben résztvevő szervezetekről itt találhatnak információt: www.preproject.hu/contact.html.
A projekt munkanyelve az angol nyelv, a konferencián a szinkrontolmácsolás biztosított lesz.

Kérem, a konferencián való részvételi szándékukat 2017. 09. 26. 12.00-ig a következő e-mail címen szíveskedjenek jelezni: alapitvany@valtosav.hu.

Tisztelettel:
Mészáros Mercedes
a Váltó-sáv Alapítvány kuratóriumának elnöke
Bp., 2017. 09. 07.

ZÁRÓ KONFERENCIA

Időpont: 2017. 09. 28. 10.00-16.00

Helyszín: Lurdy Ház I. - Lurdy Rendezvény és Konferenciaközpont 8-as konferenciaterem
(1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

09.30-10.00 Érkezés, regisztráció

10.00-10.30 A PRE-project – ismertetés és összegzés (O8). Fókuszban a kompetenciák (Development of competences (O7) (Mészáros Mercedes, Váltó-sáv Alapítvány, Magyarország)

10.30-11.00 OAZIS – drogrehabilitációs rogram a börtönben (CSF "Garstyčios grūdas", Litvánia)

11.00-11.30 kávészünet

11.30-12.00 Komplex reintegrációs program. Bemutatkozik az Élő Reménység Alapítvány (Szabó József, Élő Reménység Alapítvány, Magyarország)

12.00-12.30 A Goji-project (Slawek Foundation, Lengyelország)

12.30-13.30 EBÉD

13.30-14.00 Együttműködés a pártfogói és a mediációs szolgálattal Szlovákiában (KIC Edukos, Slovakia)

14.00-14.30 Szabadulás után: oktatás és munkaerő-piaci lehetőségek (irodai asszisztensek, kültéri takarítók/karbantartók, graffiti program, varróműhely) (RUBIKON Centrum, Csehország)

14.30-15.00 kávészünet

15.00-15.30 Motiváció a börtönoktatásban (Dr. Hegedüs Judit Phd, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Magatartástudományi és Módszertani Tanszék)

15.30-16.00 Kérdések és válaszok. Zárás

Bejegyzés: KONFERENCIÁK - PROGRAMOK

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2017.09.08. 14:04:35

"a dohányzás ilyen mértékű és ilyen módon történő pellengérre állítása aránytalan és irracionális" - én meg állítom, hogy nem. tessenek megnézni a magyar halálozási adatokat. És még mielőtt elindul a "bezzeg, de..." kezdetű történet, nem csak a dohányzástól, hanem mástól is van, de ez nem mentesíti a dohányzást. Ha valaki napi szinten megiszik egy üveg bort, az alkoholista, ha elszív egy doboz cigarettát, akkor semmi sincs.

"Elérkeztünk abba a fázisba, hogy már nincs szükség a férfikultúra nőiesítésére, mivel magának a férfikultúrának kell pusztulnia. Mindennek, ami tradicionálisan férfias. Így a dohányzásnak is." - ez azért sem igaz, mert a dohányzás elpusztítása helyett eljutottunk oda, hogy a nők körében annyira elterjedt, hogy majdnem a férfiakét elérő adatok vannak.

"ezt az „egészségpolitikát” Európa más országainál is keményebben követte az a szexistának és rasszistának mondott Orbán-kormány" - ha ez igaz lenne, akkor mi lenne... semmi. Egyébként a Zorbán kormány létrehozta a "nemzeti" dohányboltokat, így most már nemzeti színekben lehet megvenni a dohánytermékeket. LOL :D

Bejegyzés: Ezért üldözi a Nyugat a dohányosokat

Papp Éva Mária 2017.06.18. 21:29:39

IRODAVEZETŐ

Irodavezetőt keres a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány heti 20 órában határozatlan időre.

A pozíció betöltésénél hasznos a pénzügyi végzettség, de nem elvárás, szociális munkások jelentkezését is szívesen vesszük.

A munkakörbe tartozik a fenntartóval, intézményvezetővel, szociális intézményekkel, állami szervezetekkel (MÁK, Kormányhivatal, Önkormányzat), felügyeleti szervekkel, más civil szervezettek való kapcsolattartás, az alapítvány gazdálkodási tevékenységének koordinálása, adminisztrálása, irodai ügyintézés stb.

A munkakör azonnal betölthető.

Részletekért keressetek bátran az otolticszsofi@gmail.com email vagy a 30/323 67 91-es telefonszámon címen.

Üdv,
Otoltics Zsófia
Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány

Bejegyzés: ÁLLÁSAJÁNLATOK

Papp Éva Mária 2017.06.18. 20:45:20

CSALÁDGONDOZÓ, ESETMENEDZSER

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet miskolci Családok Átmeneti Otthona pályázatot hirdet 1 fő családgondozó, esetmenedzser munkakör betöltésére.

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő

A jogviszony időtartama: határozott idejű jogviszony

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:
* a párkapcsolati erőszak, gyermekbántalmazás elől menekülő egyedülálló nőknek/családoknak való segítségnyújtás a szociális munka eszköztárán keresztül;
* szoros együttműködés a krízisközponttal kapcsolatban álló szakemberekkel;
* ügymenetek koordinálása;
* adminisztráció pontos, naprakész vezetése, konferenciákon való aktív részvétel

Pályázati feltételek:
* felsőfokú szociális alapvégzettség – 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet alapján
* fényképes Europass önéletrajz
* strukturált gondolkodás
* jó kommunikációs készség
* felhasználói szintű számítógépes ismeretek
* önálló munkavégzés
* legalább 2 éves szakmai tapasztalat
* kiváló problémamegoldó képesség

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. július 1.

A pályázatok benyújtásának módja:
Nagyné Faragó Boglárka részére
e-mail formájában az alábbi e-mail címen:
miskolc.csao@segelyszervezet.hu,
tárgy: esetmenedzser 2017

A pályázat elbírálásának határideje: 2017.07.01.

www.segelyszervezet.hu/

Bejegyzés: ÁLLÁSAJÁNLATOK

hullajelölt88 2017.05.28. 15:36:11

Depresszióval, ritka kivételektől eltekintve, felesleges orvoshoz fordulni. Futószalagra kerülsz, millió+1 diagnózis, háromszor annyi gyógyszer, de hosszú távon semmi sem segít.
Sőt. Volt szerencsém látni, hogy a kórházban milyen sok a visszatérő vendég. Kipiheni magát, elengedik/-küldik, egy év múlva újra bent van. Ráadásul olyanokkal összezárva, hogy...

Bejegyzés: Mi a depresszió?

IgazságotMindenkinek 2017.02.09. 03:00:29

A tanárok által bántalmazott gyerekekkel miért nem törődik senki? A kockásinges bűnözők a gyerekek 23%át bántalmazzák fizikailag, majd rohannak tüntetni a "tanszabadság" védelmében.
iskon.opkm.hu/admin/upload/Osszegzo_tanulmany.pdf - 17. oldal, ábra, fizikai bántalmazás, innen jön a 23%. ez évi 150000 áldozat, akikért senki sem tesz semmit. Az összes felsorolt szervezet kiáll a gyermekbántalmazó tanárok ellen.

Bejegyzés: Elvették a gyerekét, hogy "ne panaszkodjon"

Roberto 26 2017.01.22. 09:09:06

azt hiszi mert o leallt a piarol mert csoportba jart majd mindenki ezt fogja tenni .
nem segitokesz. nem megerto. magat fenyezi

Bejegyzés: "A függőségem az én szupererőm"

Formál de Hidd 2016.12.10. 19:15:10

"A munkamániás személy nem szeret és nem is tud beteg lenni." Miért, ki szeret? Ráadásul a végén meg azt mondja, hogy: "A vérnyomás és keringési problémák mellett jellemző az általános testi elhasználódás is." Akkor mégis csak tud beteg lenni? Szép, egzakt tudomány ez a pszichológia...

Bejegyzés: „A munka mint legalizált drog” – interjú Tari Annamária pszichoterapeutával

Papp Éva Mária 2016.11.24. 13:33:17

GYERMEKPSZICHIÁTER SZAKORVOS

A MRE KIMM Drogterápiás Otthona gyermek- és ifjúságaddiktológiai rehabilitáció részlegére, ráckeresztúri munkavégzéssel heti 1 napra gyermekpszichiáter szakorvost keres.

Részletes felvilágosítás személyesen és telefonon (06-30-208-0775).

Önéletrajzot és motivációs levelet az alábbi címre kérjük:
Orsolics Zénó, programvezető: programvezeto@tinirehab.hu

Bejegyzés: ÁLLÁSAJÁNLATOK

IgazságotMindenkinek 2016.09.30. 01:45:28

A dömsödi kislányokról pedig épp a tanáraik húzták le a bugyit és alázták meg őket... egy egész ország tudja, mégsem történt semmi, nyugodtan élhetnek tovább

Bejegyzés: SZEXUÁLIS VISSZAÉLÉSEK ELLEN GYERMEKEKNEK: A „FEHÉRNEMŰ SZABÁLY”

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2016.09.21. 07:15:15

A munkavégzésre alkalmas állapot nem csak azt jelenti, hogy adott pillanatban nem áll alkoholos befolyásoltság alatt - gyakorlatilag másnapos sem lehet. Az, hogy nincs kimutatható alkohol a vérében, de egyébként kimerült és használhatatlan - az nem egyeztethető össze az munkavégzésre alkalmas állapottal.

Hasonló módon más tudatmódosító szerek használata is megközelíthető ilyen módon.Nem egészen világos, hogy "ha valaki szervezetében drogot mutatnak ki, az – szemben az alkoholszondával – nem feltétlenül a pillanatnyi állapotot rögzíti" - miért mit rögzít? Ha van hatóanyag a szervezetében, akkor az hat - kivéve akkor, ha a teszt valamilyen hatás szempontjából nem releváns bomlásterméket mér, de ezek is sztenderdizálhatók az ismert anyagcsere alapján. Más kérdés, hogy a hatóanyaga fogyasztást követően hosszabb ideig mutatható ki.

Az átláthatóbb szabályozás tényleg jobb lenne.

Bejegyzés: A drogteszt jogi aggályai

Papp Éva Mária 2016.08.22. 07:27:29

Felhívás!

SZŰRŐVIZSGÁLATOK!

2016. december 15-éig tartó új, ingyenes Hepatitis-, HIV- és Szifilisz-szűrővizsgálat indult a Szent László Kórház szervezésében, 1500 fő részére.

Mintavétel minden kedden és csütörtökön, 14 és 16 óra között, a Józan Babák Klub szociális intézmény ügyfélszolgálatán, Budapest VIII. kerület, Baross utca 118. szám alatt (utcáról nyíló bejárat a Kálvária tér felől).

Az ujjbegyes vérvétellel történő vizsgálatra, TAJ-szám megadásával, a helyszínen lehet jelentkezni, az eredményt ugyanott, egy héttel később, írásban átvenni.

A programban kiskorúak, így teljes családok szűrésére is lehetőség van, törvényes képviselő jelenlétében!

Várandós jelentkezők számára egyéni szociális segítőket biztosítunk.

A „GoShape”-szűrőprogramba elsősorban a józsefvárosi lakosságot, valamint minden más érdeklődőt szeretettel várnak.

Pozitív lelet esetén a következő helyeken lehet kezelést igénybe venni:
• Akut vagy krónikus Hepatitis B (HBsAg-pozitív eredmény) / Hepatitis C (aHCV-pozitív eredmény) esetén:
- László Kórház Felnőtt-ambulancia (C épület);
- Időpont kérése: 455-81-27.

• HIV-fertőzés (HIV-pozitív eredmény) esetén:
- László Kórház HIV-ambulancia (14-es épület);
- Időpont kérése: 06-1 / 455-81-92.

• Akut Szifilisz-fertőzés (RPR pozitív) esetén:
- István Kórház Bőrgyógyászat STD-ambulancia;
- Időpont kérése: 06-1 / 455-75-01 / 0694

Bejegyzés: KONFERENCIÁK - PROGRAMOK

Papp Éva Mária 2016.05.18. 23:18:31

„KÖZÖSSÉGI ADDIKTOLÓGIAI KÉPZÉS SZOCIÁLIS MUNKÁSOK RÉSZÉRE”

Az Ébredések Alapítvány „Közösségi addiktológiai képzés szociális munkások részére” című képzéséről

Jelen továbbképzés a szenvedélybetegek ellátásának közösségi modelljét kívánja oktatni, mely komplex, bio-pszicho-szociális modell, a család bevonásával, teamben történő gondozást jelent. A továbbképzésen a legkorszerűbb elméleti ismeretek mellett felvonultatjuk azokat a technikákat, szomatikus és pszichoterápiás kezelési módszereket, melyek bizonyítottan hatékonyak, s amelyek alkalmazásával a szenvedélybeteg-ellátás javítható, az alkohol – illetve kábítószer-probléma csökkenthető. A képzés során a hallgatók olyan speciális módszereket sajátíthatnak el elméleti és gyakorlati szinten, mint a motivációs, interjú, a rövid intervenció, a pszichoedukáció, illetve olyan módszereket melyek a visszaesések megelőzésére alkalmasak. Mindezek mellett a képzésen résztvevők olyan munka-rehabilitációs ismeretekre is szert tesznek, melyek alkalmazásával a szenvedélybetegek rehabilitációját, reszocializációját segíthetik elő.

A képzés célja, hogy a hallgatók képessé váljanak az alkohol – és kábítószer-problémának a lehető legkorábban történő felismerésére és a legcélravezetőbb kezelési stratégiák megválasztására saját kompetenciahatáraikon belül, lehetőleg még a súlyos szervi szövődmények kialakulását megelőzően.

A képzést az Ébredések Alapítvány munkatársai, a téma legelismertebb szakemberei vezetik.

A képző szervezet: Ébredések Alapítvány (1089 Budapest, Kálvária tér 5.)
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0059-07
A képzés címe: Közösségi addiktológiai képzés szociális munkások részére
A képzés engedélyszáma: T-05-088/2014
A képzés vezetője: Dr. Bodrogi Andrea addiktológus pszichiáter főorvos
A képzés helyszíne: 1089 Budapest, Kálvária tér 5.
A képzés ideje: 2016. május 23-27.
A képzés időtartama: 40 óra (5 nap / 8 óra; naponta 9-től 16 h-ig)
A képzés díja: 30.000 Ft
Szerezhető továbbképzési pontérték: 40 kreditpont (NRSZH)
Jelentkezési határidő: 2016. május 19.
Információ: e-mail:kepzes.ebredesek@gmail.com, telefonszám: 06-20/666-3165
Jelentkezési lapunk elérhető a www.ebredu.hu címen

Bejegyzés: KÉPZÉS

Papp Éva Mária 2016.05.18. 22:44:15

MEGHÍVÓ - SZAKMAI MŰHELYRE

Kedves Kollégák !

Az ADDICTUS Műhely következő programjának témája:

A JÓZANODÁS ÚTJAI

Meghívott vendégek: józanodó alkoholisták, akik saját tapasztalataikat osztják meg.

Időpont: 2016. május 24. . 10 h

Helyszín: 1103 Bp. Vaspálya utca 56. (Váltó-ház)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bejegyzés: KONFERENCIÁK - PROGRAMOK

Papp Éva Mária 2016.05.18. 22:19:15

SZOCIÁLIS ÉS MENTÁLHIGIÉNÉS MUNKATÁRS

A "RÉS" Szociális és Kulturális Alapítvány Női Éjjeli Menedékhelye (1067 Budapest, Podmaniczky u. 33.) azonnali munkakezdéssel keres 1 fő főállású szociális és mentálhigiénés munkatársat.

Munkaidő heti 40 óra, a kollégákkal egyeztetett beosztás alapján.

Bérezés: Kjt szerinti alapbér, illetménypótlék, műszakpótlék kiegészítő pótlékok, cafeteria.

Bővebb információt a 06-20/345-63-44-es telefonszámon Buzás Endrétől kaphat.

Kérjük, hogy önéletrajzát a buzas.endre@gmail.com e-mail címre küldje 2016. május 25-ig.

Bejegyzés: ÁLLÁSAJÁNLATOK