Csúcs Dóra, a szekszárdi RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársa gyűjtésbe kezdett a közösségi portálon.

„Jelzés érkezett, hogy a kórházba egyre több hozzátartozó nélküli hajléktalan érkezik. Jönnek a hidegek. Nagy szükség lenne tisztálkodási szerekre, tusfürdőre, szappanra, samponra, törölközőre, fogkrémre és fürdőszivacsra. Az sem baj, ha megkezdett tusfürdők, szinte minden háztartásban akad olyan kallódó, alig használt flakon, amelyiknek nem tetszett az illata, vagy feleslegessé vált. Ezeknek is örülnek és hasznát veszik!”

Csúcs Dóra, a szekszárdi RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársa néhány hete ezzel a felkéréssel kezdeményezett gyűjtést a legnagyobb közösségi portálon. Nem csak a hajléktalan betegeknek jelentenek segítséget az adományok, hiszen a kórház több osztályára is kerülnek be betegek, akiknek nincs hozzátartozójuk, vagy azok jelentkezéséig várni kell, így problémát jelenthet, hogy nincs tisztálkodási szerük.

Csúcs Dóra a már beérkezett felajánlásokat továbbította a megyei kórház szociális munkásának, aki szükség szerint szétosztja azokat az osztályokon. Mint elmondta, három banános kartonnyi adományt tudtak átadni, de közben újabb igény is jelentkezett, így a gyűjtés folytatódik, most már csak a palánki pszichiátriai részleg javára. A fentebb már leírtak mellett a toalettpapírt, zsebkendőt is a szükséges holmik között említette. Hozzátette, hogy aki szeretne segíteni, az a Kölcsey lakótelepi Rongyoska turiban is hagyhatja az adományát, de Szekszárdon belül telefonos egyeztetés után házhoz is megy a holmikért. 

Gliedné Tillmann Erzsébet, a kórház ápolási igazgatója elmondta, hogy rászoruló betegek részére a szociális munkások a korábbi években is szerveztek gyűjtést, hasonló módon tisztálkodási szerekre, higiéniai cikkekre, de még ruhaneműre is, hiszen van, akinek pizsamára, papucsra is szüksége van. Ehhez most külső segítséget is kaptak. 

H. É.

A bejegyzés trackback címe:

https://addictus.blog.hu/api/trackback/id/tr5112048967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása